El sanatlarının kraliçesi Carol Duvall 97 yaşında öldü

anKeRcKO

Yeni Üye
Carol Duvall et veya sebzelerin paketlendiği köpük tepsilere baktı ve resim çerçeveleri gördü. Onun için “taş, kağıt, makas” çocuk oyuncağı değildi; Birinin şömine rafına veya bahçeye koyması için kişiselleştirilmiş bir hediye yapmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylerin bir listesiydi.

Bayan Duvall, sayısız televizyon izleyicisini önce Michigan’da ve ardından ABC ve HGTV’deki programlarla ulusal çapta kendi resim çerçevelerini, tebrik kartlarını, servis altlıklarını, mücevherlerini, Noel süslerini ve daha fazlasını yapmaya teşvik etti.

Gazeteler ona kraliçe ya da bazen el sanatlarının imparatoriçesi diyordu. Hayranlarından bazıları, ona bir tür kurtarıcı, onlara bir işe dönüşecekleri bir beceri gösteren veya kemoterapi görürken veya ameliyattan iyileşirken onlara yapıcı bir şey veren kişi olarak adlandırdı.

On yıldan fazla bir süredir HGTV’de yayınlanan “The Carol Duvall Show”un sunucusu Bayan Duvall, 31 Temmuz’da Michigan, Traverse City’de öldü. 97 yaşındaydı.

Oğlu Michael ile evli olan ve birçok kez halka açık yerlerde ona eşlik eden Rita Ann Doerr, Duvall’ın birkaç yıldır yaşadığı bir yardımlı yaşam kompleksinde öldüğünü doğruladı.

Bayan Duvall, medyanın ilk günlerinden beri televizyonda. 1997’de Detroit Free Press’e, 1951’de Grand Rapids, Michigan’da yaşarken, Michigan’ın Detroit dışındaki ilk televizyon kanalı olan WOOD-TV seçmelerine katıldığını ve Başlıklı bir çocuk programında yer aldığını söyledi. “Kısa Karnaval.” Ona ilk 5 dolarlık maaş çekini gösterdiğinde babasının şaşırdığını söyledi – televizyona çıkmak için istasyona para ödemesi gerektiğini düşündü.

İstasyonun sahibi olan şirketin aynı zamanda bir radyo istasyonu da vardı ve kısa süre sonra her ikisi de Bayan Duvall’ı ziyaret etmeye başladı.

1962’de Detroit merkezli WWJ-TV’ye katıldı ve burada Living sabah programına ev sahipliği yaptı. İki yıl sonra, ağ ondan bir seyahat programı ile akşam haberleri arasındaki beş dakikalık boşluğu doldurmasını istedi, ancak ona pek rehberlik etmedi.

1999’da Knight Ridder Haber Servisi’ne “Zamanı doldurmak için aklıma gelen her şeyi yaptım” dedi. Okuduğu kitaplardan ya da izlediği filmlerden bahsetti. Ve ara sıra, çocukluğundan hatırladığı sanatsal bir şeyi yapmaya çalışırdı, örneğin yünden oyuncak bebek yapmak gibi.

“Böyle bir şeyi her yaptığımda inanılmaz bir tepki aldım” dedi. “Böylece bir şeyler yapmaya başladım. Ne yaptığımı bilmiyordum.”

“Ben bir TV tamircisi değilim,” diye ekledi. “Ben zanaatla uğraşan bir TV insanıyım.”

Bu işleri 14 yıl yaptı ve sonra emekli oldu ya da öyle düşündü. ABC, 1988’de “Ev” adlı bir gündüz programı başlattığında, bir yapımcı onu hatırladı ve 1993’e kadar yayınlanan yeni şovda zanaat segmentleri üzerinde çalışmaya ikna etti.

1994 yılında, 1.000’den fazla bölüm için yayınlanan ve 2005 yılında iptal edilen The Carol Duvall Show ile yeni HGTV ağına katıldı. Ayrıca Lifetime Network programlarının Our Home ve Handmade by Design programlarının müdavimiydi.

