“Efsanevi Görev” gerçek yolculuğunuzun sadece başlangıcıdır

anKeRcKO

Yeni Üye
Sitcom “Mythic Quest” bir video oyunu stüdyosunda oynar ve eksantrik işkoliklerle doludur. Ama hiç kimse Charlotte Nicdao tarafından oynanan haşhaş Li kadar telaşlı, çılgın veya endişeli değil.

Şaşırtıcı ama keskin bir mühendis olan Poppy, kayıtlar ve çığlıklar uygulanır, birçoğu Rob McElhenney tarafından oynanan egomanyak, morina bağışçısı iş ortağı Ian Grimm ile bir irade savaşından geliyor. (McElhenney, şovu Charlie Day ve Megan ile birlikte yaratan “Philadelphia'da her zaman güneşli”.)

Üç mevsimde Nicdao, karakterini “sevimli bir yabancı” dan söylenemez bir tanımlayıcıya kadar her şey olarak gördü. Bu günlerde, bu hafta Apple TV+'da oluşan dördüncü sezondaki bir paradigma değişimi sayesinde, gawigen Gawky Enfant için korkunç. (“Limits” başlığı ile prömiyeri bölümüne dikkat edin.)

“Her zaman Poppy ve Ian arasında bu güç ağırlığı vardır – Kraliçe olduğu gibi, kral kim?” Dedi Nicdao. “Poppy'nin bu sezon daha fazla gücü var, hiçbir soru yok. Ama beklediğiniz gibi değil. “

“Mythic Quest”, Nicdao için büyüyen ve hala Avustralya'da yaşayan ilk büyük Amerikan dizisidir. Daha önce, klasik bir piyanist, şarkıcı ve orkestra klarnetçiydi, lise prodüksiyonuna başladı ve TV kariyerine 17 yaşında bir Avustralyalı çocuk şovunda başladı. (Babası Alfred Nicdao, Avustralya'da iyi bilinen bir aktör.)

Sitcom konserleri izledi. “Şimdiye kadar sahip olduğum en büyük rollerden biri, düzenli olarak Avustralya'da çekilen bir NBC şovu olan” Camp “olarak adlandırılan bir diziydi.

Nicdao son yıllarda işkence gören bir teknoloji dehası oynamadığında, “güneş karşıtları” ve “Star Trek: Alt Deste” gibi animasyonlu sitcom'larda ve sevgili Avustralya karikatürleri “Bluey” ve “The Strange Clease “. “”

Nicdao'nun kendi hayatı, fırtınalı alter egosuna ne olduğunu bilgilendiriyor, ancak aralarında büyük bir fark fark etti: Çiftçiler tarafından takıntılı olan hevesli bir aşçı, ancak karakteri sadece Petrol İstasyonu'ndan biliniyor. Buffalo tavuk pizza yaşamak için. Bu ayın başında Melbourne'deki evinden yapılan bir video röportajında Nicdao, Poppys'i yeni keşfetti ve yan projesini, babası putlaştırdığı ilk Filipinli televizyon oyuncusu ile tartıştı. Bunlar konuşmadan işlenmiş alıntılardır.

Bir zamanlar efsanevi görev çalışanlarını “işlevsiz bir aile” olarak tanımladınız. Yeni sezonda Poppy sonunda bu dinamik gibi görünüyor.

Bu gerçekten dördüncü sezonun merkezinde. Haşhaşın şöyle olacağını asla tahmin etmezdim: “Ne biliyor musun? Kendim üzerinde çalışacağım. Nasıl dengeli, mutlu bir insan olacağını öğrenmeye çalışacağım. “En büyük çatışmalardan biri sağlıklı bir alan bulmaktır ve Ian, ilişki işlevsiz değilse ne yapacağını bilmiyor.

Poppy oynayan kişi olarak, ona ne olursa olsun söz sahibi olur musunuz?

Yapımcılar ve yazarlar karakterlerimiz büyüdükçe bizi içerir. Poppy asla Avustralyalı olarak yazılmadı; Asla Filipinli olarak yazılmadı. Dürüst olmak gerekirse, 20'li yıllarda da yazılmadı. Ben yavaş yavaş işgal ettiğimde, başladığım bu parçalar kimin haşhaş olduğunu bilgilendirmek için bilgilendirildi. Bu sezon, hayatımda benimle olan şeyler Poppy ile neler olup bittiğini bilgilendirmeye başladı.

