İstek Çalımbay: “Tüm uygun oyuncuları Trabzonspor aldı”

BOTR

Aktif Üye
Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Alanyaspor ile oynayacakları maçı kıymetlendirdi “Kupada Alanyaspor ile oynadığımız bir maç var. Bu maçın birinci yarısını Alanya’da oynadık. Bu maçın ikinci yarısı da burada oynanacak. Bu maç Sivas’ın tarihi açısından da hayli değerli. Final oynamak inşallah finali de kazanıp Türkiye Kupasını almak bizim en büyük gayelerimizden birisi. Sivasspor topluluğu ortasında mükemmel olur” sözlerini kullandı.

Amacım yurt haricinde çalışmak

Yurt haricinde çalışmayı daima istediğini belirten Çalımbay, “Ben en büyük amaçlarımdan bir tanesi yurt haricinde çalışmak. Bunu fazlaca istiyorum. Sivas’a gelirken de söylemiştim. Şayet gaye yoksa ben gelmem demiştim. Yurt haricinde da olmak isterim lakin amacı olan kadrolar olması gerekir. Bir sürü yerden teklifler geldi. Oraları pek düşünmedim. Öne gitmek, biraz daha üst çıkmak lazım. Futbolda her şey olabilir lakin ben bundan daha sonra başarısız olacağıma inanmıyorum. Nereye gidersem gideyim hayli epey başarılı olacağıma inanıyorum. Zira şeyi gördüm, fazlaca şeyi yaşadım, hoş şeyler de yaşadım. Lakin grubumla artık her yerde başarılı olacağıma inanıyorum. Kadro ne olursa olsun hiç fark etmez” diye konuştu.

Bütün uygun oyuncuları Trabzonspor aldı

Bu dönem Trabzonspor ’un şampiyonluğu ziyadesiyle hak ettiğinin altını çizen İstek Çalımbay, “Trabzonspor şampiyonluğu hak etti. Şöyle hak etti; bir defa bende orada çalıştığım için söylüyorum. Kocaman bir lobisi olan bir kadro. Her türlü transferi yaptılar. Kimin âlâ oyuncuları var ise hepsini aldılar. İmkanları ve bütçesi de hayli güzeldi. Manevi açıdan baktığınızda süper bir taraftarla oynadılar. Abdullah hoca ile görüştüğümde idarenin istediği tüm futbolcuları aldığını söylemiş oldu.” dedi.