Galatasaray’ın Eski Lideri Ünal Aysal’dan Başkanlık Açıklaması

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Galatasaray’ın eski lideri Ünal Aysal, Youtube’da StoryBox’a özel açıklamalarda bulundu. Aysal, İş hayatından Galatasaray başkanlığına kadar tüm hayatını anlattı. İşte Aysal’ın o açıklamaları…

”Galatasaray bana gerekli donanımı sağladı”

Ünal Aysal, Galatasaray Lisesinde okumanın avantajını açıklayarak ” Galatasaray’a kapağı attım ve orada yatılı okudum. O periyotta hayli uygun arkadaşlıklarım oldu. Galatasaray bana yalnızca orta-lise eğitimini vermedi. Ayrıyeten bana hayata başlamak için gerekli donanımı da sağladı.” sözlerini kullandı.

”Spikerlik yaptım”

Ünal Aysal, bir vakit içinder TRT’de spikerlik yaptığını deklare etti. Aysal, ”Babamdan para almamaya karar vermiştim. Çok işte çalıştım. TRT’de imtihamlara girdim, spiker olmak için ve seçildim. bir süre TRT’de spiker olarak çalıştım.” sözlerini kullandı.

”Başkanlık aklımdan geçmedi”

Galatasaray lideri olduğu devir hakkında açıklamalar yapan Ünal Aysal, o periyot başkanlık aklından hiç geçmediğini deklare etti. Aysal, “2011’de şahsen Galatasaray başkanlığına aday oldum. Arkadaşlarımın bir yerde hem itelemesiyle tıpkı vakitte takviyesiyle diyelim. Yoksa bu biçimde bir şey hatırımdan geçmiyordu ve hoş bir periyot geçirdik. Hoş bir üç buçuk dört sene geçirdik. Benim için amaç her vakit iş ömrümde olduğu üzere bilhassa sporda müsabakanın kıymetli olduğu muvaffakiyet sözü benim için bir slogandır.” tabirlerini kullandı.

”Marka kıymetinin yükseltilmesi…”

En büyük maksadın marka kıymeti yükseltmek olduğunu söz eden Ünal Aysal, “Bütün bu kulübü muvaffakiyete karşı bu türlü muvaffakiyet için hazırlamaya çalıştım ve hakikaten de bu toplu bir dayanışmaya ve toplu bir muvaffakiyete ulaştı. Şanslıyım. Muvaffakiyet, gaye. Lakin en büyük gaye şirketler için olduğu üzere marka pahasının yükseltilmesi. Marka kıymetini de siz bir oyuncuyla, üç oyuncuyla, bir şampiyonlukla, iki şampiyonlukla yapamazsınız. Bu bir kitlenin bunu kabullenmesi ve kitlenin daima birlikte tıpkı istikamete yanlışsız yürümesiyle olur.” açıklamasını yaptı.

”Yaptığım işi tekrar yapmam”

Galatasaray’a tekrar lider adayı olmayacağını söyleyen Ünal Aysal, diğer biçimde yararım olabilir dedi. Aysal, “Tam bu biçimde izah etmek istemezdim lakin bana da şu anda kırılma sözü mantıklı geliyor. Evet, yani bilhassa az evvelce izah ettiğim bir gayeye yanlışsız birlikte, daima birlikte atak edilmesi, gidilmesi gereken periyotta takdir görmüyoruz. Arkadaşlar bana teşekkürler deyip ayrılmak en doğrusu… Ben yaptığım bir işi tekrar yapmam. Ancak öteki biçimde benim Galatasaray’a katkım olabilir. Tahminen de başkanlıktan daha fazla katkım olabilir.” sözlerini kullandı.

”Galatasaray, yalnızca futbol kadrosu değil”

Galatasaray’ın yalnızca futbol ekibi olmadığını söyleyen Aysal, “Galatasaray periyodu içtenlikle söyleyeyim 24 saat 7 gün çalışmayı gerektiren bir devir. Galatasaray yalnızca bir futbol değil ortasında kurumları olan bir holdingten daha fazlası. Oranın idaresi için fazlaca önemli bir donanıma gereksiniminiz var. Her şeydilk evvel deneyime gereksiniminiz var. Onun ötesinde bütün vaktinize gereksiniminiz var.” tabirlerini kullandı.

”Tüm vaktimi Galatasaray’a harcadım”

Tüm vaktini Galatasaray’a harcadığını açıklayan Ünal Aysal, “Ben o üç buçuk dört sene içerisinde kendi işlerimle şimdi hiç uğraştığımı hatırlamıyorum. Tüm vaktimi Galatasaray’a harcadım. Galatasaray topluluğu hiç kimseye bağımlı olamaz, hiç kimseye gereksinimi da olamaz, kendi gereksinimlerini kendisi karşılayacak donanıma, bilgiye ve ilgilere sahip bir kurum. Onun için bireylere muhtaç olmamamız lazım!” tabirlerini kullandı.

”Galatasaray’a gönül bağım, Gül Baba’dan gelir”

Galatasaray’a olan bağını gül üzerinden açıklayan Ünal Aysal, “Galatasaray tarihinde Gül Baba diye birisi var. Bugünkü Galatasaray Lisesi’nin art bahçesinde yatar. Benim bütün şirketlerimde, yurt haricinde yurt ortasında gittiğim her yerde arkadaşlarım buna hürmet olarak masamda sürekli bir tane kırmızı, tek başına bir gül bulundururlar. niçini: benim Galatasaray’a olan gönül bağımdan gelir. Elli yıldır bu biçimde!” kelamlarını kullanarak açıklamalarını bitirdi.