Canlı Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı konuşuyor

BOTR

Aktif Üye
11:34

Trabzonspor Teknik yöneticisi Abdullah Avcı düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan dönemin değerlendirmesini ve gelecek döneme dair planlarını anlatıyor.

Avcı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

11:36

“Trabzonspor’un genetiğinde yarışmak var”

Trabzonspor’da 18 ayı doldurduğunu belirten Abdullah Avcı., “Sene ortasında ağır akış ortasında bir arada olamıyoruz, dayanaklarınız için size teşekkür ediyorum. Siz de farkındasınız, bir tertibi oluşturmaya çalışırken bir sene daha sonrasının planlarını yapmaya başladık. Trabzonspor’un genetiğinde yarışmak vardır. Bir yandan bilhassa Trabzonspor’a transfer olurken yaptığı transfer görüşmeleri, çabucak sonrasındası Trabzonspor ile ilgili tahlili yapıp kuvvetli güçsüz yanlarını sunum halinde sundum. daha sonrasında da transfer gerçekleşti. 7. haftadan daha sonra ulusal kadro ortasıyla nazaranve başladık. Bir teknik tahlildi Trabzonspor için yaptığım tahlil. Güçsüz yanını daha yeterli hale getirebilirsek için modüllü çalışmalarımızı yaptık. Oyuncu kümesi son derece yeterli karşılıklar verdi. Adım adım üste çıkan bir Trabzonspor oluşturmaya başladık.” dedi.

11:38

“Organizasyon bizi oyun kalitesi düşük olsa da ayakta tuttu”

Uzun vakittir bu ligde yarışan bir teknik yönetici olarak bu ligin nelere gereksinimi olduğunu nasıl bir oyuna muhtaçlığı olduğunun tespitini yaparak yola çıktıklarını söz eden deneyimli teknik adam, “Transferlerin aşikâr olmadığı bir müddetçten dönem başı kampını 3 ay öncedenden yapmıştık. Erken yol almak döneme düzgün başlamak rakipleri fazla yaklaştırmadan, değişik oyunları oynayarak kimi vakit savunma kimi vakit atak kimi vakit geçiş yaparak, düzeneklerde değişiklikler yaşadık. 2 sol bek kullanmak zorunda kaldık, orta alanda Marek’i kaybettik. Savunmanın hayli değişkenlikleri oldu. Tertip bizi oyun kalitesi düşük olsa da ayakta tuttu. Bu kentin kodlarında bu var, daha düzgün hale getirebilmek için daha büyük tertiplere muhtaçlığı var. Daha büyümemiz gerekiyor, uluslarası arenaya gidebilmek için tertiplere gereksinimimiz var.” sözlerini kullandı.

11:41

“Bu iş profesyoneller tarafınca yapılmalı”

İşlerin büsbütün profesyoneller üzerinde olması gerektiğini düşünenler tarafında olduğunu vurgulayan Avcı, “Burası da büyük bir topluluk, büyük bir amaca her vakit gereksinim var. Altyapı tertibi, eğitim gayeli yatırım, pilot kadro, genç oyuncuların kullanması kuralların nasıl gideceği 7+3 mü 8+4 mü? Bunun aşikâr olmadığı. İzlemenin beslenmesine kadar, kullandığı yaşa kadar, idman sahanın tabanına kadar…. statta oynuyorum idman tabanın de o denli olması lazım. Ertuğrul Beyefendi ile paylaştım, hepsi bir anda olmaz lakin vakit içerisinde olacaktır, tertibi geliştirmek buraya daha sürekliliği olan katkılar sağlar.” biçiminde konuştu.