Daisy May Cooper ve Female Friends “Mantıksız mı davranıyorum?”

anKeRcKO

Yeni Üye
İngiliz yazar ve aktris Daisy May Cooper, evliliği dağılırken Mumsnet adlı internet forumunda çok fazla zaman geçiriyordu. Cooper, yakın zamanda Londra’daki bir kafede küçük mavi bir buhar çekerken yaptığı bir röportajda, site “Reddit gibi, ancak anneler için” dedi.

Özellikle sitenin en popüler başlıklarından biri olan, ilişkilerinde kendilerine meydan okuyan kadınları destekleyen bir topluluk olan Ben Mantıksız mıyım? Cooper’ın Selin Hızlı ile birlikte hazırladığı son televizyon programı için ilham kaynağı ve isim oldu. İkisinin de rol aldığı şov, ABD’de Hulu’da mevcut.

36 yaşındaki Cooper, kardeşi Charlie ile birlikte BAFTA ödüllü BBC sahte belgesel dizisi This Country’yi yaratıp oynadıktan sonra 2017’de Birleşik Krallık’ta ün kazandı. İngiliz komedi panel programlarının temelini oluşturur, açık sözlülüğü ve renkli diliyle tanınır.

Ancak Kasım 2020’de, ikinci çocuğunun doğumundan iki ay sonra, kocasından ayrıldı, taşındı ve teselli için internete yöneldi. Korktuğunu ve bir sonraki projesinin ne olabileceğinden emin olmadığını hatırladı. “‘Kariyerim beni tanımladı ve şimdi kim olduğumu veya ne istediğimi bilmiyorum ve bu iki insan da bana bağlı'” diye hatırladı.

Cooper’ın drama okulundan bir arkadaşı olan Hizli de uzun süredir birlikte olduğu bir partnerden ayrılma sürecindeydi. İkili bu süre zarfında yeniden bir araya geldi ve Ben Mantıksız mıyım şovu yazmaya başladı. Cooper’ın başka bir anne olan Jen (Hizli) ile yoğun bir dostluk kuran canı sıkkın bir ev kadını olan Nic’i canlandırdığı çılgın ve çarpık bir komedi gerilim filmi.

Cooper, arkasında kalplerle süslenmiş bir duvar varken, “Bir kız arkadaşın her zaman ihtiyacın olan eş olduğuna dair bir şeyler yazmak harika olmaz mıydı, özellikle de hayatın alt üst olurken,” dedi Cooper bir fincan çay içerken.

34 yaşındaki Hizli, bir telefon görüşmesinde, kendi yaşındaki ve geçmişine sahip işçi sınıfı anneleri ekranda görmek istediğini söyledi. “Arkadaşlığın ne kadar önemli olduğunu unutmuştum,” dedi, “ve hayatımda arkadaşlara ne kadar ihtiyacım olduğunu.” Gösteride Nic ve Jen, sambuca kayıtları üzerine yakınlaşıyor ve Spice Girls’te dans ediyor.

Ancak Cooper ve Hizli, kadın dostluğunun karanlık tarafını da canlandırmak istediler. Cooper, Cooper’ın o sırada erkek arkadaşıyla gizlice yattığını söylediği bir en iyi arkadaşı da dahil olmak üzere, “arkadaşlarımla yaşadığım zehirli ilişkiler gibi hissettiren” önceki yoğun arkadaşlıkları anlattı. Cooper, şok edici keşfi The Usual Suspects filminin sonuyla karşılaştırarak, öğrendiğinde “Keyser-Söze’nin sırıtması anı” gibiydi, dedi.

“Sadece yaşadıklarım hakkında yazabilirim veya en azından kendi deneyimlerimden bir karakter oluşturabilirim” dedi. Cooper, “This Country”de canlandırdığı Kerry Mucklowe karakterini onun tam olarak kim olduğunu bilen biri olarak tanımladı. “Kerry şöhretten önce benden daha çoktu ve sonra Nic daha çok bendendi,” diye ekledi. Cooper elektronik sigarasına uzandığında, bu günlerde kendisini endişeli biri olarak tanımlayan karakterlerden herhangi birinden daha bastırılmış görünüyordu.

