Marsilya’da oynanayan Ulusal oyuncu Cengiz Ünder’den Beşiktaş itirafı

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Dönem başında İtalya kadrosu Roma’dan Fransa Ligue 1’den Marsilya’ya kiralanan Cengiz Ünder Fransız basını La Provence’e açıklamalarda bulundu. Cengiz, Marsilya taraftarının Beşiktaş taraftarına benzetti. İşte ayrıntılar…

”Beşiktaş’ta benzeri bir atmosfer var”

Velodrome stadındaki atmosfer hakkında konuşan Cengiz Ünder, ” Futbol mesleğimin en uygun dönemini geçiriyorum. Umarım bunu sürdürebilirim. Performansımın arttığını hissediyorum. Maç maç ilerliyorum. Her maçta gol atmak yahut asist yapmak şahane bir his. Mesleğimdeki en çılgın atmosferleri Türkiye’de yaşadım. Türkiye’de Beşiktaş’ta misal bir atmosfer var ve bu coşkuyu Marsilya’da da hissedebiliyorum. Marsilya’da Türkiye’deki atmosferi buldum. Roma’da da oynadım ancak Marsilya üzere değil. Bu dayanak, futbol oynama isteğimizin ötesine geçmeye itiyor.” sözlerini kullandı.

”Harika bir gücü var”

Cengiz Ünder açıklamalarında “Jorge Sampaoli’nin kusursuz bir gücü var. Bunu bize yansıtmayı başarıyor ve gücüyle yanına alıyor. Bana güveniyor, takviye veriyor ve beni daima zorluyor. Oyuncular içindeki ahenk ve hava da epey yeterli. Sampaoli, bir kümeye nasıl liderlik edeceğini biliyor. Futbol mesleğim boyunca epeyce yetenekli oyuncularla oynadım ve geliştim. En mühimleri içinde Daniele De Rossi, Edin Dzeko ve Jamie Vardy’yi gösterebilirim. Lakin Dimitri Payet en yeteneklisi olabilir. O bir savaşçı. Onun üzere bir oyuncuyla birebir ekipte oynadığım için fazlaca şanslıyım. Payet’in varlığı bizi motive ediyor.” dedi.

Marsilya formasıyla uğraş eden Cengiz Ünder bu dönem dört farklı kulvarda 39 maça çıkarak 12 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.