O gecenin hikayesi… Tanju Çolak 02.30’da bu biçimde Fenerbahçeli oldu!

BOTR

Aktif Üye
Aygün ÖZİPEK – AJANSSPOR

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Tanju Çolak, yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Çolak’ın lisana getirdiği en kıymetli argümanlardan biri Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olurken devrin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın isteğiyle fiyatının örtülü ödenekten karşılandığı savıydı.

Fenerbahçe tarafınca yalanlama geldi

Devrin Fenerbahçe Lideri merhum Metin Aşık’ın oğlu Murat Aşık, transferde hissesi olan Vefa Küçük ve bu biçimdelarda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Feyzi İşbaşaran, Tanju Çolak’ın o kelamlarını yalanladı.

Tanju Çolak’ın transferinin canlı tanığıyım!

Tanju Çolak, Fenerbahçe’ye 1991 Haziran ayında transfer olurken oradaki tek muhabir bendim. Türkiye o devrin en büyük transferini benden öğrendi. İşte o gecenin hikayesi…

Ağaçların içinde saklandım!

O devir Sabah gazetesinde çalışıyordum. Fenerbahçe masa şefi Can Tanrıyar’dı. Can Tanrıyar beni aradı ve “Saat 23.00’te kulüp binasında ol, kimseye haber verme, gözükme” dedi. Kulüp önündeki ağaçlar ardına saklanarak beklemeye başladım. Kimin geleceğini bilmiyordum.

Tanju Çolak gelecek bol ölçüde fotoğraf çek!

O devir cep telefonu yoktu. Gazetenin bana verdiği telsizden Can Tanrıyar sık sık arıyor durumu ve ortamı soruyordu. Bu konuşmalarından birinde Can Abi sonunda baklayı ağzından çıkardı: “Bak Tanju Çolak imzayı atacak, epey dikkat et ve kucak dolusu fotoğraf çek.”

Gece 02.30’da geldi

O devirde Bosman kuralı çıkmamıştı. Beğenilen futbolcular kulüpler tarafınca kaçırılıyor ve imzayı atana kadar gizleniyordu. Gece 02.30’da iki müdafaa aracıyla manda kasa lüks bir araçta Tanju Çolak geldi.

Aziz Yılmaz organize etti

Tanju Çolak art koltukta oturuyordu, yanında kulüpten Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl vardı. Fenerbahçe, Tanju Çolak’ı epey sıkı tedbirler ve muhafaza ordusu ile kulübe getirmişti. Muhafazaları idarede olan Aziz Yılmaz organize etmişti.

Gece baskısı bekletildi, Türkiye benden öğrendi

Tanju Çolak’ı kapıda periyodun Fenerbahçe Lideri Metin Aşık ve idare heyeti üyeleri karşıladı. İçeri geçip imzayı attılar. Ben bu tarihi anı fotoğrafladım. Kapıda bekleyen araçla gazeteye geldim. Gazetenin gece baskısı bu haber için bekletiliyordu. Sabah Türkiye Tanju Çolak’ın Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olduğunu benim haberimden öğrendi.

Lider Metin Aşık ve yöneticiler ödedi

Tanju Çolak Galatasaray’ın teklif ettiğinin iki katından yüksek bir fiyatla sarı lacivertli formayı giydi. Tanju Çolak’ın aldığı o devir 4,5 milyar TL (3 milyon dolar) son derece yüksek bir fiyattı. Sarı lacivertli yöneticiler 103 gollü şampiyonlukta hissesi olan Hasan Vezir’in Galatasaray’a transferine misilleme yapmak istiyordu. Tanju Çolak’ın fiyatını Metin Aşık ve yöneticiler imece metodu karşıladı.