Film ve TV yazarları, Hollywood Stüdyoları önünde greve gidiyor

anKeRcKO

Yeni Üye
Kalabalık sanki anlamış gibi yeni bir ilahiye başladı. “Merhaba Merhaba! Hay hay! Bu kurumsal açgözlülük gitmeli!”

Eğlence başkentinde de benzer dayanışma sahneleri yaşandı. Paramount Pictures’da 400’den fazla yazar ve aralarında Rob Lowe’un da bulunduğu birkaç yardımcı oyuncu, “Çılgın Sen” ve “Kelimelerden hoşlanıyorsan korna çal” gibi sloganlarla grev sıralarını sallamak için bir araya geldi. Damon Lindelof (“Watchmen,” “Lost”) ve Jenny Lumet (“Rachel Evleniyor,” “Star Trek: Strange New Worlds”) gibi senaristler Amazon Stüdyoları’nın önünde yürüdüler. Walt Disney Stüdyoları’nın dışındaki havada acılık asılıydı; burada bir yazar, “Bizim istediğimiz okyanusta bir damladır” yazan bir tabelanın yanında boş kovalarla oynuyordu.

Başka bir işaret Mickey Mouse’u doğrudan tahrik etti: “Bir fare kokusu alıyorum.”

Ancak grev, en azından çalışma saatlerinde, bazı yazarların şirketi “suç mahalli” olarak adlandırmasıyla Netflix’te alevlendi. Bunun nedeni, Netflix’in yazarların mesleklerini sürdürülemez bir mesleğe dönüştürdüğünü söylediği akış dönemi uygulamalarını popüler hale getirmesi ve bazı durumlarda öncülük etmesidir – izleyicilerin zevkine ve değişen ağ gruplarının kaprislerine bağlı olarak her zaman kararsız olan bir iş yöneticileri artıyor.

Örneğin, yayın devi, resmi olarak yeşil ışık yakılmadan önce bir sezonu planlamak için küçük yazar gruplarını işe almak için konuşma dilinde kullanılan “mini odalar” ile tanındı. Burası resmi bir yazarlar odası olmadığı için ücret daha az. Mini odalardaki yazarlar bazen sadece 10 hafta çalışıyor ve ardından başka bir iş bulmak için mücadele etmek zorunda kalıyor. (Gösteriye yeşil ışık yakılır ve yapım aşamasına geçilirse, gemide daha az yazar kalacaktır.)

Grace ve Frankie gibi Netflix şovları için yazan Alex Levy, “Şu anda birçok insanın yaptığı 10 haftalık bir işe girdiyseniz, gerçekten ilk günden itibaren yeni bir iş aramaya başlamalısınız” dedi. “Benim durumumda, aylardır yazar olarak bir iş bulamadım. Kiramı ödemek için ailemden borç para almak zorunda kaldım.”