İbrahim Özdemir, Galatasaray’ın kurtuluş reçetesini deklare etti

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Galatasaray Kulübü eski lider adaylarından İbrahim Özdemir, Radyospor’da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’ın konuğu oldu. Gündeme ve Galatasaray’daki mevcut sürece dair değerli açıklamalarda bulunan Özdemir’in konuşmalarından ayrıntılar…

“Keşke biz yanılsaydık”

Geçmiş adaylık devrinde söylediğu kelamları hatırlatan Özdemir, “Biz geçmiş adaylık devrimizde, Galatasaray’ın lisana getirilmeyen, ötelenen meselelerini hiç kimseden çekinmeden lisana getirdik. Haliyle liyakatli bir idare gelmediği surece de bu kasvetler katlanarak devam edecektir dedik. Maalesef ki söylemiş olduklerimiz yaşandı. Keşke biz yanılsaydık da Galatasaray bugün daha âlâ bir pozisyonda olsaydı” dedi.

“Galatasaray’ın reçetesi ihracat”

Sarı kırmızılıların kurtuluşuna dair de fikrini belirten İbrahim Özdemir konuşmasına şöyleki devam etti: “Galatasaray, dışarıya fazla para ödemeden çok âlâ bir altyapıyla futbolcu yetiştirip, yurt dışına satmalı. Ben kurtuluş reçetesi olarak bunu görüyorum. Burak Bey’in şahsi kusurları kesinlikle olmuştur, bunların başında Fatih Terim ile ayrılık süreci pek güzel olmadı. Kulüp küme düşme korkusunu bile yaşadı. Bir de benim gördüğüm; yabancı bir heyet kuruldu ve Galatasaray’ın Türkiye’yle, taraftarla olan bağı koptu bence. Bundan daha sonraki süreçte temennimiz Galatasaray’ın epeyce daha uygun yerlerde, hak ettiği pozisyonda görmek. Zira bizim tek gayemiz da buydu.”

“Galatasaray’a küskünlüğümüz olamaz”

Yapılacak olan kongreye katılacağını belirten İbrahim Özdemir, “Bizim hiç bir vakit Galatasaray’a küskünlüğümüz olamaz. Kongreye de gideceğim olağan olarak. Aday arkadaşlarımızın şahsıyla alakalı rastgele bir beyanda bulunmam. Bence bizim topluluk bölünmüş ve birleştirici bir güç arıyoruz. Artık okullu yahut değil uğraşmamak lazım bunlarla. Ben şahsen kongrede oyumu Eşref Bey’den yana kullanacağım bunu da gizlemiyorum. Metin Beyefendi de epeyce değerli bir Galatasaraylı doğal ki lakin benim şahsî tercihim bu istikamette olacak” diye konuştu.