Bayan Dostu Markalar 2022 Farkındalık Mükafatları sahiplerini buldu

amerikali

Aktif Üye
Bayan Dostu Markalar Platformu tarafınca bu yıl ikincisi düzenlenen Bayan Dostu Markalar 2022 Farkındalık Mükafatları sahiplerini buldu. Odağında bayan olan; eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, bayan gücünün desteklenmesi, işte ve eğitimde fırsat eşitliği, toplumsal şuur oluşturma üzere konularda projeler üreten ve hayata geçiren Türkiye’nin birbirinden pahalı 50 marka ve kurumunun ödül aldığı merasim büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Bayan Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel, bayan odaklı projelerin her geçen gün artarak büyümesinin ve sayısız bayana ulaşmasının memnunluğunu yaşadığını belirterek, “Vazgeçmeden, pes etmeden, farkına vararak, eşitliği her manada yakalayana, hatta artık konuşmaya gerek kalmayana dek projelerinizin takipçisiyiz. Emeline ulaşması ismine üzerimize düşenleri de tümüyle yapmaya yürekten hazırız” dedi.

Gücünü bayandan alan, bayan istihdamına, eğitime, toplumsal fırsat eşitliğine, bayan teşebbüsçü takviyelerine katkıda bulunan Bayan Dostu Markalar Platformu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği Bayan Dostu Markalar 2022 Farkındalık Mükafatları 5 Mart Cumartesi günü İş Sanat’ta yapılan merasimle sahiplerini buldu.

Toplumsal bilince ve refaha katkı sağlayan, bedel yaratan projelerin yeterlilik tesirlerini arttırmak, toplumda bu manada şuur oluşturmak ve eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık mevzularında çabucak hemen ortaya proje koymamış kurumlara da ilham vermek üzere gerçekleşen ödül merasiminde 38 marka örnek projeleriyle ödül alırken, 12 marka da Paha Katanlar Özel Mükafatı aldı.

Odağında bayan ve eşitlik olan, iş dünyasında, teknolojide, sanatta, sporda, toplumda ve hayatın her alanında bayanın hak ettiği eşit temsil ve özgürlüğe kavuşana kadar var gücüyle gayret eden markaların düzgünlük hareketlerinin buluştuğu bu özel programda; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Bayan istihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği, Bayan Teşebbüsü ve Bayan Gücünün Desteklenmesi, Eğitimde Fırsat Eşitliği, Teknoloji, Spor, Sanat, Bilim Üzere Alanlarda Bayanların ve Kız Çocuklarının Desteklenmesi ve Bu Tarafta Şuur Oluşturulması, Bayana Şiddete Karşı Çaba ve Güzelleştirme, Eşit Haklar ve Eşit İstikametli Bağlantı İçin Toplumsal Şuur Oluşturma Projeleri, Eğitim ve Toplumsal Yarar İçerikli Programlar kategorilerinde ödül verildi.

Ödül merasiminde bir konuşma yapan Bayan Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel, “Platformumuzun kuruluşunun çabucak hemen ikinci yılında ülkemizin birbirinden bedelli markaları ve kurumlarının, bayana paha katan epeyce özel projeleriyle programımıza başvurduğuna şahit olduk. Her biri birbirinden değerli bu projeleri hem seçerken zorlandık birebir vakitte ülkemiz ve ülkemiz insanı ismine gurur duyduk. Bu projelerin başka markaları da cesaretlendireceğini ve odağında bayan, eğitim, sürdürülebilirlik, farkındalık, eşitlik, kapsayıcılık olan kaç projeye ilham olacağına inanıyorum. Küçük bir düzgünlük dev dalgalar yaratan bir tsunami üzere dev bir düzgünlük hareketine dönüşebilir. Kâfi ki birinci adım atılsın” dedi.

