Göztepe’de Başkanlıktan İstifa Eden Mehmet Sepil Kulüp Hakkında Açıklama Yaptı

BOTR

Aktif Üye
Mart ayında başkanlık misyonundan istifa ettiğini duyuran Göztepe eski Lideri Mehmet Sepil, kulübün geleceği ile ilgili açıklama yaptı. 8 yıldır kulüp paylarının çoğunluğunu elinde bulunduran Sepil, şunları söylemiş oldu:

“Yabancı yatırımcı getirmek istedim”

“Göztepeyi başarılı kılmak için idare değişikliği yapmamız gerektiğini fazlaca daha evvelce düşünmeye başladım. Türkiye’ye yabancı yatırımcı getirmek istedim. Ancak yabancı yatırımcılar Türk futbolundaki aksiliklerden çekiniyorlardı.”

“Rasmus Ankersen altyapımızı dahi görmek istedi”

“Ama Göztepe yapısıyla ve taraftar kümesiyle yabancı yatırımcılar için olumlu bir kadroydu. Sahiden biroldukca ülkeden gelenler, gidenler oldu. Avrupa ve Amerika’dan fonların bir birçoklarıyla görüştüm. Bunların ortasında en ilerlemiş olanı Danimarkalı küme olan Rasmus Ankersen oldu. Altyapımızı dahi görmek istediler. Ancak sonuç alamadık.”

“Olmamasının temel niçini Türk futbolunun düşen gelirleri”

“Bunun en değerli niçini ligden düşmemiz oldu. Ancak temel sebep Türk futbolunun düşen gelirleri oldu. Daha epeyce paydaşlık yapısı tartışıldı. Ancak olmadı. Fonlar futbolu yönetecekti ben amatör branşları yönetecektim. Fakat Muhteşem Lig gelirinin bariz düşmesinden dolayı Göztepe’den de Türk futbolundan da ilgilerini yitirdiler. Mevcut yayıncı kuruluşla büyük ihtimalle 2 yıl daha uzatılacak yayın ihalesi.”

“O yüzden Mart ayında deklare ettim”

“Ayrılma sonucu benim için de kolay olmadı. Sonuçta bu dönemin bitmesiyle birlikte 3 hafta daha sonra tekrar top başı yapılacak. O yüzden Mart ayında deklare ettim. Bölüm olursa grubu hazırlama fırsatları olsun diye. Yayın gelirleri artmazsa bundan daha sonra başta Muhteşem Lig kulüpleri olmak üzere kadrolar için hayat daha sıkıntı olacak. Grubu ateşlemek için her şeyi yaptık. Ligde kalma için çok yüksek prim deklare ettik. Fakat sonuç alamadık.”

“Abromovic’in Türkiye’de bulunma niçini Göztepe değil”

“Bu süreçte Türkiye ortasında de yüklü ilgilenenler oldu. Abromovic’in Türkiye’de bulunma niçini Göztepe değil. Rusya-Ukrayna görüşmelerinde orta bulucu bakılırsavi olmasıydı. Öbürleri palavra haberdi.”

“Diğer kulüplerin kazandığından daha fazlasını kazanmadık”

“Fann Token’den para kazandık savları da palavra. Başka kulüplerin kazandığından daha fazlasını kazanmadık. İlgilenen Türk yatırımcılar da oldu. Şu an itibariyle kimseye zaman yapmadım. Bir gün yapacak olursam bunu evvel Göztepe taraftarına açıklar devralacağı taraftarla tanıştırıp herkes mutabık kalırsa devrederim.”

“Adana maçından daha sonra bölüm sürecini gerçekleştireceğiz”

“2 – 3 yıllık plan ve programlarına inanmam lazım. Göztepeliliğimi amatör branşlarla devam ettirmek istiyorum. Adana maçından daha sonra mevcut kurallardaki en uygununa dönem sürecini gerçekleştireceğimize inanıyorum. Karamsar değilim.”

“Futbolun ortasında kalmak istemiyorum”

“Göztepe’ye paha katacak, kriterlerime uygun bir yatırımcıyı Adana maçından daha sonra süratlice bulup evresi gerçekleştireceğime inanıyorum. Aksini düşünmek istemiyorum. Zira futbolun ortasında kalmak istemiyorum. Yalnızca amatör branşlarla ilgilenmek istiyorum.”

“Türkiye’de her şeyin silinip baştan inşa edilmesi gerekiyor”

“Kendi adıma futbolda yapmak istediklerimi yapamamamın niçinlerinden biri Türkiye’deki futbol yapısı. Şu an Türkiye’de her şeyin silinip en baştan inşa edilmesi gerekiyor. Ben futboldan süratli bir biçimde uzaklaşmak istiyorum. Tümüyle her şey yanlış.”

“Bizi düşüren oyuncu transferleri mi, hakem kusurları mı…”

“Biz düştük ve bunun sorumluluğu bende fakat bizi düşüren en değerli unsur oyuncu transferleri mi inanılmaz hakem yanılgıları mı azalan gelirler mi taraftar mı her şeyin katkısı olmuştur. Daima elinden geleni yapmaya çalışıyorsun. Fakat daima eleştiriliyorsun. Hayatta beklentilerle elinde sahip olduklarınız farklılıklar gösterebiliyor.”

“Taraftarın beklentisi devasa yükseklikte ancak gerçekçiliği yok”

“Özellikle taraftarın beklentisi çok yüksek lakin gerçekçiliği yok. Şöyle düşünün siz çocuğunuzu özel okulda okutuyorsunuz. Size teşekkür etmiyor Ferrarim nerde diye soruyor. Lakin realite ile beklentiler her vakit örtüşmez.”

“Benim için futbol bitmiştir”

“Benim için futbol bitmiştir. Ben her şeyi yanlışsız yaptım demiyorum. Lakin taraftarımızın da kendileriyle yüzleşmesi gerekiyor. Onların baskısıyla gönderdiğimiz hocalar ve oyuncular gittikleri yerde başarılı oldular. Bakın Okan Buruk bakın İlhan Palut bakın Cikalleshi, bakın Tayfur Bingöl.”