Onyekuru, Galatasaray Maçında Oynayacak Mı? Montella deklare etti

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Spor Toto Üstün Lig’de 8. hafta maçında Adana Demirspor alanında Galatasaray’ı konuk edecek.

Mavi Şimşekler’de sakatlığı sebebiyle Nijerya Ulusal Grubu’ndan dönen Henry Onyekuru’nun G.Saray müsabakasında oynayıp, oynamayacağı merak konusu olmuştu.

Adana Demirspor cephesinden Onyekuru’yla ilgili açıklama geldi.

“Onyekuru’yu yenidendan kazanacağımızı düşünüyorum”

Mavi-Lacivertliler’de teknik yönetici Vincenzo Montella, “Maça hala birkaç gün var. Onyekuru’yu yinedan kazanacağımızı düşünüyorum. Rakitskiy’in de kırmızı kart niçiniyle olmayacağını da net bir biçimde herkes biliyor” dedi ve ekledi:

“Ne kadar ofansif olabileceğimizi herkese gösterdik”

“Ben forvetsiz oynadığımızı düşünmüyorum. Statik özelliklerde forvetsiz çıkıyormuşuz üzere gözüküyor lakin Onyekuru, kanat oyuncusundan fazla bir santrfor. hal bu türlü olunca de ne kadar ofansif olabileceğimizi herkese göstermiş olduğumuzu düşünüyorum.”

Henry Onyekuru’nun performansı

Adana Demirspor’un dönem öncesinde Olimpiakos’tan satın alma opsiyonluyla kiralık olarak takımına kattığı Henry Onyekuru, Mavi-Lacivertli formayla çıktığı 7 maçta 567 dakika mühlet aldı, 2 gol ile 2 asist yaptı ve 4 gole katkı sundu.

Onyekuru’nun satın alma opsiyonu ne kadar?

Radyospor’da Salim Manav’ın canlı yayın konuğu olan Adana Demirspor Lideri Murat Sancak, “Onyekuru’nun satın alma opsiyonu var mı?” sorusuna; “Avrupa’ya gidersek Onyekuru’nun kesin satın alma opsiyonu var. Avrupa’ya gitmezsek inisiyatif bizde istersek oyuncusunun bonservisini alabiliriz” yanıtını vermişti.