Hollywood yazarlarının grevi ‘bir süre daha sürecek’

anKeRcKO

Yeni Üye
Geçen hafta, medya kuruluşları her zamanki gibi bir iş esintisi iletti. Perşembe günü HBO, bir belgesel için kırmızı halı galasına ev sahipliği yaparken, Fox ağı, William Shatner’ın sunduğu Stars on Mars adlı bir hayatta kalma realite şovunu duyurdu.

Ağın tanıtım materyallerinde “3 … 2 … 1 … GERİ ÇEKİL!” yazıyordu.

Anında kararan gece geç saatlerde yapılan şovlar dışında, Bay Bakish, Wall Street’e “tüketicilerin gerçekten bir süre farkına varmayacağına” dair güvence verdi. Reality şovlar, haber programları ve yabancı şirketlerin bazı senaryo dizileri grevden etkilenmedi. Bu yıl vizyona girmesi planlanan filmlerin çoğu yazım aşamasını çoktan geçti.

Başarısız olan sözleşme müzakerelerine dahil olan tüm şirketlerin hisseleri Cuma günü yükseldi; Yatırımcılar, bir grev sırasında olduğu gibi üretim yavaşladığında, maliyetlerin düşmesinden hoşlanma eğilimindedir. Analistler, grevin Temmuz ayına kadar sürmesi halinde stüdyoların yazarlarla yapılan pahalı anlaşmaları “mücbir sebep” sözleşme hükümleri kapsamında sonlandırabileceği konusunda uyardı.

SBV MoffettNathanson’da medya ve internet analisti Luke Landis Çarşamba günü yazdığı bir raporda, “Yazarlar için üzücü haber, grev ilan ederek yayın devlerine ve onların ana şirketlerine gerçekten yardım ediyor olmalarıdır.”

Ancak yazarlar daha ilk hafta stüdyoların hayatını zorlaştırmayı başardılar. Apple TV+, Michael J. Fox ve Parkinson hastalığıyla mücadelesini konu alan “Still”in galasını Bay Fox’un grev sırasını geçmeyi reddetmesi nedeniyle ertelemek zorunda kaldı. Los Angeles’ta yazarlar, Loot için Maya Rudolph’un oynadığı Apple TV+ setini gösterdiler ve bu da kaydın durdurulmasına neden oldu. New York’ta benzer eylemler, Showtime draması “Billions” gibi programların yapımını kesintiye uğrattı. Etkilenen diğer programlar arasında Netflix’teki Stranger Things, HBO Max’teki Hacks ve Pazar günkü MTV Film ve TV Ödülleri yayını yer alıyor. Drew Barrymore grevi gerekçe göstererek geri çekildikten sonra barındırılmayan forvet.