Galatasaray’ın Yeni Transferi Mathias Ross’a Ağır Tenkit

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Galatasaray’ın transfer devrinin son gününde takımına kattığı Mathias Ross, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Danimarka U21 Ulusal Grubu’yla Hırvatistan müsabakasına çıktı.

23 Eylül’de oynanan müsabakada 23’te Gabriel Vidovic, 37’de Dion Drena Beljo’nun gollerine mani olamayan Danimarka alandan 2-1 yenik ayrıldı. Vikinglerin tek golü 58. dakikada Casper Tengstedt’ten geldi.

Danimarka basını Ross’u eleştirdi: Birinci golde pasif kaldı

Karşılaşma daha sonrası Danimarka basını Galatasaray’ın transferin son günü kadrosbuna kattığı Mathias Ross’u eleştirdi.

Tıpsbladet gazetesi, düşük not verdiği Mathias Rossiçin şunları yazdı:

“Savunmanın göbeğinde Thomas Thiesson Kristensen üzere Mathias Ross da makus bir performans sergiledi. Hırvatistan’ın birinci golünde pasif kaldı. Bilhassa birinci yarıda defans bloğu fazlaca sallandı.”

Ross Danimarka basınına konuştu

Öte yandan Mathias Ross, Danimarka basınına Galatasaray’a transfer süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bold.dk sitesine özel açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki futbolcu; “Aalborg ile Galatasaray’ın yaptığı muahedeyi idman için tesislere gittiğimde, ‘Derhal kulüp ofisine gelmelisin’ dediklerinde öğrendim” dedi.

Ross: Ağzım açık kaldı

Kulüp yöneticisi Inge Andre Olsen ile menajer Bach Lund’un Galatasaray ile anlaştıklarını kendisine ilettiğini belirten Ross şöyleki konuştu:

“Bana meskene git ve eşyalarını topla. Buraya veda etmelisin dediler. Ağzım açık kaldı. Nefes nefeseydim. Bir buçuk gün daha sonra da İstanbul’da imzalar atıldı.”

Ross: Yaşananlar çılgınca

Yaşananlar için ‘çılgınca’ tabirini kullanan Ross, “Danimarka’da transfer kapandıktan bir hafta daha sonra İstanbul’a gittim. Bu hayal bile edemeyeceğim bir şeydi. Sıkıntı günlerin akabinde kendimi hayli yorgun, halsiz hissetim. hem de bir hayalde üzereydim. Galatasaray hayli büyük ve esaslı bir kulüp. Kadroda Danimarkalı Victor Nelsson’un yanı sıra Norveçli Midtsjö de var. Kulübe ve ülkeye ahenk sağlamam açısından onların ekipte olması fazlaca önemli” dedi.

4 binden 100 bin takipçiye

Galatasaray taraftarlarının ilgisinden memnun olduğunu belirten Ross şu biçimde konuştu:

“Instagram’da 4 bin takipçim vardı, Galatasaray’a gelmemle bir arada bu sayı 100 bine ulaştı. Bu bile kulübün büyüklüğünü gösteriyor.”

4 yıllık mukavele imzaladı

Galatasaray, Aalborg’dan stoper Mathias Ross’u transferin son günü olan 8 Eylül’de takımına katmıştı.

Cimbom, Danimarka kulübüne bonservis bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro ödedi. 4 yıllık kontrata imza atan Ross’a yıllık garanti fiyat olarak 400 bin Euro veriliyor. Ross, şu ana kadar Galatasaray forması giymedi.