Farkındalık ismine atılan adımların sayısının her yıl daha büyük buluşmaları akabinde getireceğine inandığını söyleyen Demirel, “Bugün bu programda mükafata layık görülen, kıymet ve farkındalık ortaya koyan değerli projelerinizi gerçekleştirdiğiniz için projeye liderlik eden yöneticilerine ve projeye emek veren tüm gönüllülerine sonsuz teşekkür ediyorum. Gerek toplumsal hayatta, gerek iş hayatında bayan erkek eşitliği ve hoş bir gelecek için daha fazla farkındalık adımına ve attığımız adımları daha ileriye taşımaya muhtaçlığımız var. Vazgeçmeden, pes etmeden, farkına vararak, eşitliği her manada yakalayana, hatta artık konuşmaya gerek kalmayana dek projelerinizin takipçisiyiz. Gayesine ulaşması ismine üzerimize düşenleri de tümüyle yapmaya yürekten hazırız” diye konuştu.

Programda ödül alan markalar ve projeleri şu biçimde:

ACIBADEM SIHHAT HİZMETLERİ “Pembe Fular”, “Anne Olma Yolunda Daima Yanında”, AKKÖK HOLDİNG ”Kadın Enerjisi”, ALIŞAN LOJİSTİK “Alışan Memnunluk Taşıyor”, “beraber Muvaffakiyete Alışanlar”, ARÇELİK “500 Bayan Teknisyen”, BEKO “Girişimin Bayan Kahramanları – Roadshow”, BİOTREND GÜÇ “Şiddet Farkındalığı Eğitimi”, BORÇELİK “Kadına Güç İş Yok”, CARGİLL TÜRKİYE “Yarının Bayan Liderleri”, CARREFOURSA “bir daha Biz Platformu”, “Kadın Üreticiler”, DOĞANLAR HOLDİNG “FIRSAT EŞİTLİĞİ”, ELİDOR “Kendi Yolumuzda”, FAYDASIÇOK EĞİTİM VAKFI “ Sedefteki İnciler”, FDN OTOMOTİV “Kalıplara Sığmayan Kızım Var Benim”, GÜNSAN ELEKTRİK “yaşamı Aydınlatan Kadınlar”, HEPSİBURADA “Girişimci Bayanlar COVİD-19’a Meydan Okuyor!”, “Kadın Kooperatifler Pandemide E-Ticaret İle Güçleniyor, PHILIPS AVENT “Süt Saatim”, “Minik Kahramanlar”, KOTON “ Konut Kadınları”, “Mor Oda”, “Eşitiz”, LİMAK-ULUDAĞ GÜÇ “ Örnek İK Uygulamaları ve Farkındalık”, “ Bir Işık da Sen Yak”, MAPFRE SİGORTA “ Cinsiyet Odaklı Çeşitlilik ve Kapsayıcı Liderlik Programı”, “Kadın Yöneticilere Özel Liderlik Gelişim Programı”, MARS LOJİSTİK “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur”, MEY DİAGEO “Kadına Yönelik Şiddetle Uğraş Siyaseti ve El Kitapçığı, “Şölen Sofrası”, SABANCI DX “Geleceğin Yüzleri”, SODEXO AVANTAJ VE ÖDÜLLENDİRME HİZMETLERİ “ Çeşitlilik ve Fırsat Eşitliği”, TEKNOSA “Kadın İçin Teknoloji, Hepimiz İçin Dayanışma”, TÜRKİYE VODAFONE VAKFI “Dijital Benim İşim”, TÜPRAŞ “ Eşitlik İçin Gücümüz Bitmez”, VODAFONE “Kırmızı Çizgi”, WATSONS “Watsons Türkiye Bayan Emeğinin Yanında”, YAMAHA “Kadınlara Fiyatsız İnançlı Sürüş Eğitimleri”.

Paha Katanlar Özel Mükafatları ise şöyleki:

Arnica, Beko, Çağdaş hayatı Destekleme Derneği, Doğanlar Holding, Edendred Türkiye, Fales, Göktekin Güç, HCA Mimarlık, KAGİDER, Kurukahveci Mehmet Efendi, Pegasus ve Teknolojide Bayan Derneği.

Hibya Haber Ajansı