Artık sadece hoodies giymiyor. Onlar gibi biri için bluzlar büyük bir sıçrama.

Düşüncelerimde şöyle düşündüm: “Asla aynı kapüşon ve kot pantolon taşımayacak.” Bir üniforma, zırhınız. Diyor ki: “Bana bakma; İşime bir göz atın. Ben pratikim. Mühendisim. Her şey beynimle ilgili. “Bu ilk sezondu:” Hadi oynayalım. ” Poppy'nin bir arkadaşı var. İş dışında ne göründüğünü düşünüyor. Artık sadece oyun oynamıyor; Heykel ve kavramsal sanat eserleri yapar. Diyor ki: “Artık özür dilemeyeceğim. Ben bir sanatçıyım. Yaratıcıım ve kendimi nasıl sunduğumu göstereceğim. “

Şimdi bu çok daha az “teknolojide kadın” olmak ve kadın olmak, zenginlik olmakla ilgili.

Her zaman Poppy'yi aseksüel olarak düşündüm ve bir şekilde oldu. Kadın olmanın ne anlama geldiğini keşfetmek için hiç zamanı yoktu. Şimdi keşfediyor: “Ah, belki de cinsel varlıyım.” Barbie'ye dönmüyor, ama başka bir bölümünü buluyor. Teknoloji dünyasında, birçok endüstride olduğu gibi, temelde cosplay erkeklik için kadınların başarılı olmaları için çok fazla baskı var. Bir kadın olarak ciddiye alınmak istiyorsanız, mümkün olduğunca erkek olmalısınız. Kadınlığına biraz daha eğilmesi ve iyi hizmet etmesi harika.

Haşhaş yeni şeyler deneyen tek kişi değil: Bu sezon bir bölüme döndüler.

Çok iyi yağlanmış bir makine olduğumuz için denemek için çok fazla alan var. Hattın büyük bir kısmı bir bölüme liderlik etme fırsatı buldu. Bu şimdiye kadar yaptığım ilk Hollywood şovu ve düşündüm: “Vay canına! Her zaman bitti mi? “… ve bana bunun olduğu söylendi Olumsuz.

Ayrıca sadece bir tane yayınladın Kısa film Yazdınız ve yönlendirdin, oynak Babanız. Bu nasıl oldu?

Bunu 2023'te aktörlerin ve yazarların grevleri sırasında yaptık. Avustralya'ya geri döndüm ve yaratıcı bir şey yapmak için kaşınmıştım. Babam 70'lerden beri burada bir aktör. Büyüdüğümde, burada ve orada seçmelere katılacaktı. Bir restoran, gangster, doktor olarak – bu çok klişeleşmiş Asya rolleri – bir sahne veya bölüm için işgal edilecekti ve bu olurdu. Son on yıla kadar bir renk aktörü için hiçbir zaman yer yoktu.

Beni bu fikirle aradı: “1960'larda benim gibi bir aktör hakkında sektördeki yerimi bulmaya çalışan kısa bir film yapmak istiyorum.” Burada Melbourne'de birçok yetenekli arkadaşım var ve bir araya geldik ve dedik ki: “Bunu iki gün içinde sahip olduğumuz kaynaklarla yapabilir miyiz?” Tamamen bağımsızdı.

Artık hem kısa hem de “efsanevi görev” ile bir önceden bir önceden çıktığınıza göre, gelecekte daha fazlasını yapmak istiyor musunuz?

Her zaman düşündüm: “Eğer bir şekilde hayatımı kazanabilseydim, mutlu olacağım ve bundan daha fazlasını sormaya cesaret edemiyorum.” Benimle konuşmalar yapmak için gerçekten Rob yazıyorum: “Başka ne yapmak istersiniz? Onların rehberlik, yazma, üretme ile ilgilenen küçük bir kısmı bile varsa, nasıl yardımcı olabilirim? “Sezon 4'e ve oraya gitme fırsatı geldiğimizde, yönetmenin bir hikaye anlatıcısı olmak zorunda olduğum bu motivasyonu esnetmenin başka bir yolu olduğunu bulmuştum. O kadar şaşırdım ki, sette yönetmen olarak girdiğim acele, bir aktör olarak sahneye çıktığım acele ile tamamen aynı. Yani, evet, umarım bu tür bir iş yapmak için daha fazla fırsat vardır.