Fully Monty, 25 yıl sonra bir TV programı olarak geri dönüyor

anKeRcKO

Yeni Üye
Aktör Robert Carlyle yakın tarihli bir video röportajında ”‘The Full Monty’, Sheffield’dır ve Sheffield, ‘The Full Monty’dir” dedi.

Kendini iyi hissettiren film 1997’de sinemalarda gösterime girdiğinde, film dikkatleri kuzey İngiltere’deki eski maden kasabasına ve ana karakteri Carlyle’a çekti. Full Monty, yaklaşık 3 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi ve dünya çapındaki gişede 250 milyon dolardan fazla hasılat elde etti; O sırada Haber filmi “Fox Searchlight Pictures’ın açık ara en büyük hiti” olarak tanımladı.

Simon Beaufoy tarafından yazılan film, Sheffield’da Carlyles Gaz ve en iyi arkadaşı Dave’in (Mark Addy) de aralarında bulunduğu bir grup işsiz çelik işçisinin, bir striptiz şovu düzenleyerek para toplamaya ve hayatlarının kontrolünü geri almaya çalışmasını konu alıyor. kasaba Kadınlar.

Şimdi, Çarşamba günü FX ve Hulu’da prömiyeri olan sekiz bölümlük yeni bir televizyon dizisi, 25 yıl sonra, yine bir kemer sıkma ve ekonomik gerileme döneminde, Sheffield’a geri dönüyor. Beaufoy’un senarist ve Chumbawamba müzik grubunun eski üyesi Alice Nutter ile birlikte yazdığı gösteri, Carlyle, Addy, Tom Wilkinson, Paul Barber ve Lesley Sharp gibi filmin orijinal oyuncu kadrosunu bir araya getiriyor.

62 yaşındaki Carlyle, “Daha fazla bırakmış olsalardı, hepimiz ölmüş olabilirdik” dedi.

Full Monty, Addy’nin ilk film görünümüydü ve A Knight’s Tale ve Ridley Scott’ın Robin Hood’unda ve daha sonra HBO’nun Game of Thrones’unda rol aldı. Carlyle en çok Danny Boyle’un 1996 yapımı Trainspotting filmindeki Begbie rolüyle tanınır. Ayrıca The Beach, 28 Weeks Later ve T2 Trainspotting filmlerinde yönetmenle çalıştı.

Carlyle’ın New York’tan aradığı ve Addy’nin İngiltere’nin kuzeyindeki Yorkshire’daki evinden dinlediği yakın tarihli bir video röportajında, ikisi The Full Monty filmi ile TV’nin yeniden başlatılması arasındaki paralellikleri ve neden doğru zaman gibi hissettirdiğini tartıştılar. karakterlerini yeniden ziyaret edin. Aşağıda bu röportajdan düzenlenmiş alıntılar bulunmaktadır.

Beaufoy’un çeteyi yeniden bir araya getirmek için önerisi neydi?

MARK ADDY
Simon’a, 25 yıl önce tanıştığımız karakterlerin prizmasından izlenen bir birliğin durumu dramasının bir parçası olmakla ilgilenip ilgilenmeyeceğimi soran bir e-posta aldığımı hatırlıyorum. Son birkaç yılda nasıl ilerlediniz? Tıpkı The Full Monty’de yaptığı gibi NHS’ye, İngiltere’nin halk sağlığına, bakım sistemine, eğitime – toplumumuzun tüm yönlerine – bakmakla ilgileniyordu.

ROBERT CARLYLES Şu anda ülkede istikrarsız olan birçok şey var. Muhafazakar yönetim, kemer sıkma önlemleri – ülkenin altyapısı gibi insanlar da zayıfladı. Bu, insanların mevcut deneyimlerini yansıtan bir şey yapmak için herhangi bir sebep kadar iyi bir sebep.

Son birkaç yılda Gaz ve Dave için neler değişti?

CARLYLE
Gaz açısından bakıldığında pek bir şeyin değiştiğini düşünmüyorum. Onun için hala göğüs göğüse bir hayat. Hayatta kalmak için farklı işler yapıyor.

ADDY Sharp’ın canlandırdığı Dave ve Jean, Sheffield’ın biraz daha güzel bir bölgesine taşındılar ama kendi yollarında mücadele ediyorlar.

The Full Monty filmi, çeşitli sorunların karakterlerin erkekliğini nasıl etkilediğini araştırdı. Dizinin ilk bölümünde Gerald (Wilkinson), bugünlerde ne “söylemesine” izin verildiğini sorguluyor. Dizideki karakterler hangi kimlik sorunlarıyla mücadele ediyor?

