Arda Turan’dan yıllar daha sonra gelen itiraf! “Bir gece uyumadan evvel…”

BOTR

Aktif Üye
Galatasaray, Ukrayna’daki savaştan ziyan nazarann çocuklara yardım için Dinamo Kiev ile karşılaşırken çabayı kazanan taraf 3-1’lik skorla Ukrayna temsilcisi Kiev oldu.

“Barış için maç” sloganıyla gerçekleşen maçta teknik yönetici Domenec Torrent, Sarı-Kırmızılılar’ın epey şey beklediği Hamza Yiğit Akman, Özgür Baran Aksaka ve Beknaz Almazbekov üzere genç futbolculara yer verdi.

17 yıl daha sonra çıkan Turan, giren Akman

Galatasaray mesleğindeki birinci profesyonel maçına çıkan eski kaptanlardan Ayhan Akman’ın oğlu Hamza Yiğit Akman, 17 yıl daha sonra gerçekleşen bir tesadüfün de başkahramanı oldu.

2005 yılında Galatasaray’daki birinci profesyonel maçında Ayhan Akman’ın yerine oyuna giren Arda Turan, bu defa Ayhan Akman’ın oğlu Hamza’ya yerini bıraktı. Bu kıssa ve o anlar toplumsal medyada binlerce kere paylaşıldı.

“Oğlumuz olursa ikimiz de isimlerini Hamza koyalım dedik”

Maçın akabinde toplumsal medya hesabından paylaşım yapan Arda Turan şu tabirleri kullandı:

“bu biçimdesi günler, maçlar genç kardeşlerimiz için epey özeldir. 2005’teki Göteborg maçını hatırlıyorum, bir gün öncesinde içim içime sığmıyordu. Ali Sami Yen Stadı’nda çizginin başka tarafında olmayı düşünmek bile epey heyecanlandırıyordu beni ve altyapıdan o maç için takıma dâhil olan arkadaşlarımı. Tahminen epey kişi için bayağı bir gündü lakin bilemiyorsunuz ki…

tekrar o stada çıkabilecek misiniz, Galatasaray formasını ne kadar giyebileceksiniz, ulusal bir kanaldan yayınlanan bir maçta sevdikleriniz sizi o günden daha sonra da izleyebilecek mi? Bu heyecanı epeyce uygun biliyorum, o yüzden bugün birinci sefer konutumuzda Galatasaray taraftarının karşısına çıkan kardeşlerim için epey memnun oldum. İnşallah hayal ettiklerinden de fazlasını yaşayacakları meslekleri olur, hem Galatasaray’a tıpkı vakitte ülkemize senelerca hizmet ederler. Hepsinin yolu, bahtı açık olsun.

Doğal içlerinden birinin benim için farklı bir yeri var… Ayhan Akman, Galatasaray’daki birinci kaptanlarımdandı. Kamplarda birebir odada kalırdık, kurduğumuz hayallerin birçoklarını yaşamak nasip oldu; epeyce şükür. Bir gece uyumadan evvel, “bir gün oğlumuz olursa ikimiz de isimlerini Hamza koyalım” dedik birbirimize, ben Ayhan Akman’a hayran 16-17 yaşında bir çocuktum.

“İlk adımında yanında olmanın gururunu yaşadım”

Hamza bugün birinci kere Ali Sami Yen’e çıkarken, birinci adımında yanında olmanın gururunu yaşadım. hayatının her anını bildiğiniz birinin gelişmenini, attığı adımları görmenin verdiği hazzı tanım etmek kolay değil. Kardeşi Efe ile birlikte, babası üzere, bu bayrak yarışında Galatasaray’a epeyce şey vereceğini biliyorum ve o günler için sabırsızlanıyorum.”