'Étoile' ile Amy Sherman-Palladino Balesi başka bir omur veriyor

anKeRcKO

Yeni Üye
Dansçılar tarihi bir Paris tiyatrosu aşamasında akın etti ve atladı ve döndü. “Bravo! Bravo!” hevesli izleyici olarak adlandırdı.

Sonra Amy Sherman Palladino, bir Steadicam operatörü ile beyaz bir beyzbol şapkasıyla sahneye çıktı, koreograf Marguerite Derricks'e danıştı ve ellerini çırptı. “Hadi gidelim!” Aradı. Kısa bir süre sonra, Sherman Palladino bir monitöre baktığında ve hareketinin gruplardan nasıl yakalandığını gözlemlediğinde kameraman dansçıların altında umutsuzca koştu.

“Harikaydı, harikasın,” dedi sonunda. Seyirciye döndü: “Ne düşünüyorsun?” Çok alkış. Kameraman bir şey kabul etti.

Sherman-Palladino'nun geçen Mayıs ayında Théâtre du Châtelet'teydi; Kocası ve yaratıcı ortağı Daniel Palladino; Ve ekibi Perşembe günü çıkış yapan yeni bir Amazon Prime video dizisi “étoile” i çekiyordu.

Gösteri (başlık, Fransızca “Yıldız” anlamına gelir), iki büyük bale şirketi Dem Ballet National'ın (ince örtülü bir Paris opera balesi) ve New York'ta (Amerikan Bale Tiyatrosu ve New York City Balesi tarafından birleştirme), makale alışverişi ile birlikte bir püre ve tanıtım yayınını yayınladı.

“Bu bir dans gösterisi değil; dansçılar hakkında bir gösteri,” dedi Sherman Palladino yakın zamanda bir video tartışmasında.

“Gilmore Girls” ve “Muhteşem Bayan Maisel” in yaratıcısı Sherman-Palladino, uzun zamandır serilerine koreograflı pasajlar içeren ve 2012'de “Bunheads” (Lamar Damon ile) yaratan ciddi bir dans hayranı oldu. Hevesli incelemelere rağmen, bu gösteri ilk sezonundan sonra yenilenmedi. Büyürken ciddi şekilde dans eden Sherman-Palladino, kısaltılmış deneyimin onu ve bu dizinin yapımcısı olan kocasını bıraktığını ve dans dünyasına dönmek istediğini söyledi.

“Başımıza döndü ve bu konuda bir şeyler yapmak zorundaydık” dedi. “Balenin başka biri için hiçbir şey olmadığını göstermek istedik. Hikaye anlatımı; sportif; güçlü, duygusal, taşındı. Harika, dinamik bir sanat formu.”

“Étoile” deki bale şirketlerinin yöneticileri aynı tutkulu inançla bilgilendiriliyor. Luke Kirby (“Maisel” in Lenny Bruce), büyükşehir bale başkanı Jack McMillan, Charlotte Gainsbourg Geneviève Lavigne, Ulusal Balenin geçici direktörü.

Kirby bir görüntülü görüşmede, “Bu dünyada bir şeyler yapmak imkansız olsa da, bunu yapmaya karar veren insanlar için sonsuz büyüleyici bir şey.” Dedi.

Yakında Jack ve Geneviève'nin tarihi olduğunu öğreneceğiz. Ancak romantizm, “étoile” de öncelik değildir-Seri, kültürlerarası Fransız Amerikan karşılaşmaları, şirketlerin varlıkları ve dansçıların kendileri etrafında döner. Başlığın étoile, Paris'ten Amerikan Şirketi ile dans etmek için gönderilen Take-No-Fellers Cheyenne Toussaint (Lou de Laâge). Aynı zamanda, New York merkezli genç bir Fransız dansçı olan Mishi Duplessis (Taïs Vinolo) eve gönderildi.

Borsa da bir kısmı, özel özellikleri onu yeni meslektaşları için göstermeyen Bale Dünyası'nın en sıcak ve sosyal olarak beceriksiz genç koreografı olan Amerikan Tobias Bell (Gideon Glick). Gabin'in yanı sıra, Tobias ile bir ittifakı yavaş yavaş yağlayan Ivan du Pontavice tarafından oynanan iddialı bir genç kolordu de bale dansçısı.

Ve sonra şüpheli refahı transatlantik proje tarafından finanse edilen oyunun tahvil layık, İngilizce vurgulanmış kötü adamı Crispin Shamblee (Simon Callow) var.

“Étoile” iddialı – hem Paris hem de New York'ta çekildi, çekim süresince her şehirde yaklaşık 18 dansçı birlikleri. Diyalog hem İngilizce hem de Fransızca'da ve çok fazla dans var: Palladinos ile birkaç şovda çalışan Derricks, “Swan Gölü” ve “Romeo ve Julia” gibi bale klasiklerinin parçacıklarının yanında koreografiye tabi tutuldu.

Ve sonra “Et ve Kemikler” ve “Tiny Pretty Things” gibi son şovlarda izleyicilerle birlikte gelmeyen bale ile ilgilidir. “Bunheads” gibi, hiçbir seri bir sezonun ötesinde hayatta kalmadı.

Yapımcılar bu potansiyel olumsuz hale getirdiler ve seyircinin akış çağında altyazılı olarak izlemeye alışık olduklarını buldular. Sherman Palladino, diğer bale şovları başarısız olsa da, “étoile” farklı bir tutum var.

