Gaziantep FK Göztepe maçı daha sonrası Muhammet Demir penaltı anını anlattı

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR – HABER

Spor Toto Harika Lig’in 34. haftasında Gaziantep FK ile Göztepe karşı karşıya geldi. Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanan gayret 1-1’lik eşitlikle bitmiş oldu. Karşılaşlamada iki kadro da gayretin son dakikalarında fair play örnekleri sergiledi. 90+7’de kazanılan penaltı vuruşunda topu dışarı gönderen Muhammet Demir gayretin akabinde açıklamalar yaptı ve şunları söylemiş oldu:

“Çok tuhaf hisler içerisindeydim”

“Açıkçası olağan geçen bir maçtı lakin son 5 dakikası epeyce tuhaf ve enteresandı. Bu sene enteresan maçlar ve hava koşulları bizi buldu. Maçın geneline bakacak olursak 0-0 bitecek üzere bir maç görünüyordu. Ki o denli bitecekti. Soner’in konumu olmasaydı. Tuhaftı, benim ortasında o denli. Göztepe kadrosu nihayetinde gol attılar lakin kadro küme düşecek bulunmasına karşın, 3 puan almaları gerektiren bir maçta bizim gol atmamıza müsaade ettiler. sonrasındasında biz penaltı kazandık. Bizim gol atmamız müsaade vermeseler tahminen durum olmayacaktı, penaltı da olmayacaktı. Orada epey tuhaf hisler içerisindeydim. Onların göstermiş olduğu fair-play’in üstüne onları burada küme düşürmek bizim ismimize yakılmazdı. Kendi adıma bir karar verdim. Açıkçası biz ekip ortasında bir karar almış üzere gözüktük. Lakin ben hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim. “

“Bence birfazlaca grup bize gol attırmazdı”

“En nihayetinde 3 puan için buradaydık. Atsaydık 3 puan alacaktık. İdareden ve herkesten özür dileriz. Lakin bunu yapmak zorundaydık. bu biçimde hissettik saha içerisinde. Bu karardan da mutluyuz. Çok içimize sığmazdı ve bu biçimde bir karar verdik. Hala tuhaf hissediyorum.Biz bıraktığımızı söylemiş olduk Soner’in konumunda. Zira hava atışı üzere bir durum vardı. Soner de hayli rahat bir biçimde topa vurdu. Biroldukca kadronun Göztepe üzere bir biçimdeyken küme düşecek biçimdeyken topu bize vereceğini düşünmüyorum. Soner burada başrol üzere görünüyor topa vurduğu için fakat sonrasındasında sorumluluk aldığını gördüm ve bize gol attırdı. Maçı 1-1’e getirdi. Bence birfazlaca grup bize gol attırmazdı.”

Mirza Cihan: “Bu sonucu vermek cüret ister”

Müsabaka daha sonrası 21 yaşındaki genç oyuncusu Mirza Cihan ise “Maç oyunca 2 grupta hayli koştu, çaba etti. Lakin bilhassa maç sonu maçın önüne geçti bence. Göztepe kulübünü de tebrik ediyorum. bu biçimde bir durumda bu sonucu vermek cüret ister.” dedi.

Gaziantep – FK Göztepe maçında neler yaşandı?

Müsabakanın 90+2. dakikasında yapılan hakem atışı daha sonrası Göztepe, Adis Jahovic’le golü buldu. Hakem atışı daha sonrasında Soner Aydoğdu direkt olarak kaleye vurdu; direkten dönen topu Jahovic tamamladı. Gaziantep FKlı oyuncular gole itirazda bulundu. Gol daha sonrası Göztepeli futbolcular, atılan golün centilmenliğe uygun olmadığı nedeni öne sürülerek santra daha sonrası rakiplerini bıraktı. Bunun akabinde 90+6. dakikada Figueiredo topu boş kaleye yollayarak durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın 90+9. dakikasında Gaziantep FK penaltı kazandı. Bu sefer de Muhammet Demir, penaltıda topu bilerek dışarı gönderdi. 1-1 sonuçlanan karşılaşma daha sonrası Göztepe, Spor Toto Muhteşem Lig’e veda etti.