Adnan Polat’tan Dursun Özbek Ve Stefan Kuntz Açıklaması

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Spor Toto Üstün Lig’in 7. haftasında Galatasaray, alanında Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek maç ziyadesiyle liderliğe yükseldi. 2008-2011 içinde Galatasaray kulübü başkanlığı yapan Adnan Polat değerli açıklamalarda bulundu.

Skorer’e konuşan Eski Lider Polat; Okan Buruk, sarı-kırmızılı gündem ve Stefan Kuntz ile ilgili sorulara karşılık verdi.

“Galatasaray’da küskün bir ortam vardı”

‘Dursun Özbek başkanlığındaki idarenin 4 aylık performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Polat şu karşılığı verdi: Galatasaray’da küskün bir ortam vardı. Dursun Lider en son Genel Kurul’a mevzuyu anlattı.

Oy birliğiyle iç barışı sağlamak ismine daha evvel yapılmış olan yöntemsiz idari ibrasızlığı yok kabul edilerek hakikat bir şey yaptı.

Bu durum küskünlüğü ortadan kaldırdı, iç barışı sağladı. Geçen sene güç bir periyot yaşandı. Sportif ve ekonomik olarak badireler vardı. Artık birlik birliktelikle hareket ederek Galatasaray’ı kuruluş ayarlarına döndürmeye çalışıyor. 4 aylık müddette uygun performans sergilediler. Ada’nın kısa müddette birinci kısmını hizmete açtılar.

“Florya projesi başlı başına bir olay”

Florya projesi başlı başına bir olay. Orada da hoş bir biçimde yol alıyorlar. Ben de inşaat kesiminden gelen bir şahısım. Dursun lidere her hususta yardımcı olabileceğimi söylemiş oldum. Dünyada ekonomik krizlerin olduğu devirde Galatasaray’ı ayakta tutmak fazlaca kolay değil.

Şampiyonluk yorumu

Yeni kurulan bir grubun şu anda averajla tepedeki birinci 2 ekipten birisi olması epey ümit verici. Ben hayli hoş şeyler olacağına inanıyorum. İnanıp takviye vereceğiz. Galatasaray şampiyonluğun en değerli adaylarından bir tanesi.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, öteki Anadolu kadroları da düzgün takımlar kurdu. Uygun performans sergiliyor. Argümanlı kadro sayısı fazla. Bu uzun periyodik bir yarış. Sıkıntı bir lig olacak. Lakin ben Galatasaray’ın şampiyonluk kupasını kaldıracağına inanıyorum.

“Maça gittim, 1. dakikada attılar”

11 yıl daha sonra Florya’ya gittiniz. Hisleriniz nasıldı? sorusuna eski lider “Okan fazlaca sevdiğim bir insan. Profesyonel hayata başlatmış olduğum bir futbolcu. En azından manevi dayanak vermek için ziyaretine gittim. Dursun liderle antrenmanı seyrettik, sohbet ettik. daha sonra da sonraki gün maça gelmemi de istedi Dursun lider. Hoş tarafı daha oturur oturmaz 1. dakikada gol oldu. ‘Şans getirdin’ diye bana kompliman yaptılar. 7 haftadır gol yemeyen Konyaspor’a gol atmamız ve yenmiş olmamız bana da başka bir memnunluk verdi.” cevabını verdi ve ekledi:

Yeni bir ekip için en değerli şey birinci haftaları asgarî hasarla geçmek. Bence Okan bunu fazlaca hoş başardı. Ulusal grup ortası da grubun birbirini tanıması ve kaynaşması için güzel bir imkan oldu. Ben epeyce ümitliyim. Şu an o ışığı alıyorum.

Stefan Kuntz’la devam edilmeli

Stefan Kuntz, Almanya Ulusal Ekibi 10 sene evvelden darmadağın olduğu periyotta, genç ulusalların başındaydı. Oyuncu çıkarma, yetiştirme konusunda inanılmaz bir performans gösterdi. Türkiye’de ulusal grubu bir daha oluşturuyor.

Bu epey kolay bir durum değil. Kulüp ekipleri üzere değil. Her vakit bir ortada olamıyorlar. Hiç paniğe kapılmamak gerekiyor. Hocayla devam edilmeli ve takviye verilmeli. Türkiye’deki en büyük meselelerden birisi gelen hocaya sabır gösterilmemesi. Kuntz’un ulusal ekibi daha yeterli yerlere getireceğine inanıyorum. tabirlerini kullandı.

Erden Timur’u tebrik ediyorum

Galatasaray’da birinci kere bakılırsav yapan bir kişi için çok hoş gidiyor. Bu kadar sıkıntı bir devirde gelip de hocanın istediği transferleri, ön görülen bütçe ortasında takıma katması, ekibin bir daha kurulmasını sağlaması bence büyük muvaffakiyet. Erden Timur’u tebrik ediyorum. Bu performansından dolayı fazlaca da keyifli oldum. İnşallah Florya’daki huzuru birebir biçimde devam ettirecek bir performans stantlar. Zira oradaki kilit bireylerden birisi de kendisi.