“İnsanlar balenin daha karanlık yönlerine patladı – binalar insanları ve bize teslim edildi,” dedi kuru bir şekilde. “Sahnede güzel dansçıları görüyorsunuz, çok zahmetsiz, yumuşak ve çırpınıyor ve ekranın dışında katil olmaları gerektiğini söyleyecek ivmeyi anlıyorum. Ama çok daha eğlenceli, garip ve garip.”

Palladinos, iki şirket konsepti ve sonra karakterlerle başladıklarını söyledi. Birçoğu belirli aktörlerle yaratıldı.

“Maisel” in bitmesinden kısa bir süre sonra Jack'i oynamak için Kirby'ye döndüler. “Mutlu bir andı,” dedi Kirby. “Yarattıkları dünyada yaşam bir zevkti.”

Rol için hazırlanmak için bale tarihi hakkında kitaplar okudu, görünüşleri ziyaret etti ve birkaç bale kursu aldı. “Vücuttan ne kadar talep ettiğini, zahmetsizce bakmak için ne yapması gerektiğini” öğrendi.

“Maisel” de Sihirbaz Alfie'yi oynayan Glick, yazarın odasında “étoile” üzerindeki çalışmalarına başladı.

“Tobias hakkında her konuştuklarında beni gördüler,” dedi Glick. “Sonunda bana kısmı teklif ettiler.” Karakterin, “çok zorlu, çok, kesin, çok künt ve eksantrik” koreograf Bill T. Jones ile müzikal “bahar uyanma” üzerinde çalışma konusunda kendi gençlik deneyimiyle bilgilendirildiğini söyledi.

Callow için özel olarak yazılan Shamblee karakteri “biraz David Koch türüydü” dedi Sherman Palladino, sanatı cömertçe desteklemek ve şirketleri üzerinde güçlü bir etkiye sahip olmak için ölümünden önce varlıklarını kullanan milyarder işadamı yönlendirdi.

Callow, Shamblee'nin “açıkçası her şeyi kontrol etmek istediğini, ancak bu acımasız canavarın arkasında baloyu kesinlikle seven, araştıran ve ibadet eden biri olduğunu söyledi.” Dedi. (Koch'tan ilham verip vermeyeceğini sordu, dedi Callow: “Yorum yapamadım.”)

Palladino, Shamblee gibi bir numaranın “Amerika'da bir bale şirketi üzerinde, ancak hükümetin hükümet tarafından kontrol edilebileceği Fransa'da” bu tür bir güce sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

“Bu konuda harika şeyler var ve harika değil,” diye devam etti. “Bu farklılıkları vurgulamak istedik.”

Shamblee sürekli olarak Jack'in muadili Geneviève'nin savaşmak ve dövmekle tehdit ettiği New York ve Paris'te görünür. Zorunlu Kültür Bakanı ile; Ve asi bir boğa ile. (Bu uzun bir hikaye.)

Fransız şarkıcı Serge Gainsbourg ve İngiliz aktris Jane Birkin'in kızı Gainsbourg, daha önce İngilizce'de komedi bir rol oynamıştı. Ama senaryoları okuduktan sonra kabul etmek istedi.

Bir telefon görüşmesinde, “Kimin çizgilerden geçtiği konusunda çok kesin bir his aldım.” Dedi. “Paragrafları olan çok yalnız bir figür çok güçlü bir patron gibi davranıyor, ama yalnız savunmasız. Benim için bu çift yüz konuştu.”

Bununla birlikte, rolün en zor kısmı, Gainsbourg'un (ve araştırılan diğer tüm aktörlerin) Palladinos'un ihtiyaç duyduğu imza hızlı çizgi teslimatı olduğunu söyledi.

“İlk başta çok zordu, ama öğrenme ritminde çok şey öğrendiğimde ve hızlı bir şekilde teslim ettiğimde, Amy tarzının olduğunu anladım” dedi. “Çok eğlenceli ve bir tür özgürlüktü.”

De Laâge, Cheyenne rolünü üstlenmeden önce İngilizce konuşmayan De Laâge, ilk önce şöyle düşündü: “Bu çok Amerikan diyaloğuyla bu Fransız aksanında İngilizce'de bu kadar çabuk konuşmak nasıl mümkün olabilir?”

“Ama çok çalıştım,” diye devam etti, “ve Amy temposunu buldum.”

De Laâge, rol için yoğun bir şekilde hazırlandı ve Bale, İngilizce ve Dil Dersleri aldı -Hollywood yazarı ve aktör grevini geciktirerek. Fransız bale yıldızı Sylvie Guillem'den ilham aldı.

“Ama bu bir komedi,” diye ekledi. “Bu yüzden tamamen gerçekçi olmayan birini yaratmak zorunda kaldım.”

“Étoile”, Cheyenne için Constance Devernay ve Gabin için Arcadian Broad dahil olmak üzere Tänzer gövdesi çift kullanır. Ancak De Laâge ve Du Pontavice, Sherman-Palladino'nun dijital efektlerin “sihir ve hekzisini” tanımladığını sağlamak için koreografiyi öğrenmek zorunda kaldı.

“Dans dizilerine her zaman bir perspektiften yaklaşıyoruz,” dedi Palladino. “Seyircinin dansın ortasında olduğunu hissetmesini istiyorsunuz.”

Sherman-Palladino şöyle dedi: “Harika bir bale hayatınızı, düşünme sürecinizi değiştirebilir, her şeyi birkaç saat boyunca daha iyi yapabilir.”

“Sanat, özellikle Amerika'da kuşatma altında.” “Bu şov, sanatla yaşamın daha iyi bir yaşam olduğunu göstermek için küçük, küçük bir şey yapabilirse, bunu istiyoruz.”