Azerbaycanlı Elkhan Mammadov FIFA Gelişim Forward Avrupa Yöneticisi Oldu

BOTR

Aktif Üye
Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Azerbaycan Futbol Federasyonu’nda (AFFA) yaklaşık 15 yıldır bakılırsav yapan son olarak genel sekreter ve akabinde lider yardımcılığı bakılırsavlerini yürüten Elkhan Mammadov, FIFA gelişim programı FORWARD Avrupa kıtası yöneticiliğine getirildi.

Bölgesel stratejilerden sorumlu olacak

Mammadov, 1 Mayıs 2022’de vazifeye başlayacak ve bilhassa FIFA’nın FORWARD geliştirme programını uygulamaya yönelik bölgesel stratejilerden sorumlu olacak. Azerbaycanlı yeni FIFA Yöneticisi, geliştirme projelerini tanımlamak ve bunların FIFA çerçevesine uygun olarak yürütülmesini sağlamak için 55 Avrupa FIFA üyesi federasyonun özel ihtiyaçlarını tahlil edecek.

Infantino: Deneyimini tüm Avrupa futbolu faydasına kullanacak

Elkhan Mammadov’un FIFA’daki yeni nazaranvi ötürüsıyla bir açıklama yapan FIFA Lideri Gianni Infantino, “Futbol sporunun gelişimi konusundaki angajmanı, Azerbaycan’da bakılırsav alan herkes için hayli fayda sağladı. Deneyimini tüm Avrupa futbolunun faydasına kullanımını dört gözle bekliyorum. Onu FIFA takımına beğenilen geldin diyoruz” dedi.

Elkhan Mammadov kimdir?

2007 yılında AFFA’da çalışmaya başlayan Mammadov, Azerbaycan’daki tüm spor branşlarına ehemmiyet verilmesine sağladığı katkı ile önder bir rol oynadı. 2012’de düzenlenen U17 FIFA Bayanlar Dünya Kupası tertibinin başında bulundu.

beraberinde FIFA fair play ve toplumsal sorumluluk komitesinde üyeliği de bulunan Mammadov, Bakü’de başka milletlerarası tertiplerin gerçekleşmesinde rol oynadı. Bunlar içinde 2015 Avrupa Oyunları, Avrupa Ligi Finali, ve EURO 2020 yer alıyor.

Mammadov: Çok özel bir fırsat

Paris’te FIFA’nın yeni merkezinde üye federasyonlara bağlı takımlarla çalışacak olan Mammadov, yeni nazaranvi ile ilgili “FIFA’ya gelmek hayli özel bir fırsat ve bunu sorumluluk ve onur hissiyle yapıyorum. Bugün FIFA, kırılgan dünyamızın her köşesini kapsayan bir futbol lokomotifi. FIFA grubu ve üye federasyonlarla bir arada futbol sporunu ile erkek ve bayan futbolunun gelişimi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“FIFA’nın maksatlarını paylaşıyorum”

Âlâ idare ve futbolun sürdürülebilir gelişimi konusunda tutkulu olduğunu ve FIFA ile Lider Infantino’nun maksatlarını paylaştığını belirten Mammadov, şunları söylemiş oldu: “AFFA’da geçen 15 yılda spor sanayisinde hayli fazla tecrübe kazandım.”

“Uzun ve keyifli bir seyahat oldu ve AFFA Liderine ve grubuna yeterli işbirliği, verimli idarenin uygulanması, tabanın geliştirilmesi için teşekkür ediyorum. Futbol ve olağanüstü etkinlikler organize ederken, bu tecrübesi bu yeni rolde daha da büyük bir tesir yaratmak için kullanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.”