EcemÖykü
Yeni Üye
Ançuezli Enginar Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçlerin kaşığın içine sığdığından emin olun!.
Pilavın tadı bana (bol karabiber, enginar ve üzerine sıkılan limon suyu ile birleşince) midyeyi anımsattığından bu defa ançuezli denemeye karar verdim. Artık tam manasıyla eksiksiz oldu!. İçine soğan koymasanız da olur tadını fazlaca değiştirmiyor fakat ben soğanı pilava hayli yakıştırdığım için genelde koyuyorum. Takdiri size bırakıyorum ????.
Afiyet olsun.
Ançuezli Enginar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet kırmızı soğan
- 3 adet enginar
- 1 su bardağı su
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- deniz tuzu
- taze öğütülmüş karabiber
- 90 gram ançuez
- 1 su bardağı pirinç (evvelinde ıslatılmış)
- 1 su bardağı kaynar su
- taze öğütülmüş kara biber
- 3 adet yarım limon
- 3 tane ançuez
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım çay bardağı zeytinyağı geniş tencereye eklenir ve üzerine aroma vermesi için ançuez yağından 1 tatlı kaşığı kadar eklenir.
- 1 adet kırmızı soğan small dice (6mm boyutlarında) doğranır ve kızdırılan yağın içine atılıp 1 dk. Kadar biraz kavurulur.
- Soğan yavaşça diriyken üzerine enginarlar yerleştirilir, deniz tuzu, taze öğütülmüş tane karabiber ve 1 su bardağı su eklenip tencerinin kapağı kapatılarak orta ateşte 15 dk. Pişirilir. (enginarların piştiğinden emin olmak için çatal batırın, çatalı üst kaldırdığınızda enginar çatalla üst gelmiyorsa pişmiş demektir).
- Enginarlar bir tabağa alınıp bekletilir.
- Enginar tenceresinde kalan sos içine ançuezler (yağı ile beraber) eklenerek kavurulur. (sosunda fazladan su kaldıysa evvelde onu yüksek ateşte buharlaştırın daha sonra ançuez ve yağını ekleyin).
- Üzerine önce ıslatılmış pirinç, öğütülmüş kara biber de eklenip 2 dk kadar pirinç ançuez yağında kavurulur. (ançuez tuzlu bir balık olduğu için pirinçe tuz eklemeyin).
- 1 su bardağı kaynar su ekledikten daha sonra en üste pişmiş enginarlar yerleştirilir (aşağıdaki fotoğraflardaki gibi) ve tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte pirinç pişmeye bırakılır.
- Pilav suyunu çektikten daha sonra tabaklara biraz pilav, üzerine enginar tekrar üzerine ançüezli pilav eklenir, en üste ayırdığınız bir adet ançuez eklenip yanına yarım limon koyularak servis yapılır.
Tüm gereçlerin kaşığın içine sığdığından emin olun!.
Pilavın tadı bana (bol karabiber, enginar ve üzerine sıkılan limon suyu ile birleşince) midyeyi anımsattığından bu defa ançuezli denemeye karar verdim. Artık tam manasıyla eksiksiz oldu!. İçine soğan koymasanız da olur tadını fazlaca değiştirmiyor fakat ben soğanı pilava hayli yakıştırdığım için genelde koyuyorum. Takdiri size bırakıyorum ????.
Afiyet olsun.
Ançuezli Enginar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı