Galatasaray’da Seçimi İptal Ettiren Fırat Develioğlu’ndan Basın Toplantısı

BOTR

Aktif Üye
Galatasaray’da başkanlık seçimini mahkemeye yaptığı müracaat ile iptal ettiren Galatasaray Üyesi Fırat Develioğlu, başkanlığa aday olduğunu duyurmuştu. Develioğlu basın toplantısı gerçekleştirdi.

Seçimi iptal ettirdi

Galatasaray, Burak Elmas idaresinin idari taraftan ibra edilmemesinin akabinde Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu’nun katıldığı başkanlık seçimi sürecine girmişti. Ama seçim, Galatasaray Üyesi Fırat Develioğlu’nun mahkeme başvurusu niçiniyle iptal oldu.

Lider adayı oldu

Galatasaray’da Fırat Develioğlu’nun yaptığı mahkeme başvurusu niçiniyle iptal edilen seçim için yeni tarih 4-11 Haziran olarak belirlendi. Bunun üzerine Develioğlu, 3 Mayıs’ta başkanlığa aday olduğunu duyurmuştu.

“Büyük baskı var”

Develioğlu, basın toplantısında şunları söylemiş oldu: “Linçlere pabuç bırakacak adam değilim. İdaremde olan arkadaşlarıma da büyük baskı var. Bu baskı ortamına konuştuğum ve anlaştığım bireyleri açıklarsam onlar da baskıya uğrayacak.”

“Baskılar yüzünden açıklayamıyorum. Elimizi taşın altına soktuk lakin linç edildik. Bildiğim yoldan devam edeceğim. Galatasaray’ın hakkını masa başında kaybettirmeyeceğim.”

“Çok fazla tehdit alıyoruz”

“20 Mayıs akşamı, son gün, 18.00’de adaylık müracaatımı ve listemi açıklayacağım baskılardan dolayı. Çok fazla tehdit alıyoruz. Telefonum tehditlerle dolu. Savcılığa veriyorum. Demokratik hakkımı kullanarak aday oldum. Burak Elmas’ın lider adayı olacağını zannetmiyorum.”

“Başkan seçileceğime inanıyorum”

“Başkan seçileceğime inanıyorum. Galatasaray’ın ilerideki 10 yılını kurtaracak önemli projelerim var. Galatasaray’daki lider adaylarını beğenmediğim için aday oldum. Aslında ondan sonrasında aday olacaktım. İhracım için imza toplanıyor olabilir herkes demokratik hakkını kullanıyor.”

“Ben de demokratik hakkımı kullanıp aday oldum. Her şey hukuka uygun olmalı. Galatasaray’ı güzel yönetim edebileceğine inandığım lider adayları çıksa aday olmazdım.”