Eşi Ulla’dan Liverpool ile yeni kontrat imzalayan Jürgen Klopp’a takviye

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR – HABER

İngiltere Premier Lig gruplarından Liverpool, Alman teknik yöneticisi Jürgen Klopp’un kontratını 2026 yılına kadar uzattığını duyurdu. Premier Lig’de Manchester City ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veren, Devler Ligi’nde ise yarı final birinci maçında Villarreal’i 2-0 yenerek finale göz kırpan Liverpool, yakın gelecekteki menajer bilmecesini de çözmüş oldu.

“2024’te Liverpool’dan ayrılacağım” demişti

Liverpool’un başına 2015 yılında geçen Klopp, 2018 yılında 6 yıllık yeni mukavele imzalamıştı. 2020 yılında Liverpool’u 30 yıl daha sonra Premier Lig’de şampiyonluğa taşıyan Alman çalıştırıcı, mevcut kontratı bitmiş olduğinde kadrodan ayrılacağını söylemişti.

Klopp o devir yaptığı açıklamada; “Liverpool’da 4 yılım daha kaldı. 2024’te kontratım sona erecek. daha sonrasında hayat devam edecek alışılmış ki. Mainz’dan daha sonra yaptığım üzere, 1 yıl orta vereceğim. O 1 yıl boyunca hiç bir şey yapmayacağım.” tabirlerini kullanmıştı.

Klopp, sonucundan döndü

2024’e 2 dönem kala Liverpool’da taraftarlar Klopp daha sonrasında ne yapacaklarını düşünmeye başlamışken müjdeli haber geldi. Liverpool, Jürgen Klopp’un mukavelesinin 2026 yılına kadar uzatıldığını duyurdu.

Jürgen Klopp: “Eşim Ulla kalmak istedi”

Hürriyet’te yer alan habere nazaran dönem sonunda ayrılacak olan mevcut sportif yönetici Michael Edwards’ın yerine Klopp’un yakın münasebet kurduğu Julian Ward’ın gelecek olmasının 54 yaşındaki teknik yöneticinin sonucunda tesirli olduğu açıklandı. Liverpool toplumsal medya hesaplarında yayınlanan görüntüde topluluğa seslenen Jürgen Klopp, 2 yıl daha kadronun başında olacağını söylerken bir dikkat çeken ayrıntıdan daha bahsetti.

“Esas soru neden kalıyorum? Zira Ulla kalmak istedi. Ben de âlâ bir eşin yapması gerekeni yaptım ve kaldım. Ben ömrümdeki en değerli imzayı eşim Ulla ile evlenirken attım. Bir gün mutfakta otururken ‘2024’te bu hoş insanları, bu hoş kadrosu sahiden bırakıp gidecek miyiz? Ben kalmak istiyorum’ dedi. Ben de mukaveleyi imzaladım.”

Eşi daha öncede müdahalede bulunmuştu

Bu müdahale, Jürgen Klopp’un eşi Ulla’nın Alman teknik adamın mesleğine yaptığı birinci müdahale değil. Daha büyüğü, tahminen de İngiltere ve Avrupa Futbol tarihinin değişmesine sebep olan bir müdahalesi daha var Ulla Klopp’un. Geçmiş senelerda İngiliz basınında çıkan habere göre Manchester United, Sir Alex Ferguson’un emekliliği daha sonrası bakılırsave Jürgen Klopp’u getirmeyi düşünüyordu. Klopp o periyotta Borussia Dortmund ile Bundesliga’da şampiyon olmuş ve Devler Ligi’nde grubunu finale çıkarmıştı.

Liverpool’un efsane futbolcularından Phil Thompson’ın anlattığına bakılırsa 2013 yılında Manchester United ile görüşmeler yapılırken ortaya Klopp’un eşi Ulla girer ve Manchester United’a gitmemesini söyler. Klopp ‘niçin?’ diye sorunca da ‘Öyle işte, bir his… Liverpool senin için daha uygun’ der. Eşi Ulla’yı dinleyen ve Manchester United’ı reddeden Klopp iki yıl daha sonra Liverpool’un başına geçer. Gerisi malum…

Jürgen Klopp’un performansı

2015 yılından beri bakılırsav yaptığı Liverpool’da 2019/20 döneminde şampiyonluğa ulaşan Jürgen Klopp, 2018/19 dönemindeki Şampiyonlar Ligi kupası da dahil toplamda 7 kupa kazanma başarısı gösterdi. Opta’nın verisine nazaran ise Jürgen Klopp, Marcelo Lippi ve Ottmar Hitzfeld ile bir arada Şampiyonlar Ligi tarihinde konutundaki yarı final maçlarının tamamını kazanıp turnuvada en çok maça çıkan teknik yönetici oldu. (4/4; Marcelo Lippi ve Ottmar Hitzfeld ile eşit).