Beşiktaş’ın Eski Forveti Bobo Futbolu Bırakıyor

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Üstün Lig’de 6 dönem boyunca Beşiktaş forması giyen ve attığı goller ile Siyah-Beyazlı taraftarın gönlünde taht kuran Brezilyalı forvet Bobo, futbolu bırakacağını duyurdu. Deneyimli futbolcu, yaptığı açıklamada Türkiye’de oynadığı devirden de bahsetti. Beşiktaş ise Bobo için bir veda bildirisi yayınladı.

“Bunun hakkında epeyce düşündüm”

Avustralya’nın Sydney kadrosunda forma giyen 37 yaşındaki Bobo, dönem sonunda futbolu bırakacağını duyurdu. Brezilyalı, yaptığı açıklamada şu tabirlere yer verdi: “Kolay bir karar değil fakat 19 yıldır bu oyunun ortasındayım ve bu dönem bunun hakkında epeyce düşündüm.”

“Türkiye’de büyük kulüplerde oynadım”

“10 yıl Türkiye’de, beş yıl Brezilya’da ve dört yıl Sidney’de oynadım, bu uzun bir seyahat. Mesleğime dönüp baktığımda keyifli olmam gerekiyor zira Türkiye’de büyük kulüplerde, Brezilya’da büyük kulüplerde ve Avustralya’nın en başarılı kulübünde oynadım, bu yüzden epey hoş anılarım var.”

“Birbirinden hoş goller eşliğinde harika anlar”

Bobo’nun futbolu bırakacağını açıklamasının akabinde Beşiktaş, Brezilyalı oyuncu için bir ileti yayınladı. Bildiride şu tabirler yer aldı: “Birbirinden hoş goller eşliğinde eksiksiz anlar. Her şey için teşekkürler Bobo, bundan daha sonraki ömründe muvaffakiyetler dileriz.”

Birbirinden güzel goller eşliğinde mükemmel anlar.
💫

Her şey için teşekkürler Bobo, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz. https://t.co/oX6DcDNfwJ

— Beşiktaş JK (@Besiktas) May 2, 2022

Harika Lig’de Beşiktaş ve Kayserispor’da oynadı

Harika Lig mesleği boyunca Beşiktaş ve Kayserispor formaları giyen Bobo, Siyah-Beyazlılar ile 220 müsabakada vazife aldı. Brezilyalı, çıktığı maçlarda 94 gol atıp, 34 asist yaptı. Kayserispor’da ise 73 maça çıkan 37 yaşındaki futbolcu, 36 defa rakip fileleri havalandırırken, 9 kez ekip arkadaşlarına gol pası verdi.