MLS ekebi FC Cincinnati ile anlaşan Obinna Nwobodo Göztepe’ye veda etti

BOTR

Aktif Üye
Spor Toto Üstün Lig’de kümede kalma talihini pek zora sokan Göztepe’de yaprak dökümü başladı. Sarı-kırmızılılarda birinci 11’in değişmezlerinden olan Nijeryalı orta saha oyuncusu Obinna Nwobodo ABD MLS Ligi kadrolarından FC Cincinnati ile anlaştı. 25 yaşındaki futbolcu yayımladığı bildiriyle Göztepe’ye veda etti.

“Göztepe’nin bende yeri her vakit farklı olacak”

Obinna veda iletisinde, “Ligin birinci yarısından itibaren biroldukça kulüp bana transfer teklifinde bulundu. O periyotta liderimizle bir görüşme gerçekleştirdik. Göztepe’de kalmam gerektiğini bana iletti. Benim hislerim ve isteğim birebir taraftaydı ve Göztepe formasıyla elimden gelenin en düzgününü yaparak uğraşımı sürdürdüm. Devre içinde ABD’den gelen teklif benim mesleğim açısından nitekim değerliydi. Mevcut durum düşünüldüğünde bu teklife bugün prestijiyle olumlu dönüş yapmak istediğimi idareye ilettim. Mesleğim ismine öncelikli olarak Göztepe Kulübü’ne ve taraftarına minnet borçluyum. İzmir ve Göztepe’de epeyce hoş anılar biriktirdim. Taraftarımız bana her vakit inandı ve güvendi. Göztepe’nin bende yeri her vakit farklı olacak. Bu büyük toplulukta umarım ben de hoş izler bırakmışımdır. Beni destekleyen, her vakit yanımda olan Göztepe ailesine sonsuz teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

2 milyon Dolar bonservis bekleniyor

Obinna Nwobodo, ligin devre içinde ABD MLS Ligi takımlarından FC Cincinnati’den teklif almıştı. ABD takımının 25 yaşındaki Obinna için Göztepe’ye 2 milyon Dolar bonservis fiyatı ödemesi bekleniyor.

500 bin Euro’ya transfer edilmişti

Geçtiğimiz dönem başında Macaristan gruplarından Újpest FC’den 500 bin Euro bonservis bedeliyle transfere dilen Obinna, bu dönem sarı kırmızılı formayla 32 müsabakada forma giyerken 1 asist yaptı.