Kasımpaşa teknik yöneticisi Sami Uğurlu’dan Beşiktaş maçı açıklaması

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR – HABER

Muhteşem Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa, deplasmanda Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etti. Kasımpaşa’nın gollerini Jackson Muleka (2) ve Mortadha Ben Ouannes attı.

Farklı kazandıkları maçın akabinde değerlendirmelerde bulunan Kasımpaşa teknik yöneticisi Sami Uğurlu, şu tabirleri kullandı:

“Her maçı kazanmak için oynuyoruz”

“Çok hoş bir atmosferde oynadık. Beşiktaş taraftarı sahiden olabildiğince ekibine takviye oldu. Çok sıkıntı bir deplasman olacağını biliyorduk aslına bakarsan. Fakat öncede konuştuğumuz üzere biz her maçı kazanmak için oynuyoruz. O gücümüzün olduğunu biliyoruz. Çok önemli oyun gücümüzün de olduğunu biliyoruz. bir daha o maçlardan bir tanesi çok da keyifli geçti. Beşiktaş’ın oynadığı sistemle alakalı hafta içi epey fazla çalıştık. Tekraren yeniden yaptık hem savunmada tıpkı vakitte atakta ne açıkları olduğunu ya da zafiyetleri ile bir arada artı taraflarını fazlaca düzgün tespit ettiğimizi düşünüyorum ki bu da bizim oyunun bilhassa birinci yarı oyunun üstünlüğünü elimizde tutmamızı sağladı. Orta sahayı kalabalık tutup bir kez baktığınızda Doğucan, Eysseric, Haris orada hayli önemli bir üstünlük kurdular orta alanda… Bunu bekliyoruz, bunu planlamıştık. esasen maçtan evvel de orada kazandığımız aldığımız toplarla da epeyce. süratli atağa çıktık ve kararı değiştirecek oyuncularımız olduğunu biliyoruz. Ön bölgede bunu epey uygun değerlendirdik kendi ismimize.”

“Bizim oyun ideolojimiz var”

Kadronun fizik gücünden mutlu olduğunu lisana getiren Uğurlu “Bölgesel olarak değil de grubu bütün biçimde hayal ediyoruz ve o biçimde planlamamızı yapıyoruz. Oyunun her kısmında atak ve savunmayı ekip halinde yapmaya çalışıyoruz. birlikte hareket etmeye çalışıyoruz zira pek düzgün bir fizik gücüne sahibiz. Grup olarak bunu epey rahat yapabiliyoruz. Geçiş oyunlarını birinci bölgeden ikinci bölgeye ya da ikinci bölgeden üçüncü bölgeye hem atak birebir vakitte savunma geçişlerinde fazlaca tesirli yapabiliyoruz. Bizim bir oyun planımız, oyun ideolojimiz var. Bunu epey net biçimde alana yansıtmayı biliyoruz. ” dedi.

“Görüyoruz, herkese keyif veriyoruz”

her insanın Kasımpaşa’nın maçı olduğu vakit televizyonun karşısına geçip izlemek istediğini tabir eden Uğurlu “Oyuncuya uygun bu ideolojide ilerlemeye çalıştık. Daima üzerine koyarak devam ediyoruz lakin natürel… Kâfi mi? olağan olarak değil. Bizim de daha pek epeyce geliştirmemiz gereken taraflarımız var. Zira bu ekibin epey daha düzgün işler yapabileceğini biliyoruz. Görüyoruz, herkese keyif veriyoruz. Oynadığımız futbolla artık herkes Kasımpaşa’nın maçı olduğu vakit televizyonun karşısına geçip izlemek istiyor. Biz bunu hayal ediyorduk. Aslında baktığınızda burada fazlaca güzel gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Rakiplerin hürmet duyduğu bir kadro haline geldiğimizi görüyoruz. Her takibin bize tıpkı biçimde tedbir almaya çalıştığını bakılırsabiliyoruz. Çok sıkıntı deplasmandı. Beşiktaş, fazlaca agresif, fazlaca dinamik bir grup. Onları çabalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.