EcemÖykü
Yeni Üye
Kuskus Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ben tüm pilavları et ve tavuk suyuyla pişince daha lezzetli bulurum ancak siz tercih etmezseniz sade olarak pişirebilirsiniz
.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuskus
- 4 su bardağı sıcak su
- Tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Ben tüm pilavları et ve tavuk suyuyla pişince daha lezzetli bulurum ancak siz tercih etmezseniz sade olarak pişirebilirsiniz
- Öncelikle 1 paket kuskustan bir ölçü evvelde zeytinyağı döktüğümüz tenceremize döküp kavurmaya başlayalım.
- Kavurup rengini güzelce döndürdüğümüz kuskusların üzerine geri kalan kuşkularımızı koyalım tekrar 2-3 dakika hepsini kavuralım.
- sonrasındasında kaynattığımız suyu ve tavuk suyu kullandım onu ekleyelim. Ve tuz ekleyip son defa karıştıralım.
- Kuskus pilavı pirinç pilavı üzere daha güç olmadığı için ben su konusunda daha esnek davranıyorum birinci etapta üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşe alıp demlenerek pilavımı pişiriyorum.
- Ama koyduğunuz su yetersiz gelirse üzerine bir ölçü daha ek edebilirsiniz kuskus pilavı suyu kaldırıyor.
- Altını kıstığımız tencerenin kapağını suyunu çekene kadar hiç açmıyoruz. sonrasındasında suyunu çekince son sefer karıştırıp biraz daha demlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun