Özel Röportaj | Olimpiu Morutan: niye oynatılmadığımı ben de bilmiyorum

BOTR

Aktif Üye
Burhan Can TERZİ – Özel Röportaj

Sarı-kırmızı gönüller için Romanya ve Rumen futbolcular bir diğerdir. Romanya dendi mi heyecan duyar Galatasaraylı… Hem hasret hem memnunluk tıpkı vakitte biraz hüzün…

96 yazında başlayan o destansı hikayenin 10 numiçinden, Kopenhag’ta tüm ülkeyi ayağa kaldıran golün sahibi 4 numaradan gelir bu heyecan… Galatasaray’a fazlaca yabancı geldi geçti lakin natürel ki Hagi’nin yeri daima başkadır. Yeni Hagi benzetmesi son 20 yılda epeyce kere yapıldı ancak bu sefer karşımızda hem Rumen hem bir solak vardı: Olimpiu Morutan…

Galatasaray’a transferi büyük ses getirdi

Romanya futbolunun yeni yıldızı herkesi epeyce heyecanlandırmıştı… Galatasaray’ın hem 10 numara hem kanatta oynayabilen genç futbolcu için teşebbüste olduğunun duyulması sarı-kırmızılılardaki heyecan dozunu artırmıştı…. Galatasaraylılar geçen yaz onunla yatıp onunla uyanıyordu; sonunda transferi gerçekleşti.

Âlâ başladı lakin daha sonra formayı kaptırdı

Morutan aslında sarı-kırmızılı mesleğine olabilecek en uygun biçimde başladı ancak tertipli forma talihi bulamaması, vakit zaman istediklerini gerçekleştirememesi formunu da etkiledi. Fatih Terim’in ayrılması ve Domenec Torrent’in gelmesiyle mühlet alamamaya başladı.

Genç fakat olgun…

Morutan’a bu durumu da sorduk anlattı. Genç oyuncuyla ilgili içine kapanık, kimselerle konuşmuyor da denildi ancak hiç de o denli değil. Röportaj öncesi, yaklaşık yarım saat sohbet ettik. Baklava ve sarmayı epey seviyormuş Morutan… Galatasaraylı taraftarların tutkuyla ekibi her yerde takip etmelerinden epeyce etkilendiğini anlattı örneğin. Biraz onu bekleteceğimizi söylemiş olduk, ‘hiç sorun yok’ dedi, bizi röportaj öncesi hiç gerilime sokmadı. Mostafa Mohamed ve Cicaldau ile şakalaşmalarına şahit olduk. Morutan içine kapanık değil yapı gereği sakin bir imgesi var. Genç lakin olgun futbolcuyla sohbetimizin akabinde tercüman Nihat Yurtsever eşliğinde röportaja geçtik ve sorularımızı sorduk.

Nasıl bir çocukluk geçirdin?

Çocukluğum… Yalnızca futbola adadığım bir çocukluk… O denli geçti, ondan da gurur duyuyorum.

Çocukluk kahramanın kimdi?

hiç bir vakit bu biçimde bir kahraman seçmedim lakin beğendiğim futbolcular vardı. Ronaldo, Messi, Xavi’yi beğeniyordum.

Hagi ile birinci tanışma?

11 yaşında Danone Kupası’nda tanıdım Hagi’yi. Ve birinci tanıştığımda hayli heyecanlıydım. O kupada final maçını oynadık ve turnuvanın en düzgün oyuncusu seçildim; Hagi’nin elinden de en âlâ futbolcu kupasını aldım.

Galatasaray’a transfer süreci

Transfer süreçlerinde neler yaşandı? Galatasaray’a gelmeye nasıl ikna oldun?

Doğrusunu söylememi isterseniz yalnızca gazetelerde okuyordum Galatasaray ile Steau Bükreş benim hakkımda görüşüyorlar diye ancak benim hiç bir bilgim yoktu. Transferden iki gün evvel bana söylendi Galatasaray’a transfer olacaksın diye.

Transferindilk evvel Fatih Terim aradı mı ya da Hagi’den tavsiye aldın mı?

Hayır Fatih Hoca da aramadı, Hagi’yle de görüşmedim.

Geldiğin vakit uygun başladın ancak uzun müddet 90 dakika oynatılmadın. Fizikî olarak hazır değil yorumları vardı, fizikî olarak hazır mıydın?

Ben 90 dakika oynamaya her vakit hazırdım ancak Fatih Hoca üzerimdeki baskı artmasın diye bana maçtan maça daha fazla dakika verdi. birinci periyodu daha kolay atlatayım diye…

Galatasaray’ın ligdeki makus gidişi

Galatasaray Avrupa’da düzgün giderken, ligde bunu niçin yapamadı?

Benim fikrim ekip olarak Avrupa maçlarına fazlaca yeterli konsantre oluyorduk. Marsilya, Lazio, Lokomotif Moskova ekipleriyle oynadık. Bütün konsatrasyon o maçlara yöneliyordu. Herbiçimde ligde o kadar konsantrasyon olmuyordu. Benim fikrim.

Dönemin kırılma maçı olarak gördüğün maç var mı?

Tam olarak bir maç söyleyemem ancak iki, üç maç oldu kaybettiğimiz… Umarım yeni döneme daha yeterli başlarız ve şampiyonluğa oynarız.

Torrent periyodunda niye oynatılmadı

Fatih Terim gittikten daha sonra uzun mühlet oynayamadın… Torrent’le bir uyuşmazlık mı yaşadın ya da öbür bir sorun mi var?

O sorunun yanıtını ben de bilmiyorum. Ben antrenmanda tıpkı biçimde çalışmaya devam ettim tahminen de daha da fazla çalıştım lakin hoca o denli bir karar aldı sorumlusu o. Ben birebir biçimde çalışmaya devam ediyorum hiç bir vakit da bırakmadım çalışmayı.

Dışarıdan utangaç görünüyorsun, kadroda bağlantı probelemi yaşadın mı?

Herkesle diyalog kuruyorum. Tahminen bağlantıya kapalı görünüyorum fakat o denli bir insan değilim. Sakin biriyim.

Taraftarlar seni epey sevdi fakat şu merak ediliyor gelip süreksiz biri mi olacaksın yoksa Hagi üzere iz mi bıracaksın? Nasıl bir gelecek düşünüyorsun?

Olağan ki Galatasaray’da kalıp şampiyonluk kazanmayı istek ediyorum. Kim istemez Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulübü. Arzum Galatasaray ile şampiyonluk yaşamak.

Kaptan Arda ile ilgili neler söylemek ister? Onun üzere meslekli bir futbolcuyla oynamak nasıl?

Arda üzere bir oyuncuyla birebir grupta oynamaktan onunla birlikte antrenman yapmaktan doğal ki epey büyük bir gurur duyuyorum. Çocukluğumda takip ediyordum Atletico Madrid’de, Barcelona’da oynarken… Çok beğendiğim bir futbolcu. Gururdan öbür söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Morutan’la kısa kısa

Dünyada sempati duyduğu grup

Şu anda Galatasaray’ı tutuyorum.

Dünyada en beğendiğin futbolcu?

Ronaldo ve Messi. Lakin umarım Ronaldo bir tane daha altın top kazanır.

En etkilendiği, en beğendiği kent?

Barcelona

En beğendiği stat?

Camp Nou

Cica haricinde en yeterli anlaştıği futbolcu?

Dediğim üzere bütün arkadaşlarıma saygılıyım, herkesle epey düzgün anlaşıyorum, bir isim vermek istemiyorum. Birinci geldiğim günden bu yana hepsi bana hayli âlâ davrandı.

Hobisi?

Balık tutmak (Gülüyor)
Gezmeyi ve sinema izlemeyi seviyorum.

En beğendiği lig?

İspanya ve İtalya

Instagram mı Twitter mı?

Instagram, Twitter’ım yok.

Taraftara iletisi?

Onları epey seviyorum. Bu sonuçlara karşın stada geliyorlar. Onları da mahçup ettik bu sene. Umarım onlara şampiyonluk ikram ederiz.

En sevdiği marş?

Cim bom bom (Üçlü)

Türkiye Ligi?

Çok beğendiğim bir lig, fazlaca hoş futbol oynanıyor, epeyce kontratak oynanan bir lig.