Bobby Duncan: “Saif Rubie Mesleğimi Mahvetti”

BOTR

Aktif Üye
İngiliz eski futbolcu Steven Gerrard’ın kuzeni Bobby Duncan, Future gen Sports Company yöneticisi Saif Rubie’nin yalnızca meslekleri mahvettiğini ve kendisini çocukluk klubünden uzaklaştırdığını deklare etti.

“Kalması için ikna etmeye çalıştım”

Saif Rubie, pazartesi günü talkSPORT için gerçekleştirdiği bir röportajda Bobby Duncan’ı Liverpool’da kalması için ikna etmeye çalıştığını argüman ederken şu sözleri kullanmıştı: ‘’Ş u özel durumda size bir şey söyleyebilir miyim? Aslında ona Liverpool’da kalmasını tavsiye ettim ve bu noktada şunu anlamalısınız ki benim işim oyuncu olsun ya da olmasın, kulüp almak yahut satmak hakkında benden yardım isteyen herkes için elimden gelenin en uygununu yapmak. Her ne kadar o denli olması gerekmese de Liverpool ile işler berbatlaştı ki bu şanssız bir durumdu.’’

“Sana asla güvenmemeliydim”

Liverpool’un eski genç yıldızlarından Bobby Duncan iseeski menajeri Saif Rubie’nin açıklamalarının akabinde Twitter üzerinden yeni açıklamalarda bulundu. Yeni olarak İspanya 3. Ligi’nde forma giyen Duncan spor alanında teşebbüsleri olan iş insanı Saif Rubie’nin kendi mesleğini mahvettiğini şu sözlerle anlattı:

‘’Kariyerim konusunda sana asla güvenmemeliydim. Sen de ben de gerçeği biliyoruz. Mesleğimi hiç düşünmeden tehlikeye attın.’’

“Sen de acı dersini alacaksın”

Açıklamasında Saif Rubie yüzünden mesleğinden olduğunu söyleyen Bobby Duncan paylaşımlarının devamında şunları söylemiş oldu: ‘’ Mesleğimi toparlamak önceliğimdi ve bu yüzden 4 yıl boyunca bu mevzuda hiç konuşmadım. Lakin buna karşın sen canlı bir radyo programında benim adımı ağzına alabileceğini düşünüyorsun. Mesleğimi asla senin ellerine bırakacak kadar sana güvenmemeliydim. En acı dersi bu noktada öğrendim. Ve senin de kendi acı dersini öğrenmen için dua ediyorum.’’

Bobby Duncan, Liverpool’dan nasıl ayrıldı?

Kariyerine Wigan Athletic Youth’ta başlayan Duncan 2018’de Liverpool U18’e katılmıştı. Liverpool’da olduğu periyotta 20 U18 Premier Lig maçında 18 gol atmayı başaran Duncan’ın menajeri Saif Rubie İngiliz futbolcu için Fiorentina ve FC Nordsjaelland’dan gelen teklifler reddedildikten daha sonra Twitter’dan yaptığı açıklamalar ile gündem olmuştu. Menajeri olduğu oyuncunun Liverpool tarafınca ruhsal baskıya maruz kaldığını sav eden Rubie açıklamasında ‘’Bobby dört gündür odasından çıkmadı ve tekrar asla Liverpool’a dönmeyecek ve şu an tek telaşım onun akıl sıhhati ve düzgünlüğü.” demişti. Yaşanan bu olayın akabinde ise taraftarların yansısını çeken Duncan, 1,8 milyon sterlin karşılığında Fiorentina’ya katılmıştı.