Keri Russell, The Diplomat’ta iyi tarafını gösteriyor

anKeRcKO

Yeni Üye
Aktris Keri Russell, bir Perşembe öğleden sonra Brooklyn Bridge Park’ın bir köşesinde bir yıldıza hayranlıkla bakmak için mola verdi.

Hava aksini söylese de teknik olarak bahardı ve Russell, kalın çizmeler ve siyah bir ceket giymiş sessiz tüyleriyle rüzgara göğüs gerdi. Saçları dağılmıştı. Liner her bir gözü çınlattı, muhtemelen önceki gece arkadaşlarla çok fazla margarita içtiğimizden bir hatıra. Hayatının yıllarını Amerikan demokratik projesini baltalamakla geçirecek bir kadına benzemiyordu. Ya da şimdi onu korumakla görevli bir kadın gibi.

Ancak Russell, o kadınlardan ikisiydi (ve ayrıca birçok başka kadın). Kariyerinin bu noktasında, muhtemelen en çok FX draması The Americans’ta Russell’a üç Emmy adaylığı kazandıran iddialı bir numara ve peruk koleksiyonuna sahip bir Sovyet uyuyan ajanı Elizabeth Jennings rolüyle altı sezonuyla tanınır. Şimdi Russell karşı bir rol üstlendi: Perşembe günü prömiyeri yapılan Netflix dizisi The Diplomat’ta, Amerika’nın yurtdışındaki itibarını korumakla görevli anlayışlı bir ABD’li yetkili olan Kate Wyler’ı canlandırıyor.

Kıdemli bir büyükelçi olan Kate, Kabil’de bir görevi kabul etmek üzereyken, uluslararası bir olay onu ve kocası Hal’i (Rufus Sewell) Londra’ya sınır dışı eder. Bir İngiliz malikanesi savaş alanı değildir ama Kate farklı davranır. Cezalandırıcı topuklar ve zarif kılıflı elbiseler içinde, kibar konuşmayı bile bir savaş manevrası olarak görüyor. Ancak The Americans’ın aksine Kate’in işi neredeyse tamamen düzgün. O peruk takmıyor.

Yakınlarda bazı Kanada kazları paytak paytak paytak paytak paytak paytak dolaşırken, Russell bu iki rol arasındaki farkları düşündü. “Kötü adam olmak ve sinsi şeyler yapmak eğlenceliydi” dedi. Ancak “Diplomat”ın da keyifli yanları olduğunu vurguladı. “Akıllı ve yetenekli olmak, insanları aşağı çekmek ve bunda bu kadar tutarlı olmak harika,” dedi.

Elizabeth kötü bir adamsa, bu Kate’i iyi bir adam yapar mı? Russell çekinerek gülümsedi. “Göreceğiz,” dedi.

Russell, kariyerine The Mickey Mouse Club’da genç bir dansçı olarak başladı, ardından Felicity’de kaprisli üniversite öğrencisi ve her yerdeki kıpır kıpır kızların koruyucu azizi olarak rol aldı. Kariyerinin ortasında, bu yetkinliğin temelini oluşturan güvensizliği gösterirken hiper-yetkin kadınları oynayarak geçirmeyi tam olarak beklemiyordu. Ayrıca son zamanlarda Elizabeth ve Kate ile birlikte korku komedisi Cocaine Bear’da yılmaz anne ve Extrapolations’ta özellikle etkili olmasa da havalı suikastçı olarak rol aldı.

Felicity casuslukta veya yüksek riskli diplomaside başarılı olamazdı. Russell, “Felicity bu konuda bir şiir yazardı,” dedi. Ama bu 20 yıl önceydi. Kişisel olarak açık sözlü, telaşsız, büyüleyici bir şekilde saygısız ve o kadar açık sözlü ki başkalarını da benzer şekilde açık sözlü olmaya teşvik ediyor ve şimdi kesinlikle bana bağlı olan Russell reşit oldu. Bu arada anne olmuştur. Eski kocası Shane Deary’den iki çocuğu ve The Americans’taki rol arkadaşı Matthew Rhys’ten küçük bir oğlu var.

“Anneler böyledir!” dedi bu son yetenekli karakterler için. “Bunu yapabilirsin. Bir anne bir günde 37 şey yapabilir!”

Russell, Rhys ve çocuklarıyla paylaştığı evin yakınındaki bu parka sabahın erken saatlerinde kendine ayırdığı ender durumlarda gelir. Bazen, herkes uyanmadan önce, bisikletini parkın kıvrımlarından geçirir. Paten pistini, basketbol sahalarını, çimenliği ve Doğu Nehri’nin ötesindeki Manhattan’ın silinmez manzarasını işaret ederek, “Burası güzel, canlı bir yer,” dedi.

Son bir yılda, bu sabahlar daha az sıklıkta görüldü. 2021 Noel tatilinde Russell, çocukların üç grup büyükanne ve büyükbabasına akşam yemeği pişirmek için gönüllü olduğunda, Diplomat’ın senaryolarını aldı. Rhys, Perry Mason’ın cesur HBO canlandırmasını çekmek için yılın bir bölümünde zaten uzakta olduğundan – “Evde olmadığı için onu çoktan suçladım,” dedi – başka bir başrol aramadı.

