Fatih Terim’den özel açıklamalar! “Ben Galatasaray’a aitim”

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR – HABER

Galatasaray’ın eski teknik yöneticisi Fatih Terim, dünyaca ünlü İngiliz yayıncı The Athletic’e özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray’dan ayrıldıktan daha sonra rastgele bir yerle anlaşmayan Fatih Terim, mesleğiyle ilgili gelen sorulara yanıt verdi.

İngiliz gazeteciden Fatih Terim’e büyük övgü

Fatih Terim için özel tabirler kullanan The Athletic’ten Nick Miller “Fatih Terim Türk futboludur. Son 30 yılda Türkiye’deki futbolu herkesten daha fazla etkiledi. 3 defa ulusal ekibi çalıştırdı, 4 sefer de ülkenin en başarılı kadrosu Galatasaray’ın başına geçti” sözlerini kullandı.

“Galatasaray’da bir ihtilal olması gerektiğine karar verdim”

Yapılan röportajda ayrılık daha sonrası rahatlamak için, biraz vakte gereksiniminin olduğunu söyleyen Fatih Terim “Teknik yönetici olarak Allah bana sahip olabileceğim tüm muvaffakiyetleri sağladı. Bu yılın başında, Galatasaray’da bir ihtilal olması gerektiğine karar verdim. ‘Kolay olmayacak’ dedim. daha sonrasında alınan karar, aslında beklediğim bir şey değildi. Şu an mental manada rahatlamak için, biraz vakte gereksinimim var.” tabirlerini kullandı.

“Başka bir Türk grubunda çalışmam”

Nick Miller, Fatih Terim’e bu dinlenme sürecinden daha sonraki mesleğiyle ilgili, “Başka bir Türk grubunu çalıştırır mısınız?” sorusunu sordu.

Terim ise “İmkansız” cevabını verdi. Bundan daha sonra ne yapacağıyla ilgili olarak ise “Yakında karar vereceğim fakat şu an bilmiyorum.” dedi.

Terim: “Alex Ferguson’dan etkilendim”

İngiliz grubu Manchester United’ın efsane teknik yöneticisi Sir Alex Ferguson’dan etkilendiğini lisana getiren Terim “Alex Ferguson, futbol tarihinin en kıymetli isimlerinden biri. Başardıkları niçiniyle hocalığı ve idare şeklinden etkilendim. Türkiye’de Alex Ferguson üzere tıpkı ekibi 27 yıl yönetmek imkansız.” dedi.

“Her vakit o Leeds taraftarlarını düşünürüm”

Öte yandan mesleğinde oynadıkları Leeds United maçına da değinen Terim “Arsenal’dan evvel Leeds hakkında konuşmalıyım. Maçı kaybetseydik benim için daha uygun olurdu ve Leeds taraftarları hayata kalırdı. Her vakit o Leeds taraftarlarını düşünürüm. İnşallah huzur ortasında uyurlar.”

Ne olmuştu?

Galatasaray’ın UEFA Kupası şampiyonu olduğu dönem, 5 Nisan 2000 tarihinde Türkiye’de oynanan yarı final birinci müsabakası epeyce bahtsız bir olaya sahne olmuştu. Maçı izlemek için Türkiye’ye gelen İngiliz Leeds United grubu taraftarları, Taksim’de Türk bayrağıyla yaptıkları uygunsuz davranışlar daha sonrasında fanatiklerin saldırısına uğramış ve Christopher Loftus ile Kevin Speight isimli 2 taraftar ömrünü kaybetmişti.