Fenerbahçe’de Michy Batshuayi’den Ali Koç ve Jorge Jesus Açıklaması

BOTR

Aktif Üye
Fenerbahçe’nin dönem başında Chelsea’den transfer ettiği Michy Batshuayi Sarı-Lacivertli kadrodaki performansıyla dikkat çekti. Geçtiğimiz dönem Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Belçikalı santrfor, beklentilerin altında kalmıştı. Batshuayi, Fenerbahçe’de çıktığı 8 maçta 5 defa rakip fileleri havalandırmayı başardı. Golcü oyuncu Sözcü’ye açıklamalarda bulundu.

“Başka teklifler de vardı”

Fenerbahçe’ye transfer sürecini anlatan Batshuayi, “Başka teklifler de vardı. Proje beni epey etkiledi. Fenerbahçe’de sevgi, hürmet ve itimadı hissettim. Fenerbahçe’yi tercih ettim. Fenerbahçe’ye gelerek hakikat bir seçim yaptım.” sözlerini kullandı.

“Başkanımızla yaptığım konuşmalar sır kalsın”

Transfer devrinde Fenerbahçe Lideri Ali Koç ile yaptığı görüşmenin bilgilerinı açıklamak istemeyen Belçikalı, “Başkanımızla yaptığım konuşmalar sır kalsın. Benden beklentilerini, bana ne kadar güvendiğini anlattı. Bu süreçte yöneticimiz Selahattin Baki de en başından itibaren imza atana kadar benimle epeyce samimi bir diyalog kurdu. Beni buranın bir kesimi yaptıkları için onlara teşekkür ediyorum. Uygun ki Fenerbahçeliyim.” dedi.

“Bizim bir birinci 11’imiz yok”

Batshuayi, Jorge Jesus’un takım tercihleri hakkında şunları söylemiş oldu: “Yedek kulübesinde oturmayı sorun etmiyorum. Bizim bir birinci 11’imiz yok, herkes talih bulabilir. Kaliteli bir grubuz. As-yedek kavramı yok. Büyük bir rekabet var. Oynadığınız vakit en yeterli performansınızı ortaya koymak zorundasınız. 5 dakika da 90 dakika da oynasanız alanda verilen nazaranvi yerine getirmelisiniz. Ben de 5 dakika oynasam da bana verilen bakılırsavi en âlâ biçimde yerine getirmeye çalışıyorum.”

“Tepkiler geldiğinde değerli olan sağlam kalabilmek”

Beşiktaş’ta gol atamadığı periyotta tenkitlerin maksadı olan Batshuayi, “Attığınız şutlar kimi vakit gol olur, kimi vakit de konumu değerlendiremezsiniz. Gol attığında övgüler alırsınız. Ancak gol atmadığınız vakit insanların yansıları olabilir. Bu futbolun bir modülü. Lakin bu biçimde vakit içinderda kıymetli olan zihinsel olarak kuvvetli ve sağlam kalabilmek. Ben de mental manada bunu başardığımı düşünüyorum.” biçiminde konuştu.

“Jesus’un oyun anlayışından memnunum”

Conte ile Jesus’un birbirlerine benzediğini söz eden Batshuayi, “Beni en epey etkileyen teknik yönetici Conte. Conte ile Jesus birbirlerine epey benziyorlar. İki teknik adam da işlerinde fazlaca ciddiler, ziyadesiyle talepkarlar, organize kadro kurmayı hedefliyorlar. Taktik manada fazlaca disiplinliler ve bu konularda daima görüntüler izlettiren teknik adamlar. Jesus’un oyun anlayışında oynamaktan dolayı düzgün hissediyorum. Bir forvet olarak ofansif anlayışla oynamak keyifli. Her şeyin harika olmasını istiyor. Umuyorum Jesus ile bir arada amaçlarımızda gidebileceğim en uzak noktalara kadar ilerleyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

“O golü attıktan daha sonra oluşan atmosfer inanılmazdı”

Sarı-Lacivertli forma ile attığı birinci golü unutamayacağını belirten Batshuayi, “Dinamo Kiev’e attığım golde nitekim çok memnun olmuştum. O golü attıktan daha sonra Fenerbahçe taraftarlarının oluşturduğu atmosfer nitekim inanılmazdı. bu biçimde bir atmosferi görür görmez şaşırdım. Kendi kendime ‘muhteşem bir atmosfer’ dedim. Kusursuz taraftarlarımız önünde goller atmaya ve kadromu galibiyetlere taşımaya devam etmek istiyorum.” sözlerini kullandı.

“Şampiyonluğu kazanmak sahiden epeyce önemli”

Hayalinin Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamak olduğunu söyleyen golcü oyuncu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü ötürüsıyla şampiyonluğu kazanmak, nitekim çok kıymetli ve manalı. İngiltere’de şampiyonluğu yaşadım, Fenerbahçe’de de şampiyonluk hissini yaşamak istiyorum. En büyük hayalim bu. Alışılmış ki Avrupa Ligi’nde de yapabileceğimizin en düzgününü yapmayı hedefliyoruz.” dedi.