Kaleci Sinan Bolat’tan Ulusal Gruba Çağrıldığında Yapılan Tenkitlere Karşılık

BOTR

Aktif Üye
Belçika grubu Westerlo’da forma giyen ulusal kaleci Sinan Bolat, A Ulusal Futbol Grubu’nda takım tartışmalarının her vakit olacağını, ulusal kadroya çağrıldığı vakit içinderda kendisine yapılan tenkitleri de olağan karşıladığını söylemiş oldu.

Belçika’da Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin sorularını cevaplayan Sinan, transfer sürecini ve amaçlarını anlattı.

“Westerlo ismine gayelerimiz hayli büyük”

Westerlo’nun ortaya koyduğu vizyona inandığı için transfer teklifini kabul ettiğini belirten tecrübeli kaleci, “Hasan Çetinkaya abi ve Oktay Ercan Başkan’la hoş görüşmelerimiz oldu. Kulübün amaçlarını bana anlattılar. Hocamızla da birlikte oturduğumuzda samimi bir ortam oluştu. Bu projenin ortasında olmamı istediler, ben de bu projeye epeyce inandığımdan Westerlo’yu seçtim. Westerlo ismine gayelerimiz hayli büyük. Bu sene birinci lige çıktık. Birinci gayemiz ligde kalmayı en kısa müddette garantilemek. Daha büyük amaçlarımız de var. Yeterli sonuçlar alıp ilerleyen periyotta Avrupa kupaları ve şampiyonluk amaçlarımız de bulunuyor.” sözlerini kullandı.

“Teklifler aldım lakin tercihim Westerlo’dan yana oldu”

Süper Lig’den de transfer teklifi aldığını açıklayan Sinan Bolat, “Yaz aylarında birkaç isteyen ekip oldu. Oktay Başkan’ımız ve Hasan abi bana inançlarını aktardılar, ben de onlara güvendim ve buradayım. Beni isteyen grupların isimleri gereğince medyada çıktı. O kadrolardan da resmi teklifler aldım lakin tercihim Westerlo’dan yana oldu. Burada fazlaca memnunum. İnşallah yavaş yavaş amaçlarımıza ulaşmaya çalışacağız.” halinde konuştu.

“İlk gaye EURO 2024”

A Ulusal Futbol Ekibi’ne da değinen Sinan Bolat, takımın genç grubuyla güzel bir yolda olduğunun altını çizerek şöyleki konuştu:

“Milli ekip çok düzgün gidiyor. C Ligi’nde olabiliriz lakin sonuçta o maçların da oynanması ve kazanılması gerekiyor. Şu ana kadar fazlaca düzgün gittiğimizi düşünüyorum. İnşallah kümeden da birinci çıkıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Doğal ki birinci amacımız EURO 2024. Tüm çalışmalarımız buna yönelik. Bu güzel serüveni devam ettirip Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz.”

Deneyimli file bekçisi, ulusal kadronun aday takımlarıyla ilgili vakit zaman tenkitler yapıldığı ve kendisinin de çağrıldığında tenkitlere maruz kaldığının hatırlatılması üzerine, “Futbol ortasında bu tartışmalar olağandır. Kimseyi şad edemezsiniz, bu takım belirtildiğı her vakit bu biçimdedir. Bir kesim yanlışsız bulur, bir kesim yanlışsız bulmaz. Bunlar futbolun ortasında olan şeyler. Bunun önüne geçemezsiniz. Buna kulak asmamak gerekiyor. Tenkitler olağandır.” biçiminde sözler kullandı.

“Türkiye’de epeyce yetenekli kaleciler var”

Türkiye’de ulusal kadroya faydalı olacak yetenekli kalecilerin olduğunu vurgulayan Sinan Bolat, şunları kaydetti:

“Sadece ulusal grupta değil Türkiye ligine baktığımızda epeyce yetenekli kalecilerimiz var. İsimleri belirlidir, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır… İlerleyen vakit içinderda inşallah Uğurcan ve Altay da en kısa vakitte Avrupa’da bizi temsil ederler. Hepsi birbirinden yetenekli ve ulusal kadroya da epeyce faydalı olacaklarını düşünüyorum. Avrupa’da oynamam bana epeyce şey kattı. Dört yaşımdan bu yana Avrupa’dayım, burada büyüdüm. Buraya hayli güzel adapte olduğumu düşünüyorum. Burada memnunum, mesleğime baktığınızda en uzun süreyi Belçika’da geçirdim, inşallah bu biçimde devam eder.”

Uğurcan ve Altay ile hayli düzgün alakaları olduğunu belirten Sinan, “Onlara elimden gelen yardımı göstermeye, deneyimimi kardeşlerime aktarmaya çalışıyorum. Aramız fazlaca âlâ. Daima konuşuyoruz. Onların soruları olunca bana iletiyorlar, ben de elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.” tabirlerini kullandı.

“Kuntz’un oyuncularla bağlantısı epey iyi”

Teknik yönetici Stefan Kuntz’un ulusal ekipte başarılı olacağına inandığını aktaran tecrübeli kaleci, “Stefan Kuntz, makul ismi olan bir hoca. Almanya 21 Yaş Altı Ekibi’nde genç oyuncularla çalışmış, o deneyimi olan bir isim. Takımımıza baktığınızda da fazlaca genç oyuncularımız var. Oyuncularla irtibatı hayli uygun. İnşallah önümüzdeki senelerda hayli âlâ işler yapacağımızı düşünüyorum.” halinde konuştu.

“Süper Lig’de favoriyi söylemek için erken”

Süper Lig’deki rekabeti de kıymetlendiren Sinan Bolat, “Şu an bir favori söylemek için erken. Ligin başındayız. Tüm ekipler arayış ortasında, yanlışsız formasyon ve yanlışsız oyuncuları bulmaya çalışıyorlar. Favoriyi söylemek için erken ancak transferlere bakınca epey âlâ transferler yapıldı. Âlâ bir lig olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Sinan, son olarak beğendiği kalecileri ise, “Beğendiğim kaleciler Buffon, eskilere baktığımızda Casillas, Van der Saar, şu anda ise Neuer her vakit ön plandadır.” formunda deklare etti.