Nuri Şahin, Antalyaspor’daki başarısıyla Avrupa’nın ünlü hocalarını yakaladı

BOTR

Aktif Üye
Ersun Yanal’ın akabinde Antalyaspor’da futbolcu & hoca olarak vazifeye gelen Nuri Şahin, saha kenarındaki performansıyla göz kamaştırıyor. Yurt dışı hayalini her fırsatta lisana getiren çiçeği burnunda teknik adamın çalıştırdığı Antalyaspor, yenilmezlik serisiyle Avrupa’nın en formda ekipleri ortasına girdi.

Nuri Şahin’den Antalyaspor’a sihirli dokunuş

Ersun Yanal’la dikiş tutturamayan Antalyaspor’da Nuri Şahin misyona gelir gelmez yaptığı dokunuşlarla grubun çehresini değiştirdi. Son 10 maçlık dönemde mağlubiyet yüzü görmeyen kırmızı beyazlılar kalesinde yalnızca 4 gol gördü ve 24 puan topladı.

10 maçtır yenilmiyor

Son 10 haftada önemli bir yenilmezlik serisi yakalayan kırmızı beyazlılar; Gaziantep FK, Beşiktaş ve Adana Demirspor ile 0-0 birliktee kalırken, Fatih Karagümrük’ü 3-0, Yeni Malatyaspor’u 2-1, DG Sivasspor ile Medipol Başakşehir’i 1-0 , GZT Giresunspor’u 4-1, Altay’ı 2-1 ve Hatayspor’u 4-1 mağlup etti.

Üst üste 5 maç kazanan hocalar listesinde

Spor Arena’da yer alan habere göre; Harika bir seri yakalayıp 5. galibiyetini alan Antalyaspor, yenilmezlik serisini 10 maça çıkarırken, Nuri Şahin bu biçimdece bu dönem üst üste 5 maç kazanan teknik yöneticiler listesine de giriş yaptı. Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, Başakşehir Teknik Yöneticisi Emre Belözoğlu ve Kasımpaşa’nın çalıştırıcı Sami Uğurlu da yer aldı.

Nuri Şahin idaresinde 10 maçtır kaybetmeyen Antalyaspor, Harika Lig’de de 2.4 puan ortalamasını yakaladı.

Kırmızı beyazlılar, 4. sıradaki Başakşehir ile içindeki puan farkını 6’ya indirerek Avrupa kupaları umudunu devam ettirdi

Yenilmezlik serisiyle Barcelona ve Liverpool’u takipte

Şahin’in Antalyaspor’u büyük liglerin baz alındığı istatistikte Barcelona, Liverpool üzere devlerle yarışıyor. Bu alanda 15 maçtır yenilmeyen Xavi’nin Barcelona’sı ön planda. Teknik yönetici değişimiyle birlikte farklı bir düzeye evrilen Barcelona, Messi’nin ayrılığı daha sonrası en parlak devrini yaşıyor.

İşte 5 büyük lig ve Muhteşem Lig’de son 10 maçtır yenilmeyen gruplar:

Barcelona: 15 maç
Liverpool: 12 maç
Roma: 11 maç
Milan: 10 maç
Antalyaspor: 10 maç

Ekim ayında hoca & futbolcu

Nuri Şahin, Antalyaspor mesleği devam ederken kendisine gelen futbolcu & hocalık teklifini kabul ederken kırmızı beyazlı kulüple 5 yıllık mukavele imzaladı.

İnsan olarak Klopp, futbol aklı Tuchel

Ekim ayındaki röportajda Antalyaspor’daki gayeleriyle ilgili konuşan Nuri Şahin, “Antalya’nın Avrupa’da oynaması benim hayalim. Evvel maç maç bakıp kısa vade planlarımızı gerçekleştirmemiz lazım.” diye konuşuyordu.

Şahin, teknik yöneticilik mesleğinde örnek aldığı beşerlerle ilgili soruya ise “Jürgen Klopp’u hocalığından fazla insan olarak da örnek alıyorum. Futbol aklı olarak örnek aldığım kişi ise kesilnlikle Thomas Tuchel.” biçiminde yanıt veriyor..

“İletişimim palavralar üzerine değil”

Şahin, antrenörlük mesleğinde oyunculara her vakit dürüst davranmaktan yana olduğunu tabir ederken hislerini şu biçimde özetliyor:

“Herkese samimi yaklaşmaya çalışıyorum. Bağlantımı palavralar üzerine değil, doğrular üzerine kurmaya çalışıyorum. Acı olsa da gerçekleri oyuncularımın yüzüne söylemiş olduğim için ve bunları palavra olmadan söylemiş olduğim vakit futbolcu da ona inanıyor, bu yüzden irtibatta dert olmuyor. Benim açımdan şu ana kadar bağlantıda hiç bir sorun olmadı. Oyuncular bu işin epeyce kıymetli, hatta en değerli modülü. Futbol hocaların değil, oyuncuların oyunu… Futbolculara karşı şeffaf ve dürüst olmak fazlaca kıymetli.”