'Companion' ve 'Novocain' ile Jack Quaid komedisi Painless

anKeRcKO

Yeni Üye
Jack Quaid, insanların onun hakkında ne düşünmesi gerektiğini tahmin edebilir: iddia. SHABICAL. Şüphesiz bir pislik.

Ocak ayı sonunda kahvaltıda – siyah kahve, meyve bahçelerinde, “Kim olduğum belirli bir beklentisi var,” dedi.

32 yaşındaki Quaid, aktörler Dennis Quaid ve Meg Ryan'ın oğlu. (Bu DNA güçlü. Babasını gülümsediğinde, annesi, azarladığında görebilirsiniz.) Santa Monica, California'da büyüdü, ebeveynlerinin masasına atıştırmalıklar aldı ve ortak bir odalı özel bir okula gitti. kamera filmlerini inceleyebildi. (Erken bir magnum opus: “bisiklet polisi”.) Bu, Quaid'in ayrıcalıklarla büyüdüğünü ve hangi kontrolsüz ve tanınmayan ayrıcalığın bir kişiyle yapabileceğini biliyor. Bu kibirleri seçmeler için sunabilir, bu da “Açlık Oyunları” nda ilk kötü adam olarak ilk rolünü ve neden gerilim “arkadaşında” (sinemalarda) çok kötü bir arkadaş olarak görülebileceğini açıklar.

Ancak gerçek Quaid ciddi, akut, hatta acı vericidir. İnsanların onu tanımadığı odalarda kendini bulur, dedi ki: “Varoluş için özür dilerim.” Ebeveynlerini kıskanmıyor. (Lütfen o da öyleydi terapi.) Ailesini seviyor. Ona verdikleri hayatı seviyor. “Ama kesinlikle beni kanıtlama ihtiyacı,” dedi. “Biraz kimlik ve düşünce var, senin dışında bir değerim var mı?” Bunu söylediği gibi, alnındaki stresli veya endişeli olduğunda derinleşen divot bir sütundu. “Söylemiyorum, şikayet ediyorum,” diye ekledi.

Quaid son yıllarda kendini kanıtladı. Ve bu kış iki filmin yıldızı olarak, değeri ana aktör olarak doğrulandı. Bilim kurgu uygulamasına sahip romantik bir gerilim filmi olan “Companion” da güzel. (Bu dönüşün gelişmesini istemiyorsanız fragmandan kaçının.) Ve o, utangaç bir asistanı olduğu 14 Mart'ta olan güçlü gerilim filmi “Novocaine” de rastgele bir aksiyon kahramanının hazinesidir – banka – Doğal yetersizliğe sahip yönetici hissetmek için acı çeker. (Quaid'in kendi ağrı eşiği: “Yukarı değil!”) Şu anda Amazon'un vücut vücut sıvısı kurutulmuş anti-superhero şovu olan “The Boys” un beşinci ve son sezonunu da sarıyor. Hattı, hevesli bir anormal dünyada normal bir tip olan Hughie olarak yönetiyor. Post -üretiminde iki filmi daha, gerilim filmi “Mahalle Gözlemi” ve aksiyon komedisi “Devlet Başkanları”.

Bazen Quaid karakteri iğrençtir. Quaid -Offscreen için geçerli olan daha sık ve zahmetsizce sempatiktir. Kahvaltıda Quaid, bir temas akışı olan Nice'ten mutlak bir çığ oldu. Garson sipariş etmediği suyu getirdiğinde, memnun olmak için saçma görünüyordu. “Birinci sınıfa yeni geldik!” dedi.

Ve çoğu aktörün bir gazeteciye oturursa ve Kantalupe'den kaçınması durumunda sempatiye neden olacağından emin olun. Ama bana götürme. Konuştuğum yarım düzine Quaid'in meslektaşları, “ver”, “topraklanmış”, “zarif”, “sağlıklı”, “sanat” gibi kelimeleri zorla tekrarladığım.

“Ne kadar fantastik olduğunu ve olmaması gerektiğini yeterince vurgulayamıyorum,” dedi “Refakat” yazan ve yöneten Drew Hancock. “The Boys” un şov koşucusu Eric Kripke ona “küçük bir mucize” olarak adlandırdı ve Erin Morgsenntern, “erkeklere” olan romantik ilgisi onun tarafından biraz etkilenmiş gibi görünüyordu.

“O çok ciddi iyi bir insan,” dedi. “Onun çalışma morali, göründüğü gibi, cömert olma yeteneği, başkalarının gelişmek istediği böyle ciddi bir yerden geliyor.”

Quaid daha gençken, normal bir çocukluğa sahip olmasını isteyen ailesi, sadece yetişkinler için profesyonel projeler için seçmelere katılabildiğine dair bir kural yaptı. Quaid bu kamera ve ara sıra okul oyunu ile sınırlıydı. “Hala çok yüksek avlanıyorum,” dedi bir “yaz gecesinin rüyası” performansından. New York Üniversitesi'nde, deneysel tiyatro kanadında okulu (yoga, temas iyileştirme, tuhaf monolog) inceledi ve eskiz komedisi Hammertatz'a bir yer açtı. (Şimdi Sasquatch adlı bir grupla eskiz komedisini yazıyor ve yazmaya devam ediyor.) İlk yılından sonra ilk “Açlık Oyunları” filmini çekti ve üçüncü yılından sonra daha fazla kişisel seçmelere katılabildi.