Cooper, This Country’deki şirin bir İngiliz köyünün eteklerindeki belediye konutlarında büyümenin mizahını ve zorluğunu ve 2021 anı kitabı Don’t Laugh, It’ll Only Encourage Her’i keşfetti. İkincisinde, elektriği açmak için yeterli para olmadığı için mum ışığında masa oyunlarını anlattı.

Cooper, diğer insanları güldürmek için hatalarını her zaman kabul ettiğini söyledi ve büyürken, ebeveynlerine mali mücadelelerinden “tamamen kaçış anları” veren TV komedyenleri gibi olmayı arzuladı. Daha sonra bu eğilimleri yazmaya ve oyunculuğa kanalize etti.

2007’de Londra’nın prestijli Kraliyet Dramatik Sanatlar Akademisi’nde (RADA) öğrenci olarak ilk günlerinde Hizli, bir öğretmenin onlara “Bizi parçalayıp tekrar bir araya getirecekler” dediğini hatırladı. Her zaman tavizsiz bir şekilde kendisiydi ve bu oldukça havasız oyunculuk okulunun beklentilerine uyma gereğini asla hissetmedi.

Cooper’ın oyunculuk koçu Miranda Harcourt, Cooper’ın hem açık hem de karanlık ateş olarak tanımladığı alışılmadık becerilerini övdü. Harcourt, Yeni Zelanda, Siteington’daki evinde yakın zamanda yaptığı bir video röportajında, “Hafiflik ve komedi kapasitesine sahip olan ancak trajik yönlerini göstermeyen bazı parlak İngiliz sanatçılar var” dedi.

“This Country”nin başarısından sonra, Cooper ve erkek kardeşi nihayet aradıkları finansal istikrarın bir kısmına kavuştular. Cooper, hayatının bir gecede değiştiğini söyledi. “Kimse sana bununla nasıl başa çıkacağını söyleyemez,” dedi. “Sanırım o da benim kadar bunalmış durumda,” dedi Charlie hakkında, gözlerinden yaşlar akıyordu. “Fakirken çok daha yakındık” dedi. “Bence para, programlar ve iş bunu biraz mahvetti” diye ekledi.

Hizli ile işbirliği de benzer bir yakın bağın sonucuydu. Cooper her iki programda da yazmanın zahmetsiz olduğunu söyledi. “Bilgisayarda yazanlar onlar ve ben sadece etrafta dolaşıp vape yapıyorum” dedi gülerek.

Cooper, RADA’dan beri bir filmde başrol oynamanın ve bir galaya katılmanın hayalini kurmuştu ve yazar-yönetmen Armando Iannucci ondan The Personal History of David Copperfield’da Peggotty’yi oynamasını istediğinde, Cooper bunu sahip olduğu şeye sahip olduğunu hissettiğini söyledi. bitmek üzereydi. Onu HBO komedi dizisi Avenue 5’te de rol alan Iannucci, bir telefon röportajında, Cooper’ın yaptığı her şeyde geleneklere meydan okuduğunu söyledi.

“Sanırım birkaç yıl daha oyunculuk yapabilirim,” diyen Cooper, yazmayı ve sahne arkasında olmayı tercih ettiğini de sözlerine ekledi. Son zamanlarda birkaç İngiliz gazetesinin bir sonraki James Bond filminde M’yi oynaması için seçildiğine dair söylentileri bildirmesine rağmen, “hiç görüşme yapılmadığını” söyledi. Cooper, işe yarayacağından emin olmasa da karakterle dalga geçmesi gerektiğini söyledi. Kirli bir kıkırdamayla, “Hiç Bond filmi izlemedim, bu yüzden bilmiyorum,” dedi.

Cooper bugünlerde memleketi Cirencester’da yaşamaya başladı.

Orada, “İnsanlar beni 6. sınıfta televizyona çıkmak yerine pastel boya yememle tanıyor” dedi ve dünyada olmayı tercih edeceği başka hiçbir yer olmadığını da sözlerine ekledi.