Luis Campos, Galatasaray ile mukavele imzalamayacağını deklare etti

BOTR

Aktif Üye
Galatasaray Lideri Burak Elmas’ın daveti ile 19 Ocak’ta İstanbul’a gelen ve danışmanlık misyonu ile sarı-kırmızılı kulüpte yer alması planlanan 57 yaşındaki Portekizli sportif yönetici Luis Campos, yayımladığı açıklama ile sarı-kırmızılı kulüple mukavele imzalamayacağını deklare etti.

Kulübün içerisinde bulunduğu belirsizliğe ve istikrarsızlığa vurgu yapan Campos, gayelere ulaşmak için önlerinde kısıtlamalar oluştuğunu tabir etti.

“Planlamada öngörülen adımları atabileceğimiz şartların oluşamadığını düşünüyorum”

Hususla ilgili olarak bir açıklama paylaşan deneyimli sportif yönetici, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Galatasaray, Türk ulusunun tarihini temsil eden ve dünyada marka olan muazzam bir kulüp. Bu niçinle 2022/2023 döneminde başlaması düşünülen yeni ve tezli projenin oluşturulmasıyla ilgili Lider Burak Elmas’ın sunduğu teklifi büyük bir heves ve istekle kabul ettim. Planın birinci kademesi (Şubat ayı başında), en uygun teknik profesyonellerin atanmasıyla bir arada tertibin bir daha yapılanmasını içeriyordu. Hedef, gelecek döneme hazırlanmak için olabildiğince fazla bilgi toplayıp tahlil etmekti. Planın son basamağı ise 1 Haziran’da başlayacak ve bu evre benim direkt müdahalemin başlayacağı vakit olacaktı. Maalesef kulüp ortasında var olan istikrarsızlık ve belirsizlik ağır bir biçimde devam etmektedir. Bu niçinle gelecek dönem için yaptığımız ayrıntılı planlamada öngörülen adımları atabileceğimiz şartların oluşamadığını düşünüyorum.

“Sözleşme imzalamayacağımı paylaşmak zorunda kaldım”

Benim çalışma metodolojim fazlaca açık ve nettir lakin bu büyük kulüp için belirlediğimiz büyük amaçlara ulaşmak için yok sayamayacağım birtakım kısıtlar oluştu. Bu niçinle ayrıntılı planlamamıza ve doğal olarak vazifeme devam etmek için gereken şartlar oluşmamıştır. Sonuç olarak Kulübün spor danışmanı olarak mukavele imzalamayacağımı hem kulübümle spor kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldım. Lider Burak Elmas ve idare takımına bana duydukları inanç için teşekkür ederim. Galatasaray’ın sportif projesini değiştirip çağdaşlaştırmak gösterdikleri uğraştan dolayı onları tebrik ederim. Son olarak teknik yönetici Domenec Torrent’e ve takımına bağlılıklarından dolayı takdirlerimi sunarım ve kendilerine muvaffakiyetleri dilerim. Bu tecrübe yardımıyla Galatasaray kulübünün mistik ve büyük yapısını tanıma talihim oldu. Türk futbolunda yer aldığım aylar daha evvelde de sahip olduğum kimi konuları yerinde görmeme sebep oldu:

-Çok fazla düzgün oyuncu ve genç yetenek var;

-Çok ehil antrenörler var;

-Çok tutkulu taraftarlar var ve bu taraftarlar olağandışı ve neredeyse eşsiz bir biçimde kulüplerini bir deve dönüştürüyorlar.

Türk futbolunun dünya futbolunda seçkin bir yerde olmadığını bilerek ve hak ettiği yerde olabilmesi için bir şey yapamadan gitmek beni üzüyor.

Âlâ talihler GALA.”