Anya Firestone, Tur Rehberi ve The Real Girlfriends of Paris’in Yıldızı, The Art of Drinking Üzerine

anKeRcKO

Yeni Üye
Anya Firestone bir sabah Louvre’da Evian şişeleri dağıtıyordu. “Çünkü ‘içme sanatı’ hidrasyonla başlar” dedi.

Bir müze rehberi ve sanat entegrasyon stratejisti olan 34 yaşındaki Firestone, zeytin martini şeklinde yapay elmas küpeler, pembe Manolo Blahniks, Charlotte Olympia mini bar debriyajı ve Venüs tasvirlerinin basıldığı bir Marni elbisesi giymişti.

Müvekkili Matt Stanley’e ve onun Parisli flörtü 30 yaşındaki Salomé Bes’e müzenin girişindeki uzun kuyrukları aşıp Hammurabi Kanunu’na kadar eşlik etti. Eski Babil kanunları arasında “göze göz”ün yanı sıra seyreltilmiş şarap gibi alkollü içkiler ve yerinde bir ifadeyle “erkeklerin bira içme hakkı” da vardı.

“Çok etkileyici!” dedi Austin, Teksas yakınlarındaki bir hafıza bakımı topluluğunun yönetici müdürü Bay Stanley. 43 yaşındaki Bay Stanley, Bayan Firestone’u alkolle ilgili iki günlük bir ziyaret planlamakla görevlendirmişti.

Ismarlama turlarına Cou-Tours adını veren Bayan Firestone, “Alkol ve sanatın aynı şekilde yetiştirildiğini ve aynı yönde hareket ettiğini göreceksiniz – dua ve içki içme gibi dini bir bağlamdan çöküş ve sefahate doğru” dedi. moda hakkında.

Geçen sonbaharda Bayan Firestone, Bravo’da yayınlanan ve 20’li yaşlarındaki altı Amerikalı kadının iş, yaşam ve aşk arasında yol almalarını konu alan bir realite programı olan The Real Girlfriends of Paris’te rol aldı. Maison Firestone adlı şirketini halka açma fırsatının gösteriye katılmasının ana nedeni olduğunu söyledi.

Ancak Bayan Firestone, genellikle hor görülen TV türünü sanat ve kültür yoluyla yüceltme fikrini de beğenmişti. (Cinayet ve Yidiş şakasından bahsetmiyorum bile.) “Bu arada,” dedi, “Ben kendimi Amerikalı olarak tanımlamıyorum. ben diyorum New Yorklu.

Bayan Firestone, Manhattan’ın Hell’s Kitchen semtinde büyüdü; Ailesi aktördü. George Washington Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, ilk olarak 2010 yılında şiir yazmak ve büyük boy makaronlar yapmak için bir sanatçı ihtisası için Paris’e taşındı. (İnsanlar onları rengarenk hamburger zannediyor” dedi ve şekerlemenin henüz popülerleşmediğini anlattı.)

Kısa bir süre au çifti olarak çalıştı ve Mary Poppins ve Maria von Trapp’a kanallık yaptı, dedi. Ancak Bayan Firestone, şu anki hikayesini Paris’teki Emily TV şovlarıyla karşılaştırdı – kahraman hakkında “Onun küstahlığını seviyorum, kova şapkalarını seviyorum” – ve The Marvelous Mrs. Maisel.

Paris’teki Columbia Global Center’da Fransız Kültürü Çalışmaları alanında Master derecesini aldıktan sonra, birkaç yılını New York ve Paris arasında seyahat ederek, Highsnobiety için kişiye özel turlar düzenleyerek ve sanat ve marka kesişimleri hakkında yazarak geçirdi. Lüks markalarla temalı etkinlikler de tasarlayan Maison Firestone, “markalaşma olarak sanat”a olan ilgiyi takip etti.

Örneğin, Helenistik Yunanistan’dan daha çok “Niké” olarak bilinen beyaz mermer bir heykel olan “Semadirek’in Kanatlı Zaferi”nde Bayan Firestone, karakterin kanatlarının spor giyim imparatorluğunun Swoosh logosuna ilham verdiğini belirtti.

Daha önce, Bayan Firestone’un müşterileri onu yalnızca sözlü olarak bulabiliyordu, ancak şimdi Bay Stanley de dahil olmak üzere yaklaşık yarısı, ona Bravo Show ve Instagram aracılığıyla geliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden Fransa’ya çoğu seyahat; Tur fiyatları bir günde bir veya iki kişi için 2.400 dolardan başlıyor.

Bayan Firestone, ister şampanya, ister Schiaparelli veya NFT’ler olsun, amacının “insanların zaten zevk aldığı ve tükettiği şeylerle kesişimini göstermek için sanatı duvardan çıkarmak” olduğunu söyledi. Son ve gelecek turlar, travestiler, bir risk sermayesi şirketindeki kripto ekibi, dinozorlara meraklı “Eloise benzeri” küçük kızlar ve kör bir adam için tasarlandı.

Bayan Firestone, Dionysosçu sanat ve dekoratif eserler arasında ilerledi; Louis’in ayaklı camları, Mona Lisa’nın The Marriage Feast at Cana’nın karşısındaki duvarda asılı olduğu odayı gösteriyordu. Mesih suyu şaraba çevirdi. “Tablonun her yerinde şarap tadımlarını görebilirsiniz” dedi.

Ritz’de tabii ki kokteyl ve şampanya eşliğinde öğle yemeğinin ardından Musée d’Orsay gündemdeydi. “Louvre eski bir saraydı, bu eski bir tren istasyonu,” dedi Bayan Firestone. Sanatın modern çağa nasıl girdiğini, monarşiden, kiliseden ve akademiden nasıl koptuğunu ve Paris’in kafelerini istila ettiğini gösterdiğini söylediği iki müzeye ortak ziyaretler yapmaktan hoşlanıyor.

Edgar Degas’ın “L’Absinthe” filminde, önündeki bir masada bir bardak rezil yeşil ruhla “sızan” bir kadın dediği şey vardı. Yakınlarda Édouard Manet’nin aynı kadını (aktris Ellen Andrée) tasvir ettiği Plum Brandy adlı bir tablosu vardı. Bayan Firestone, müşterilerini aradaki fark hakkında düşünmeye teşvik etti. “Buradaki kadar üzgün ya da kafası karışmış değil, değil mi? İyi görünüyor.

O zamana kadar Paris’in Napolyon III’ün şehir planlamacısı tarafından tasarlandığını söyledi. Georges-Eugène Haussmann ve beraberinde Le Bon Marché ve Samaritaine gibi büyük mağazalar getirdi.

Bayan Firestone ve Bay Stanley ertesi gün Samaritaine’de buluştular ve burada bir stilistle konyak tadımı yapmak ve özel dairelerde alışveriş yapmak için ayarladı. “Bonjour. Nasılsınız?” dedi Bay Stanley, personeli selamlayarak. “Ben bir aristokrat değilim – ben sadece bir kovboyum!” Maison Margiela ipli bir pantolon seçti.

Bayan Firestone daha sonra Scarlett Johansson’ın takside olduğu bir Prada reklamına işaret etti. “Sanırım Kiki de Montparnasse’nin Man Ray fotoğrafından bahsediyorlar,” dedi. “Biz Nasıl iyi bir sanat eseri memuru.” Telefonunda Man Ray fotoğrafını Google’da arattı ve Bay Stanley’nin görmesi için kaldırdı, Bay Stanley kendisini bir ustalık dersi almış gibi hissetti.

Bayan Firestone, “Paris’te tutulmayı kim sevmez ki?” dedi.