Eski Beşiktaşlı Emirhan İlkhan: ”14 yaşında futbolu bırakmayı düşündüm”

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Süper Lig takımı Beşiktaş’tan İtalya Serie A grubu Torino’ya transfer olan genç oyuncu Emirhan İlkhan, Tuttosport’a açıklamalarda bulundu. İşte İlkhan’ın açıklamaları…

”Ne kadar üzgün olduğumu bilemezsiniz”

Beşiktaş idmanlarına nasıl geldiğini anlatan Emirhan İlkhan, “İstanbul’da idman alanı bize epeyce uzaktı. Babam her gün bana eşlik edemiyordu. Her gün toplu taşıma ile gidip gelemiyordum. Gidip akşam dönüyordum. Çok fazla ders de çalışamıyordum. Ne kadar üzgün olduğumu bilemezsiniz. 5 yıldan fazladır bu formayı giyiyordum ve devam etmemin imkansız olduğunu düşündüm. Benim üzere bir çocuğun İstanbul’da tek başına dolaşması tehlikeli olurdu.” tabirlerini kullandı.

”Kendisine fazlaca şey borçluyum”

En hayli ağabeyinin dayanağını aldığını söyleyen Emirhan İlkhan, “Abim bana epey yardım etti. Bana, ‘Sahip olduğun yetenekle burada duramazsın. aslına bakarsanız binlerce kere fedakarlık yaptın. Her şeyi birden bırakamayız. Sana yardım edeceğim. Sen bunu hak ediyorsun. Şayet yeterli bir futbolcu olamazsan vay başına’ dedi. Kendisine epey şey borçluyum” dedi.

”Futbolu bırakmayı düşündüm”

Ders çalışamadığı periyotlarda futbolu bırakmayı düşündüğünü söz eden Emirhan İlkhan, “14 yaşında futbolu bırakmayı düşündüm. Beşiktaşlı yöneticilerle konuştum ve artık devam edemeyeceğimi, toplu taşımayla idmana gidip gelmenin hayli sıkıntı olduğunu söylemiş oldum. Geç saatlerde meskene dönmek bir çocuk için pek tehlikeydi.” açıklaması yaptı.