Fenerbahçe’nin Jorge Jesus sonucu için Spor Yasası belirleyici olacak

BOTR

Aktif Üye
Aygün ÖZİPEK – AJANSSPOR

Yürürlüğe giren Spor Maddesi’nde yer alan kimi unsurlar Fenerbahçe’nin de ortalarında bulunduğu birfazlaca kulüpte rahatsızlığa niye oldu. Bilhassa lider ve idare konseyinin mali yükümlülüklere karşıt hareket etmeleri halinde 1 yıldan 3 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılacak olmasını düzenleyen husus kulüpleri endişelendiriyor.

Ankara’ya gidecekler

Kulüplerin maddedeki mahpus cezası ve birtakım unsurların değiştirilmesi için Ankara’ya giderek görüşmelerde bulunacağı öğrenildi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hem iktidar hem muhalefetle görüşülerek kelam konusu unsurların yeniden kıymetlendirilmesi istenecek.

Bütçeyi hazırlayamıyorlar

Kulüplerin naklen yayın ihalesinin sonuçlanmaması, döviz kurundaki oynamalardan dolayı şikâyetçi olduğu belirtiliyor. Gelecek dönemin bütçesini hazırlamakta düşünce yaşayan kulüp yöneticileri, gelir ve sarfiyatlar konusunda belirsizliğin epey fazla olduğunu söylüyor ve yeni Spor Kanunu’na nazaran cezalandırılmaktan korkuyor.

Fenerbahçe’nin Jorge Jesus sonucu için belirleyici olacak

Fenerbahçe özelinde ise yeni Spor Yasası niçiniyle bilhassa teknik yönetici konusunda karar verilemiyor. Lider Ali Koç, teknik heyetiyle bir arada yüksek maliyeti bulunan Jorge Jesus ya da Joachim Löw üzere isimlerle imza atılması durumunda bütçenin aşılmasından korkuyor.

Fenerbahçe, teknik yönetici açıklamasında “Spor Yasası” dedi

Ali Koç’un Portekizli teknik yönetici Jorge Jesus ile bir arada çekilen fotoğrafın ortaya çıkmasından akabinde Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Spor Kanunu’na özel olarak vurgu yapılmıştı. Açıklamada, “Kulübümüz kaynaklarınca daha evvel de bilgilendirme yapıldığı biçimde, teknik yönetici sürecinde tüm seçenekler etraflıca ve kapsamlı biçimde, harcama limitlerinden yeni spor maddesine kadar her ayrıntı dikkate alınarak yürütülmektedir” denilmişti.

Ali Koç: Nasıl transfer yapacağım, bilmiyorum

Spor Yasası üzere harcama limitlerindeki belirsizlik de Ali Koç’un önündeki diğer bir pürüz. Fenerbahçe Lideri, Divan Şurası’nda yaptığı konuşmada şunları söylemiş oldu: “2-3 hafta daha sonra lig bitiyor. Bizi en çok ilgilendiren mevzu harcama limitleri. 4 ay evvel söylemiş oldum; bu kurlar oynuyor, dert var. Yayıncı kuruluş sayenizde yerlerde sürünüyor, bize verdiği paralar… Harcama limitlerini nasıl hesaplayacağız? Oturun bir şey yapalım. Ben nasıl transfer yapacağım bilmiyorum. Harcama limitinin ne olacağını bilmiyorum.”

İsmail Kartal ile devam sonucu çıkabilir

Sarı lacivertlilerin teknik yönetici konusunda her türlü senaryoya nazaran hazırlık yaptığı belirtiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu ve bütçe konusunda badire çıkma ihtimaline karşılık İsmail Kartal’ın ismi gündemde bulunuyor. Maddi durumlar niçiniyle İsmail Kartal ile devam edilme sonucu verilmesi de masadaki seçeneklerden biri.

Ali Koç’tan İsmail Kartal’a övgü dolu kelamlar

Fenerbahçe Lideri Ali Koç, kadronun son haftalardaki performansından şad olduğunu belirterek İsmail Kartal’a hakkını teslim etti. Koç şu açıklamayı yaptı:

“Bizim çocuklar birbirlerine, hocalarına o kadar inanmışlar ki… Keyif aldıklarını, grup olduklarını, gayret ettiklerini ve kazanmak için çıktıklarını görüyorsunuz. Doğal oradaki o inancı görür görmez bunun tesiri tribünlere yansıyor. Tribünler eski günlerine döndü. Tribünler grup coştukça coşuyor, tribünler coştukça grup daha da coşuyor. İnşallah bu sinerjiyi devam ettirebiliriz. 3 haftamız kaldı, 4 puan öndeyiz. En azından Şampiyonlar Ligi yolunda ikinci bitirerek dönemi daha büyük coşku ve umutla açmayı diliyorum. Bütün bunların gerçekleşmesinde en büyük teşekkürü, en büyük hisse sahibi olan Teknik Yöneticimiz Sayın İsmail Kartal’a borçlu olduğumuzu da üstüne basarak söylemek istiyorum. “

Teknik yönetici, idare heyeti üyeleriyle belirlenecek

Ali Koç, yeni Spor Maddesi’nde kendisiyle birlikte sorumlu olarak gösterilen idare konseyi üyeleriyle görüşerek teknik yönetici sonucunı verecek. Fenerbahçe Lideri, “Hoca konusuna şu an burada girmeyeceğim. Yeri değil, vakti değil. İnanın kolay bir karar da değil. Bu iş o denli bir iş ki bugün bunu söyleyenler yarın tam karşıtını söylerler. Yabancı gelsin diyenler yarın iki maç daha sonra tam karşıtını söylerler. Onun için idare konseyiyle oturacağız, en sağlıklı sonucu sizler için vermeye çalışacağız” diyerek her türlü ihtimali değerlendireceklerini söylemiş oldu.