Bir sonraki önemli rolü, 1970'lerden kalma kısa ömürlü Martin Scorseses serisi “Vinil” (2016) idi. Bundan sonra, roller hızlı bir şekilde geldi, Steven Soderbergh'in suç filmi “Logan Lucky” (2017), komedi “artı bir” (2019) 'da romantik bir lider. Ancak 2018'de “The Boys” ı rezerve etti.

Kripke bu ilk seçmeler tarafından satıldı. “Bir süper kahramana güvenilir bir romantik ilgi olabilecek ve hala biraz nerdy ve kendi ciltlerinde pek hoş olmayan birini istedik” dedi. Cripke'nin doğru ve sevgiyle “vücudundaki her şey için biraz fazla büyük” olarak tanımlanan Quaid, tüm bunları yapabilir.

Kripke, “Bu gerçek çeyrekliğe sahip bir aktör bulmak aslında nadirdir.” Dedi.

Evermanen'deki varyasyonlar Quaids tipi gibi görünüyor. Ancak genellikle yandaki bir çocuk olarak işgal ederken, bu adresi karmaşıklaştırdı. Oynadığı karelerin birkaç ek açısı var. Quaid bir adamı bükebilir, boğulmasını sağlayabilir. “Son derece az,” dedi.

Soğuk serin, ekran dışında ve bazen yapabilir. Sophie Thatcher, “Grounded, büyüleyici bir yola çok asıyor,” dedi. Ve çok yüksek fiziğini nasıl kullandığını biliyor, “floped, floped çocuk” deniyor-bir kenar etkisi elde etmek için.

Görünümü komik olduğunda, Quaid bu komedinin büyük bir kısmının acıdan geldiğini anlar. Ve Quaid acıda iyidir – ayrıca hayal kırıklığı, öfke, istifa. “Her zaman dürüst bir yerden geldiğinden emin olmaya çalışıyorum çünkü çok karikatür gibi görünemez.” Dedi. (Çok fazla karikatür konuşmasına rağmen.) Ve birçok genç aktör içgüdü ve cazibeyle geçerken, Quaid karakterlerinin psikolojilerini açmasına yardımcı olan üç ayrı oyunculuk öğretmeninden bahsetti.

“Erkekler” e koşarken belirli bir süreç geliştirmeye başladı. Karakterleri için ayrıntılı arka plan hikayelerini katlar, rüya görebilir ve mantralar, bir oyun listesi yapar, ancak onları yayınlamayacağı konusunda sık sık parçalanır.

“Bazılarım nasıl, bu gerçekten öngörülüyor mu? Nasıl, işte bu şekilde kafama girdim “dedi.

Bu ödeme aynı zamanda “arkadaşlar” ve “Novocaine” türünün ortasında da açıktır. Oynadığı karakterler, Josh ve Nate, tür olarak kopyalanabilir. Josh, kendi zekasını kabaca fazla tahmin eden meşru bir sürünme olarak. Nate, Shadow Shadow Shadow-Dweeb olarak. Ancak Quaid, Josh'a onu daha gerçek ve daha tehlikeli hale getiren gerçek bir şikayet hissi veriyor. Quaid, “Zorluk, hoş olan bir adam için empati bulmak.” Dedi. (Karakterlerini oynarken yargılamıyor, ama daha sonra onları mutlu bir şekilde yargılayacak. “Hiç terapiye gittiğini sanmıyorum,” dedi Josh tarafından.

Buna karşılık, Nate iyi bir adam. Aşırı sıkıcı olabilirdi, ancak Quaid onu çılgın bir karizma ile yönlendirdi ve onu aptaldan bir aksiyon kahramanına dönüştürdü. Ya da daha doğrusu bir aksiyon kahramanı olan bir aptal. Bunu başarmak için Quaid, kendini yoğun egzersizlere, dublör eğitimine ve savaş koreografisine attı.

“Performansı zahmetsiz görünüyor, ama çok değil,” dedi “Novocaine” direktörü Robert Olsen. “İş ahlakı çatıdan geçiyor ve oyunculuk için çok serebral bir yaklaşımı var. Gerçekten karakterlerinin derisinin altına giriyor. “

“Ve kollarını dövmekte çok iyi,” diye ekledi Dan Berk.

Quaid'in önümüzdeki düzine yılda birkaç golü var. Sert komedilere girmek ve diğer türleri keşfetmek istiyor. Yazmak istiyor. Ve hala dönen bir dünyada olmayan heteroseksüel insanı oynamanın zorluklarını oynamaktan hoşlanırken, bir karakter oyuncusu olmak istiyor. “Dostum, daha fazla Seltos oynamak istiyorum,” dedi.

Bu bir seçenek olabilir ya da olmayabilir. Quaid, Olsen'in “bir tür dört quadrant sempatisi” olarak tanımladığı şeye sahip. Erkekler onu seviyor. Büyük bir yamaç olacağı hissine sahiptir. Kadınlar onu seviyor. Harika bir arkadaş olduğu hissine sahiptir. “Bu, önde gelen bir adam olarak çılgın bir adamdan daha önde gelen bir adam olarak sıkışıp kalıyor. Quaid'in önde gelen adamları her zaman garip.

Ve ilk bacağının – tamam, birkaç bacağı – olduğunu bilen ilk kişi olsa bile, o zamandan beri başardıklarından gurur duyuyor. Ebeveynlerinin de onunla gurur duyduğunu biliyor. “Onlar ve bu çok şey ifade ediyor” dedi. “” Utansın “derdim garip olmaz mıydı. Ama hayır, gurur duyuyorlar.