Fenerbahçe’de Jorge Jesus’tan Arda Güler ve İsmail Yüksek Açıklaması

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Spor Toto Harika Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de Alanyaspor’u ağırladı. Sarı-Lacivertliler çabayı 5-0 kazandı. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus, taraftarın oynamasını istediği Arda Güler ve İsmail Yüksek hakkında konuştu.

“Arda’nın şimdilik hazır olduğunu düşünmüyorum”

Arda Güler’in performansı hakkında konuşan Jorge Jesus, “Arda çabucak hemen 17 yaşında bir oyuncu. Herkes onu oynarken görmek istiyor. Lakin hala olağan ki geliştirmesi gereken şeyler var. Fenerbahçe ile kıyasladığımızda ulusal kadroda oynamak daha da sıkıntı. Onun şimdilik bunun için hazır olduğunu düşünmüyorum.” sözlerini kullandı.

“Çok kuvvetli değil, topsuz oyunda epey süratli değil”

Jesus, “Oyuncunun kıymetini biliyoruz. Adım adım öğrenmeli ve değiştirmeli kendisini. Fizikî manada fazlaca kuvvetli değil, topsuz oyunda epeyce süratli değil. Geliştireceği şeyler var. Yaşı sebebiyle olağan bunlar. Topla epey yetenekli bir oyuncu ancak futbol yalnızca bu değil. Futbolda yeteneğin yanına eklenmesi gereken şeyler var. O da Türk Ulusal Takımı’nın geleceği olacak” dedi.

“İsmail Yüksek ulusal kadronun geleceği olacak”

İsmail Yüksek’in ulusal gruba çağrılmasıyla ilgili konuşan Jorge Jesus, “İsmail, fizikî kalitesi etkileyici genç bir oyuncu. Kazanma hırsı var. Her vakit özverisini gösteriyor. Şimdiye kadar da yeterli maçlar çıkardı. Yalnızca Türk Ulusal Takımı’nın değil, tüm kadrolar kalitesini gördü. Kendisi Türk Ulusal Takımı’nın geleceği olacak. Bir biçimde devam etmeli ve kendisine inanmalı” açıklamasını yaptı.