İlhan Palut: Gaziantepspor Karşısında Coşkulu Oynamalıyız

BOTR

Aktif Üye
Konya Büyükşehir Stadı’nda Gaziantepspor maçı hazırlıklarını sürdüren Konyaspor, taktik çalışma gerçekleştirdi. İdman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik yönetici İlhan Palut, “Cumartesi günü Gaziantep ile oynayacağız. Calvo sarı kart cezalısı olmasından dolayı, Cebrail de sakatlığından dolayı bu maçta kullanamayacağımız oyuncular. Onun haricinde ekibimiz tam takım çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep grubuna geldiğimiz vakit lige epeyce güzel başlayan fakat son haftalarda istediği sonuçları alamayan bir kadro. Lakin takımına baktığımız vakit hayli potansiyelli kaliteli oyunculara sahip bir ekip. Son derece dikkatli olmamız gereken bir maç, hayli yeterli gayret etmemiz gereken bir maç. Coşkulu oynamamız gereken bir maç. Kendi alanımızda hoş bir oyun ve sonuçla ayrılmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Bazı mevkilerin alternatifi olarak da şad değilim”

Basın mensuplarının, ‘Gaziantep maçında büyük değişiklikler yapacak mısınız?’ sorusuna Palut şu biçimde cevap verdi:

“Bazı mevkilerin alternatifi olarak da şad değilim. Oynayan, daha sonradan giren, talih vermediğim… Lakin bir biçimde şu biçimde de yapamam. Birisi biraz makus oynadı, haydi sen otur. Öteki hafta öbür oyuncu oynasın. O da biraz makus oynayınca sen de dışarıya çık. Bu kere bir üçüncüsünü deneyeyim. Bu da bizi oyun istikrarından, takım istikrarından uzaklaştırır. Doğal ki aşikâr başlı değişiklikler olabilir fakat aslına bakarsanız takımımıza baktığımızda geniş çaplı kadrosu bir anda değiştirecek yapımız yok. Tahminen 1-2 değişiklik olabilir. Yarınki idmandan daha sonra buna karar vereceğiz. En yanlışsız 11’i çıkartmaya çalışacağız. Fakat fazlaca büyük değişiklikler olacağını düşünmüyorum.”

“Yarışın heyecanlı olması ismine hoş bir durum”

Ligi de kıymetlendiren Palut, “10’uncu haftaya hakikat geliyoruz. Geçen yılki üzere erken kopmaların, birtakım kadroların doğal tepe adaylarının epeyce erken şampiyonluk yarışı haricinde kalacağını düşünmüyorum. Ben uzun mühlet ligin üst sıralarının 6-7 ekiple süreceğini düşünüyorum. Bu da ligimizin kalitesi ve yarışın heyecanlı olması ismine hoş bir durum. Bu yıl fazlaca ekibin tepe çabası vereceğini düşünüyorum. Kendi özelimizde de daima istikrarlı bir gidişle üst sıraları hedefleyen bir grup olarak devam ederiz lige” halinde konuştu.

“Zirve için konuşmak fazlaca erken”

Konyaspor’un başarılı sol beki Guilherme ise, “Zor bir maç olacak. Fakat bu sefer konutumuzda oynamanın avantajını kullanacağız. Bu maçtan 3 puan istiyoruz ki lig tablosunda üstlerde kalabilelim. Son haftaya değinecek olursak, kadro olarak son dakikaya kadar maçı bırakmayarak bir ekip ruhu ortaya koymuş olduk. Muhteşem Lig sıkıntı bir maratondan oluşuyor. Tepe için konuşmak fazlaca erken. Çok güçlü birfazlaca kadro var ve bizimle yarışan biroldukca kuvvetli rakip var. Konyaspor’da bu rakipler içinde kuvvetli bir öge olduğunu topladığı puanlarla gösteriyor. Daha değerlisi ligin sonuna kadar toplayacağımız puanlarla bu yarışta yer almak istiyoruz” sözlerini kullandı.