Atık Yağ Toplama Projesi Beykozlu Osman Ustaya “Ses” Oldu

PekYakinda

Yeni Üye
Beykozlu iş makinesi tamir ustası Osman Alpaslan (58), mutfaklarda farklı biriktirilen atık yağların işitme engelli ilçe sakinlerine umut olduğu “Sen De Bir Kulak Ver” Projesi’yle hem bir daha duyma sevinci yaşadı tıpkı vakitte işsiz kalmaktan da kurtuldu.

Beykoz Belediyesi’nin, “Sıfır Atık” maksadıyla etraf ve toplumsal sorumluluk alanında sürdürülebilir bir proje olarak yaklaşık 3 yıl evvel başlatmış olduğu “Sen De Bir Kulak Ver” Projesi’yle hayatına dokunduğu muhtaçlık sahibi ilçe sakinlerinden sırf biri Osman Alpaslan.

Uzun yıllar gürültülü ortamlarda çalıştığı için 2 kulağı da duyma yetisini kaybeden ve artık tedavisi olmayan Osman Usta, yaşadığı işitme kaybı niçiniyle çalışma performansı da etkilenince, işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

İşyeri 1 Ay Mühlet Verdi

Mevcut işitme aygıtı eskidiği için iş yerinden ihtar aldığın anlatan Osman Alpaslan: “38 yıllık oto elektrik ustasıyım. Çoğunlukla yer altındaki tünel inşaatlarında çalışıyorum. Gürültüye bağlı duyma kaybı yaşadım. İş arkadaşlarım yeniden yine soruyor, onları duymuyordum. Şefim 1 ay müddet verdi. İşitme aygıtı almam gerekiyordu. Maddi imkânım olmayınca güç durumda kaldım.”

Geri Sayım Başlıyor

Yakın arkadaşı vasıtasıyla haberdar olduğu, “Sen de Bir Kulak Ver” Projesi’nden yararlanmak için Beykoz Belediyesi Tahlil Merkezi’ni arayan Osman Usta’nın müracaatının kabul edilmesiyle kaygısına derman işitme aygıtı için süreç başlıyor.

Cihaz 2 Gün Kala Geldi

Bugüne kadar 20 bireye duyma sevinci yaşatan proje kapsamında birinci vakit içinderda, Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde uzman doktorlar tarafınca muayene ve işitme tarama testi yapılıyor, akabinde her 2 kulak için uygun aygıtın siparişi veriliyor.

İşten ayrılmasına 2 gün kala Beykoz Belediyesi’nden gelen müjdeli haberle rahat bir nefes alan Osman Alpaslan karamsar günlere de veda ediyor.

Osman Alpaslan: “Beykoz Belediyesi’ne Teşekkür Ediyorum”

Başvuru yaptığı birinci günden itibaren herkesten yakın ilgi gördüğünü tabir eden Osman Usta: “Belediyede bakılırsavli arkadaşlar birinci günden itibaren benimle yakından ilgilendi. Allah razı olsun, hekimlerimiz da gerekli ilgiyi gösterdi. Cihazıma kavuşunca işten ayrılmama gerek kalmadı. Beykoz Belediyesi’ne ve projeye emek veren herkese fazlaca teşekkür ediyorum” biçiminde memnunluğunu paylaşıyor.

Muhtarlık ve Okullarda Toplanıyor

Beykoz Belediyesi’nin pak etraf ve engelli bireylerin toplumsal hayata iştirakini desteklemek için uyguladığı “Sen De Bir Kulak Ver Projesi” kapsamında atık yağlar ilçedeki 45 mahalle muhtarlığı ve okullarda toplanıyor.

1 Lt Atık Yağ, 1 Milyon Lt Pak Suyu Kirletiyor

Temiz su kaynakları için büyük tehdit oluşturan atık yağlarla çabada vatandaşların duyarlığı büyük rol oynuyor.

Zira mutfaklardan denetimsiz biçimde lavaboya dökülen 1 lt atık yağ tabiatta 1 milyon lt pak suyu kirletiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı