Komedyenin Malezya şakası tehditlere ve diplomatik olaya yol açıyor

anKeRcKO

Yeni Üye
Bu bahar Manhattan’daki Comedy Cellar’da, stand-up komedyeni Jocelyn Chia, büyüdüğü Güneydoğu Asya şehir devleti Singapur arasındaki tarihi husumeti keşfederek, bir yıldan uzun süredir sürekli olarak setlerine dahil ettiği bir numarayı seslendirdi. ve komşusu Malezya.

Ancak Chia ve kulüp, bu hafta TikTok ve Instagram’da 7 Nisan setinden bir klip yayınladığında, bu bir tepkiye yol açtı. 89 saniyelik video, Malezyalı olduğunu söylemek için gönüllü olan bir izleyiciyle komedyenin şakalaşmasını gösterdi. Ve Chia’nın 2014 yılında 239 kişiyle Malezya Havayolları Uçuş 370’in ortadan kaybolmasını küçümsemesiyle sona erdi.

Kızgın Malezyalılar, Chia’nın sosyal medya hesaplarındaki yorum bölümlerini doldurdu. Sahibi, Comedy Cellar’ın Google’da neredeyse bir gecede 4.000 tek yıldızlı yorum aldığını ve web sitesinin saldırıya uğradığını söyledi. Chia’nın Haberler ile paylaştığı bir ekran görüntüsüne göre TikTok, şakanın bir klibini Chia’nın hesabından kaldırdı ve bunu “nefret dolu davranış” ve topluluk kurallarının ihlali olarak etiketledi.

Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan bile olaya karıştı, Chia’yı kınadı ve “korkunç yorumları” için özür diledi. cıvıldamak ve “Kesinlikle Singapurlular adına konuşmuyor” dedi.

Olay, komedyenlerin karanlık, alkollü gece kulüplerinde doğal ortamlarından çıkarılıp herkesin görmesi için sosyal medyada yayınlanmasıyla ortaya çıkan gergin tavrı gösterdi. Chia’nın performans sergilediği Comedy Cellar ve West Side Comedy Club’daki yöneticiler, tepkilerin bir parçası olarak olumsuz eleştiriler aldıklarını veya olumsuz eleştirilerle tehdit edildiklerini söylüyorlar. Chia, ailesinin ve arkadaşlarının nefret mektubu aldığını söyledi.

Comedy Cellar’ın sahibi Noam Dworman, bir kulüpte, “Biraz çirkin şeyler söyleyerek paçayı sıyırabilirsin,” dedi. “Sabah kahvesini içerken izlediğiniz aynı anı küçük bir ekranda yakalayamazsınız.”

Ancak bu hafta New York’ta performans sergileyen ve gelecekteki performansları planlanan Chia, Cuma günü verdiği bir röportajda, serpintilerin kariyerine herhangi bir zarar vermediğini söyledi. “Kelimenin tam anlamıyla Amerika’da hiçbir şekilde iptal edilmiyorum” dedi. “Artık insanlar bana gelmek istiyor.”

Boston’da doğan ve yetişkinliğe kadar çifte Amerikan-Singapur vatandaşlığına sahip olan Chia, gerçek mesleğinin stand-up komedisi olduğuna karar veren bir avukattı.

Klipte özetlenen genişletilmiş rutinlerinde, eski Singapurlu lider Lee Kuan Yew’den bahsediliyor ve 1965’te şehir devleti Malezya Chia’dan atıldığında “hayatta kalamayacağımızı düşündüğü için” nasıl gözyaşlarına boğulmuş göründüğünden bahsediliyor. video. Ama sonra, 40 yıl sonra birinci dünya ülkesi olduk. Ve millet, Malezya, şimdi nesiniz? Hala gelişmekte olan bir ülke. Ayy.”

1965’teki kopuşu bir ayrılıkla karşılaştırdı ve Malezya’nın Singapur’u geri kazanmaya çalıştığını tasavvur etti ve “uçaklarım uçamadığı için” ziyarete gelmediğini açıkladı. Sonra gülerek ekledi, “Ne? Malezya Hava Yolları’nın ortadan kaybolması komik değil mi?”

Tam rutin, son zamanlarda yaptığı en başarılı çalışmalardan biri olduğunu söyledi. “Gürültülü olacak,” dedi. “Bütün kısım iyi hazırlanmış – duyguları geliştiriyorum.”

Set, ancak bu hafta sosyal medyada ortaya çıktıktan sonra uluslararası bir heyecan uyandırdı. Tepkilerin ardından Chia, Comedy Cellar’ın isteği üzerine klibi kaldırdı ve ardından kulübün logosu olmadan TikTok’ta yeniden yayınladı. Ardından TikTok onu kaldırdı.

“Nefret edenlerin kazandıklarını düşünmelerini ve beni kabul ettirmelerini istemedim” dedi. “Comedy Cellar seyircisi en iyi komedyenleri görüyor ve onu seviyor. Öyleyse bundan nasıl utanabilirim?”

Manhattan’daki West Side Comedy Club’da yönetici ortak ve yetenek rezervasyonu yapan Felicia Madison, Chia’nın orada performans sergilediğini öğrenen hayranlarından olumsuz eleştiriler almakla tehdit edildiğini söyledi. “Oldukça yeni bir kulübüz” dedi. “İnsanlar gitmeleri gerekip gerekmediğini bilmek isterse, incelemelere bakarlar.”

Dworman, Google geri yüklemeden önce Comedy Cellar’ın genel puanını zedeleyen olumsuz eleştiriler yağmurunun, insanların gücenme hakkını kullanmanın ötesine geçtiğini savundu.

“Bundan hoşlanmamaya ve şikayet etmeye hakkınız var, ancak bu kadının sahnede konuşmasına izin vermemi benim için çok riskli hale getirmeye çalışıyorsunuz” dedi. “Bu, onun söylediklerinin bir reddi ya da bunu çok incitici bulması gerektiğine dair düşünceli bir çağrı değil. Karşı tarafa ‘amca’ dedirtmek için kaba kuvvet kullanıyor.”