Arkadaşları ve meslektaşları Matthew Perry’nin yasını tutuyor

anKeRcKO

Yeni Üye
Ünlüler, aktörler, eğlence ve siyasi liderler, popüler televizyon dizisi “Friends”de rol alan ve Cumartesi günü 54 yaşında hayatını kaybeden Matthew Perry’yi andı.

Ölümü, Los Angeles Polis Departmanı Soygun ve Cinayet Bölümü’nden Yüzbaşı Scot Williams tarafından doğrulandı. Doğrudan bir ölüm nedeni olmamasına rağmen, cinayet olduğuna dair bir kanıt da yoktu.

Pazar günü, Perry’nin hayranları ve meslektaşları, Manhattan’da yaşayan bir grup genç profesyoneli konu alan NBC sitcomu “Friends”in 200’den fazla bölümünde alaycı Chandler Bing’i canlandıran aktörü sosyal medyada kutladılar.

Perry dizide Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc ve Lisa Kudrow’la birlikte rol aldı.

Hayranlar ve meslektaşları Perry’yi oyunculuk yeteneği ve nezaketiyle hatırladılar.

Programın Facebook sayfasında şöyle denildi: “O hepimiz için gerçek bir hediyeydi. Ailesine, sevenlerine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”

1994’ten 2004’e kadar “Friends”i yayınlayan NBC, Facebook’ta Perry’nin “mükemmel komedi zamanlaması ve alaycı zekasıyla dünya çapında yüz milyonlarca insana büyük neşe getirdiğini” söyledi.

Ağ şunu ekledi: “Onun mirası sayısız nesiller boyunca yaşayacak.”

“Saturday Night Live” bu hafta sonu yayınının sonunda siyah-beyaz bir Perry anma kartına yer verdi. 1997 yılında gösteriye ev sahipliği yaptı.

Friends dizisinde Chandler Bing’in annesini canlandıran Morgan Fairchild, sosyal medyada yazdı “‘oğlum’ Matthew Perry’nin zamansız ölümü nedeniyle kalbi kırılmıştı.”

“Böylesine parlak bir genç aktörün kaybı bir şok” dedi.

Chandler’ın defalarca kız arkadaşı Janice’i canlandıran ve “Friends” dizisinde unutulmaz bir kahkaha atan Maggie Wheeler, Instagram’da Perry ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

“Ne kayıp” diye yazdı. “Dünya seni özleyecek.” Wheeler şunu ekledi: “Çok kısa hayatında pek çok kişiye yaşattığın mutluluk yaşamaya devam edecek.”

Ottawa’da büyüyen Perry, çocukluk arkadaşı Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından da yas tutuldu.

“Matthew Perry’nin ölümü şok edici ve üzücü” Trudeau dedi ki. “Eskiden okul bahçesinde oynadığımız oyunları asla unutmayacağım ve dünyanın her yerindeki insanların, onun onlara getirdiği neşeyi asla unutmayacağını biliyorum.”

Ayrıca Ottawa Senatörleri buz hokeyi organizasyonu Perry’yi kabul ettişöyle yazıyor: “Ottawa’nın en gururlu oğullarından biri ve 𝑡ℎ𝑒’nin en büyük hokey hayranı Matthew Perry’nin vefatını duyduğuma üzüldüm.” Gönderide Perry’nin bir maça katıldığı bir klip yer alıyordu.

Friends dizisinin bir bölümünde rol alan oyuncu Selma Blair, Instagram’da Perry ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı. Onu “en eski arkadaşım” olarak tanımladı.

Şöyle ekledi: “Hepimiz Matthew Perry’yi severdik, özellikle de ben.” Daily. Onu koşulsuz sevdim. O da ben. Ve kırıldım. Kalbi kırık. Tatlı rüyalar Matty. Tatlı Rüyalar.”

Aktris Rumer Willis, bir Instagram Hikayesinde Perry ve babası Bruce Willis ile birlikte 2000 yapımı “The Whole Nine Yards” filmi de dahil olmak üzere birçok filmde birlikte çalıştıklarını hatırladı.

Perry’nin “kız kardeşlerime ve bana karşı çok nazik, komik ve nazik olduğunu ve onun fiziksel komedisinin ve o filmin beni hala çok güldürdüğünü düşünüyorum” dedi.

Willis şöyle devam etti: “Hayatında pek çok zorlukla karşılaştığını ve komedisiyle insanlara çok fazla neşe getirdiğini biliyorum.” diye devam etti ve ekledi: “Umarım huzur içinde yatabilir.”