Yine de Kate’in hırsı ve kurnazlığı ile Hal’le evlilik tartışmalarının mizahında bir şeyler ona sesleniyordu. “Homeland” ve “The West Wing”in emektarı olan şov yaratıcısı Debora Cahn ile görüntülü görüşme yapmayı kabul etti.

Cahn, rol için Russell’ı istiyordu ve Kate’in, duygularını kontrol eden ve bastıran karakterlerle bile Russell’ın güzelliğinden, zarafetinden ve duyguları iletme yeteneğinden yararlanacağından emindi. Ancak Kate, önceki Russell karakterlerinden daha nevrotik bir önermeydi – şovda bir Vogue yayılımına konu olacak kadar muhteşem, ama aynı zamanda terli, sincap ve tavrının arkasında bolca endişe var.

Cahn yakın tarihli bir telefon görüşmesinde, “Kate’in kaşınan, gergin ve kendi teninde her zaman rahatsız olan bir yanı var,” dedi.

Cahn, Russell’ın çok daha sakin bir kadın olduğunu düşündü, ancak Russell’ın aynı zamanda yetenekli bir aktör olduğunu da biliyordu. Bu rahatsızlığı kaldırabilirdi. Yine de, görüntülü görüşme sırasında Russell’ın kıvranmasını izlerken, rahatsızlığın da Russell paketinin bir parçası olduğunu fark etti.

Russell parkta “Gerçekten geriliyorum,” diye onayladı. “Gerçekten çok terliyorum.” (Hava oldukça soğuk olmasına rağmen burada terliyor gibi görünmüyordu.)

Bu çelişki -önce gösteriş, sonra sosyal kaygı- Cahn’ın The Diplomat’ın herkesin, hatta (veya özellikle) iktidardakilerin ter döktüğü tezini incelemesine yardımcı oldu.

Cahn, “Buckingham Sarayı’ndaki Büyük Halk Salonu’ndaki herkes hala sızdıran bir insan” dedi.

Kate bunu şovda daha keskin bir şekilde ifade ediyor. “İnsanlara iyi tarafı gösteriyorsunuz çünkü bana güvenin, herkesin görmek istediği tek şey bu” diyor.

Kate’in bozulmamış bir boya tabakasını korumak için gösterdiği çabalar Russell’da yankı buldu, çünkü büyük ölçüde işinin tanıtım yönleri için hiçbir zaman fazla sabrı veya yeteneği olmadı – röportajlar, ödül törenleri, yaptıkları zamanlar daha idealize edilmiş bir versiyon olmalı. Eskiden bu rahatsızlık için mücadele ederdi ama şimdi bunu kabullendi.

“Sanki, ben buyum” dedi.

Yine de setler onun her zaman evinde hissettiği yerler. Diplomat çoğunlukla Londra’da ve çoğunlukla geçen yaz mekanda vuruldu. Sewell, hem saç hem de makyaj karavanına girene kadar iş karısı Russell’la hiç tanışmamıştı, ancak onun açık sözlülüğü ve rahatlığı onu etkiledi.

“Hemen çok arkadaş canlısı, cana yakın ve uyumluydu” dedi. “Onunla çalışmanın nispeten kolay olacağını otomatik olarak düşündüm çünkü çok eğlenceliydi.”

Eğlence, herkesin Kate için kullanacağı veya Kate’in kendisi için kullanacağı bir kelime değildir. Russell ne kadar terli hissetse de, dünyada ya da en azından parkta daha az çaba ve gerginlikle hareket ediyor. (Ve eğlenceli biri. Bir noktada telefonunu çıkardı ve The Americans’tan kesilmiş kül sarısı bir perukla fotoğrafını paylaştı. Parti zamanı geldiğinde fotoğrafı arkadaşlarına gönderiyor. “Yapmayacağız. Bırakın Chardonnay daha fazlasını alsın” diye yazdı fotoğrafın açıklamasını.)

Kate hırslı bir yaratık olsa da, Russell kendini canlı, ilgi çekici performanslar sergilemeye zorlasa da işini her zaman kolay tuttu.

“Oradayken çok çalışıyorum” dedi. “Ben iyi olmak istiyorum.” Ama aynı projelerin çoğunu üstlenmelerine rağmen kendisi ve Rhys arasında bir ayrım yaptı. (Ayrıca Ekstrapolasyonlar ve Kokain Ayı’da da görünür.)

“Meşgul olmayı seviyor,” dedi. “Hiç meşgul olmayı sevmiyorum. Akışa ayak uydurmayı ve parkta dolaşmayı seviyorum.”

Artık nehrin yanındaydı. Güneş gri suyu altın rengine çevirdi. Ördekler denedi. Kate’in aksine, bugün yeni bir krizi etkisiz hale getirirken dünyayı kurtarmak için kimseye ihtiyacı yoktu ya da kıyafetlerini terletmek için ter dökmüyordu. Hiper yeterlilik bekleyebilir. Tek yapması gereken, parktan geri dönüş yolunu bulmak ve Rhys’e yakınlardaki bir İtalyan restoranında buluşabilirse mesaj atmaktı. 37 öğe arasında, okuldan alınmadan önce bir bira içme zamanı da vardı.