Konyaspor Lideri Fatih Özgöçken’den Rizespor Maçı İçin Ofsayt Yorumu

BOTR

Aktif Üye
Konyaspor Kulüp Lideri Fatih Özgökçen basın mensuplarıyla iftar programında buluştu. İftar programında Lider Fatih Özgökçen’e İdare Konseyi üyeleri de eşlik etti. Fatih Özgökçen yaptığı açıklamada dönem başından bu yana hakemler noktasındaki duruşlarının aşikâr olduğunu belirtri.

“Bunun üzerine basa basa vurguladık”

“Konyaspor olarak biz kendi hakemlerimize güvenmemiz gerektiğine her ortamda, Kulüpler Birliği Toplantıları’nda da istisnasız bir biçimde daima lisana getirdik. Zira kendi insanımıza güvenmediğimiz vakit ithal süreçler yapmak zorunda kalırsınız. Bunun sonuçları epeyce daha makus olabiliyor. ötürüsıyla bunun üzerine basa basa vurguladık.”

“Yetersiz kalanlar dinlendirilsin”

“Tabii kendi insanımıza güveneceğiz derken kimi tenkitlerimiz de oldu. Bilhassa kendini yetiştiremeyen, berbat niyeti olmayan ama hakemlik noktasında yetersiz kalan arkadaşlarımızın dinlendirilmesi gerektiğini, kesinlikle yeniden rehabilite edilerek çalışmalar yapılması gerektiğini belirttik.”

“Diğer bir şerhimiz de berbat niyetli olanla ilgiliydi”

“Diğer bir şerhimiz de berbat niyetli olan, belirli gruplara sistematik yanılgılar yapan arkadaşlarla ilgiliydi. Bu arkadaşların da berbat niyetleri devam ettiği takdirde tekrar kendilerine maç verilmemesi gerektiğini bilhassa söz ettik. Bu noktada duruşumuz motamot devam ediyor. Rastgele bir biçimde çekinmemiz, değişiklik kelam konusu değil”

“Hakemlere bakılırsav verilmemesini sorgulamadım”

“Bazı hakemlere ligin geri kalanındaki maçlardan itibaren bakılırsav verilmeyeceğini beyan ettiler. niçinini hiç bir vakit sorgulamadım. Zira fazlaca fazla hakemlerle alakalı bilgi sahibi olmadığımızı devamlı tabir ettik. Verilen karar, sonrasındasındasında Tahkim Kurulu’nun almış olduğu kararla kaldırıldı.”

“gorevlendirme yetkisi MHK’da”

“Futbol Federasyonu’nun bir konseyinin tavsiye niteliğinde vermiş olduğu karar bir daha kendi konseyinin vermiş olduğu bir kararla bir arada hakemler yeniden nazaranvlendirme hakkını elde ettiler. bir daha gorevlendirme yapıp yapmama noktasındaki yetki MHK’da. Bundan daha sonra bakılırsav verir-vermez onu bilemeyiz.”

“Tahkim Şurası’nın sonucunı hakikat bulduk”

“Tabii bu kademeler geçerken hayli tartışmalar oldu. Her iki sonucu savunanlar da oldu. Yanlışlıklarını lisana getirdiler. Biz epeyce fazla toplum önünde ya da basın önünde bir görüş bildirmedik. Ancak en son Kulüpler Birliği toplantısında bu noktada birtakım görüşler açıklanınca son olarak aldığımız kelamla Tahkim Kurulu’nun daha öncesinde MHK’nın almış olduğu sonucun biçim, vakit, yer noktasında yanlış olduğunu lakin bunlardan daha fazla Futbol Disiplin Talimatı, Hakem Heyeti Talimatları mucibince alınan sonucun talimatlara karşıt olduğunu ve ötürüsıyla Tahkim Kurulu’nun yine bakılırsavi iade noktasındaki vermiş olduğu sonucun yanlışsız olduğunu belirten bir açıklama yaptık.”

“neticelerina herkes katlanır”

“Bunun sonuçlarını da herkes güzel ya da makûs katlanır diye de konuşmamızı tamamladık. Bundan daha sonraki kademede Rizespor maçı bizim haftaya oynanacak maçımızdı. Bu muhakkak hakem yanlışlarıyla ilgili konuşma değil, başka kadrolarla alakalı da bir serzeniş de değil. Rizespor 3 puanı almıştır, onunla ilgili hiç bir sorun kelam konusu değildir.”

“Referans çizgi niçin çizilmedi anlayamadım”

“Kırmızı kartlar doğrudur, yanlıştır, fauller görülmüştür, görülmemiştir onlara bir şey demiyorum. Maçtan daha sonra kırmızı kartların yanlış olduğunu herkes söz etti fakat onlara takılmıyorum. Rizespor maçında atılan birinci goldeki VAR teknolojisinin olduğu devirde birinci sefer yanılgı yapılıyor ofsaytla ilgili olarak. O referans çizgi niçin çizilmedi anlayamadım.”

“Yanlışlık da aslına bakarsan her insanın malumu”

“Benim başıma tek başıma takılan nokta o. Ofsayt olduğu vakit da referans çizgi çiziliyor, ofsayt olmadığı vakit da. Tek başımıza takılan nokta oydu. Referans çizginin çizilmemesi biraz başımı karıştırdı. Ofsayt noktasındaki gözle görülür yanlışlık da aslına bakarsan her insanın malumu.”

“Ofsayt haricindekilere bir şey demek istemiyorum”

“Onu da anlayışla karşılamak lazım fakat bu kabul edilebilir bir kusur olması lazım. Ofsayt konusu haricindekiler kusurdur, tahminen kasıtlı yapılmıştır ya da yapılmamıştır onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ancak o referans çizgiyi anlayamadık. Zira hiç görmedik. Bizim verdiğimiz reaksiyon de onunla ilgiliydi.”

“Bugün Şampiyonlar Ligi diyoruz”

“Ama bu türlü yapılan yanlışlar var ise da herkes sonucuna katlanacaktır. Çok büyük gayret içerisine girdik. Bugün Şampiyonlar Ligi diyoruz. Tarihinde hiç yaşamadığı birtakım anlar yaşadık bu sene daima birlikte. Trabzon maçına şampiyonluk maçına gittik. Fenerbahçe maçı da epeyce kıymetliydi.”

“Esasında keyfini süreceğimiz bir dönem yaşadık diyebiliriz. İnşallah sonunu da getiririz. Arkadaşlar çabalarını sonuna kadar gösteriyor. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardım etme çabası içerisindeyiz. El ele verdiğimiz takdirde Konyaspor daha hoş günlere gelecektir”