Konyaspor’un hocası İlhan Palut’tan açıklamalar

BOTR

Aktif Üye
Konyaspor Teknik Yöneticisi İlhan Palut, Spor Toto Harika Lig’in 37. haftasında iç alanda Hatayspor’u 3-1 mağlup ettikleri maçın akabinde açıklamalar yaptı.

Avrupa’yı garantiledik

İlhan Palut, “Bunun için burada kazanmamız gerekiyordu. Çok güzel başladığımız ve başından sonuna hakim bir biçimde götürdüğümüz, tempolu, istekli ve bana bakılırsa kazanmamız gereken bir maçı hoş bir skorla kazandık. Giresun’dan gelen haberle de ligi şu an itibariyle üçüncü bitirmeyi garantiledik. Bu da bununla birlikte Avrupa’ya iştirakin da garanti olması manasına geliyor. Bugün hoş bir gündü, sıralamamızı olabilecek en yeterli yere getirdik. Hem Avrupa’yı garantiledik tıpkı vakitte aslına bakarsanız biliyorsunuz Skubic özelinde bir biçimde buruk bir veda yakışmayacaktı. Oyuncu arkadaşları da buna müsaade vermediler ve maçı sonuna kadar kovaladılar. Grubumu hem bugünkü maç için birebir vakitte bütün dönem için canı gönülden tebrik ediyorum” halinde konuştu.

Potaya girmemize Trabzonspor müsaade vermedi

Palut, “Samimi olmam gerekirse, hakikaten hayli hoş bir dönem geçirdiğimizin farkındaydım. Bu kadroyla şampiyonluk olur muydu? Hakikaten Trabzonspor’u tebrik etmek istiyorum. Çok o potaya giremedik açıkçası. Ona müsaade vermediler. Biz de natürel ki yanlışlar yaptık. Lakin 2’nci olabilir miydik? Evet, olabilirdik. Artık kendi adıma bu biçimde bir dönemi eli boş bir biçimde bitirmenin korkusunu ve gerginliğini yaşamadım desem, palavra söylemiş olurum. aslına bakarsanız fazlaca emek vermediğiniz bir şeyi kaybetmekten korkmazsınız. Kendi adıma hiç düşünmedim. Daima ekip olarak düşündüm. Daima Konyaspor topluluğu olarak düşündüm lakin ben bir yerlere gelmek için rastgele bir camiayı basamak olarak kullanmanın gerçek olmadığını düşünüyorum.