ADDY
Bizim nesil, bir insana nasıl hitap edileceğini bilmekte zorlanıyor. Birini tamamen masummuş gibi göstererek onu gücendirebileceğinizden endişeleniyorsunuz. Ancak bu, daha büyük bir kabul ve hoşgörü noktasından gelir. İyileşmeden kaynaklanan bir sorundur.

CARLYLE Herkes cinsiyet zamirlerine ve benzerlerine saygı duymalıdır. Önemsememek kolaydır, ancak önemlidir. Benim açımdan, birine “onlar” ya da nasıl çağrılmak istiyorlarsa öyle demek pek bir şey değil.

Tartışmaya açık olan son büyük “izm”lerden biri de yaş ayrımcılığıdır. Umarım dizi buna biraz değinir. 60 yaşının üzerinde olman değersiz olduğun anlamına gelmez.

Barber’ın şu anda 70’lerinde olan Horse karakteri aracılığıyla, genç erkekleri yüzüstü bırakan refah sisteminin şimdi daha yaşlı bir kuşağı nasıl yüzüstü bıraktığını görün.

CARLYLE
Tüm Horse arkı trajiktir. Sevdiğim bir an var, bilirsin, o süpermarkete yürürken? Sosis paketi onda ve onları kendi kendine ödeme yapan tarayıcıya vuruyor. “Bütün kasiyerler nerede? Hepsi gitti.” Makineye para koymaya çalışıyor ve adam “Kart kullan” diyor ama kartı yok. Bu televizyonda göremeyeceğiniz bir şey.

Bazen şov da düpedüz aptalca. Hafiflik duygusu neden doğru yaklaşım gibi göründü?

CARLYLE
Simon Beaufoy’u harika yapan da bu. The Full Monty’de politikadan kaçış yok ama bunu mizahla dengelemeyi başarıyor. Bu karakterlerin kendilerine acımalarına imkan yok. Mutlu anların olması önemlidir.

ADDY Hayatın nasıl devam ettiği ile ilgili, insan ruhu inşallah atlatır insanı. Aptallık trajediyi hafifletir.

CARLYLE Gülmezsen ağlarsın. Ve kim oturup sürekli ağlamak ister ki?

Dizi sizce neden ABD’de FX ve Hulu’da ve Birleşik Krallık’ta Disney+’ta BBC veya Channel 4 gibi bir Birleşik Krallık TV ağında yer aldı?

CARLYLE
Onlara teklif edildiğini biliyorum. İlgilenmediler. Disney+ ve FX olacağı söylendiğinde gerçekten şaşırdım. Bu film, tüm zamanların en çok hasılat yapan İngiliz bağımsız filmlerinden biri olarak tarihe geçti. Birleşik Krallık’ta kimse buna biraz para yatırmak istemiyor mu?

Film, 1997’de İngiltere’de belirli bir kültürel noktada gösterime girdi. Başarısı için bu ne kadar önemliydi?

ADDY
Sağlam.

CARLYLE Tony Blair, İşçi Partisi hükümeti, Britpop. Popüler kültürün tüm patlaması. Biz, Mark ve ben tam ortasında olacak kadar şanslıydık.

ADDY Sanki en kötü zamanlar geride kalmış ve işler iyiye gidiyor gibiydi.‌

CARLYLE 1990’ların sonlarında hüküm süren iyimserlik dalgasını takip etti. Ama tabii ki bu yaklaşık üç gün sürdü. Şimdi eski yerimize geri döndük.

The Full Monty her iki kariyerinizi de nasıl şekillendirdi?

ADDY
Daha önce hiç film yapmamıştım. Çok fazla tiyatro oynamıştım ve televizyon dünyasına girme yolumu bulmaya başlıyordum. Benim için her şeyi değiştirdi. O sırada Bobby’nin “Trainspotting’in benim için yaptığını bu senin için yapabilir.

CARLYLE Full Monty, aman tanrım, bunu kim tahmin edebilirdi? Gölet boyunca birçok fırsat açtı. “The Full Monty”, kariyerim boyunca benimle kalan kocaman, sıcak bir gölge gibiydi.

Gaz ve Dave’in bu sefer kıyafetlerini çıkarmaları hakkında ne düşünüyorsun?

ADDY
Rahatlamak.

CARLYLE Ben kesinlikle heyecanlıyım ve eminim seyirci de öyle olacaktır. Simon iletişime geçtiğinde, e-postanın ikinci satırında “Bu arada soyma olmayacak” yazıyordu.