Gösterdiği zanaatlar herkesin yapabileceği şeylerdi. Bir köpük tepsinin altını kesip parlak renkli kumaşla kaplayarak bir resim çerçeveleme projesine başladı. Anten için tel parçalarıyla tamamlanmış kelebek tasarımlı ev yapımı bir tebrik kartı tamamlandı. 2007 tarihli Paper Crafting With Carol Duvall adlı kitabında “Taş, Kağıt, Makas” adlı bir bölüm var: Pürüzsüz bir taş bulun, renkli kağıt veya aile resimlerini makasla kesin ve bunları kayaya yapıştırın.

Özel uzmanlığa sahip konuk sanatçılar, örneğin kalıplamada veya kahve kutuları yapımında sık sık şovunda yer aldı.

Birçok şovda asistanı ve yapımcısı olan Cherryl Greene, yazılı bir saygı duruşunda, “Röportaj becerileri, şovda yer alan her konuk sanatçı ve tasarımcıda en iyiyi ortaya çıkardı” dedi.

Etsy’den önceki günlerde Bayan Duvall’ın HGTV programı, işçiliğin müjdesinin yayılmasına yardımcı oldu.

Hobby Industry Association sözcüsü Don Meyer, 2003 yılında The Stuart News of Florida’ya HGTV şovunun 1000. bölümünde “Zanaatkarlığı ana akım alana getirmeyi başardı” dedi.

Yıllar boyunca verdiği röportajlarda Bayan Duvall, hayranlarının şovundan öğrendikleri zanaatkarlığa dayanarak ailelerini desteklemelerini sağlayan işletmeler kurduklarını anlattı. Hayranlarının, şovlarının hastalıktan veya ameliyattan kurtulmalarına yardımcı olduğunu veya sadece onlara yaratıcı bir şeyler yapma konusunda güven verdiğini söylemesinden özellikle etkilendiğini söyledi.

Bayan Doerr, Bayan Duvall’ın cazibesinin, izleyicilerin onunla ilişki kurabilmesi olduğunu söyledi, özellikle de programda bir şeyi mahvettiğinde ve kendisini ve konuğunu güldürdüğünde.

Bayan Doerr bir telefon görüşmesinde “O çok cana yakın ve doğaldı” dedi. “Kendi kendine gülerdi.”

Carol-Jean Reihmer, 10 Ocak 1926’da Milwaukee’de Leo ve Alice (Davies) Reihmer’in oğlu olarak dünyaya geldi. 11 yaşındayken aile Grand Rapids’e taşındı.

Bir süre Michigan Eyalet Üniversitesi’nde drama okudu ve ilgisini çekmeye devam etti; Lansing State Journal’daki 1953 tarihli bir makale, Grand Rapids’deki The Glass Menagerie’nin bir yaz tiyatrosu yapımında göründüğünden bahsetti.

O zamana kadar, zaten yerel televizyondaydı. Yeni ortam, o zamanlar kendi evinde bile bir muammaydı.

1997’de The Free Press’e verdiği demeçte, “Evimizde bir televizyon bile olmadan bir yıl önce yayındaydım. Evden çıktığımda kimse ne yaptığımı bile bilmiyordu.”

1972’de ilk kitabı Bundan Bir Şey Yaratmak İster misin?

Bayan Duvall’ın Carl Duvall ile evliliği 1945’te boşanmayla sonuçlandı. Oğlu Michael 2011’de öldü. Başka bir oğlu Jack tarafından hayatta kaldı; iki torun; ve iki torun çocuğu.

Bayan Duvall, halka açık her yerde hayranlarının ilgisini çekse de, en azından bir kez kendi ünlüsüne şaşırmıştı. 1997 yazında, California, Pasadena’da bir televizyon eleştirmenleri toplantısındayken, o zamanlar ABC’nin en iyi programlarından biri olan NYPD Blue’dan aktör Dennis Franz uğradı ve elini sıktı. Onu başka biriyle karıştırdığını düşündü ve ona kim olduğunu söyledi.

“Oh, Carol, kendini tanıtmana gerek yok,” dedi Bay Franz, “her sabah benim mutfağımdasın.”