Performansı organize eden Oscar'larında Conan O'Brien

anKeRcKO

Yeni Üye
Conan O'Brien alaycı değil – en azından Pazar günü ilk kez organize ettiği Oscar'lar söz konusu olduğunda değil. Emmy kazananı, podcaster, gezginler ve film hayranları gerçekten heyecanlı-“Bunu yapmalıyım!” İlham verdi – ama aynı zamanda kesinlikle endişelendi.

“Geceleri uyandığım ve bunun hakkında düşündüğüm şey: Bunu ele almanın en iyi yolu nedir? Nasıl? Beni yaratıcı bir şekilde mutlu edecek bir şekilde mi? “Dedi.

Geçen yılın sonunda işi aldığından beri, 61 yaşındaki O'Brien birkaç ay duygusal olarak yorucu oldu. Aralık ayında, 1990'larda olan ailesi, Massachusetts'teki çocuklarının evinde üç gün boyunca öldü. Çift cenazeden kısa bir süre sonra, Oscar'larda çalışmak için Los Angeles'a geri döndüğünde, yangın oraya başladı ve evi tahliye edildi. Karısı ne kurtaracağını sormaya çağırdığında, 1980'den itibaren yazardan ve denemeci Eb White'dan bir mektup düşüncesi. “Ben de dedim, sadece al. Ve gerisi gittiğinde işe yarıyor. “

Pazartesi günü ofisinden bir video röportajında, mektubu bir duvara astığı bir otelde yaşıyor. Konuşma söylemseldi – düşünceli ve komik. Emmys'i iki kez organize etmesine rağmen (en son 2006'da) Oscar'lara hiç katılmadı. “Davet etmenin tek yolu buydu,” diye şaka yaptı.

Hazırlıkları, Oscar-gece-Talts ile çalışmaya, mürettebatın şakalarını yönetmeye ve materyal denemek için Los Angeles'taki kulüplere girmeye kendi yazarlarının 10'u getirmeyi içeriyordu. “Komedi yazmaya 18 yaşında ciddi bir şekilde yazmaya başladım” dedi. “Ve her zaman düşündüğüm şey bu.” Ama onun için bile formül yok. “Sinir bozucu, ama matematik değil. Bunu kanıtlayamazsın. Bulmanın tek yolu insanları denemektir. “

Yine de, O'Brien şovdan birkaç gün önce sadece birkaç onay planı vardı: Bir müzik numarası yapacak mı? Bir açılış meclisi? “Hiçbir şey taşta oyulmuyor,” dedi. “Her seçeneği masada bırakıyorum. Sadece seçimim var ve ne olacağını göreceğiz. “

Haber döngüsü göz önüne alındığında, yaratma riski gerekliydi ve son dakikaya değdi. “Gitmeni istediğim gibi gitmeyen şeyler olacak” dedi. “Ama bunun bir hediye olma olasılığına açık kal ve bundan bir şeyler yapabilirsiniz.”

Buna ek olarak, zemin kalmak için bir sırrı var. “Sadece çok kasvetli Rus romanlarını okuyacağım” dedi. “Suçlar ve Ceza”; 'Karamazov kardeşler'; “Yeraltından notlar.” Onu sahnede canlı olarak okuyacağım – yüksek sesle. Bu kaçırmak istemediğiniz bir Oscar! “

Burada, konuşmadan işlenmiş alıntılar.

Bu şovun barındırılması zor – kötü şöhretli, bir tür nankör görevo birçok insan Hayır deyin. Neden katılıyorsun?

Paraya ihtiyacım var. Ve bunu söylediğimde, çok az ödediğini unutmayın.

Evet dedim çünkü şimdi özellikle nostaljikim. Kariyerimde yaşadığım en büyük heyecan, küçük bir çocukken televizyonumda bulunan ünlülerle tanışmak. Don Knotts ile tanıştığımda aklımı kaybettim. Tom Cruise ile tanıştığımda mutluydum ve o benim için çok iyiydi. Ama aynı etkiye sahip olamazdı [as Don Knotts]. Ve Johnny Carson'un Oscar'ları organize ettiğini hatırlıyorum ve bu çok önemli.

Ve entelektüel olarak anlıyorum – eğlence manzarası çok değişti. Billy Crystal dedim: “Yenemeyeceğinizi düşündüğümü not ettin.” Çünkü insanlar Oscar'larına uyum sağladığında, herkes parodisi olduğu filmleri izlemişti. Olabileceği belediye kamp ateşi değil.

Ama yine de Oscar'ların anlamı olduğunu düşünüyorum. Gerçekten iyi sinema – özellikle farklı ülkelerden geldiğinde, şu anda inanılmaz bir yanıt ve önemi var ve bu onu kutlayan gece. Bunun bir parçası olmak benim için mantıklı. Bunu nankör bir görev olarak görmüyorum – sadece bir kez yapsam ve kimse tekrar yaptığım gerçeğiyle ilgilenmese bile, benim için anlamlı bir deneyim. Ailem onu görmek için burada değil, ama onlar için çok önemli olacağını biliyorum.

Babama söyleyebildim ve etkilendi. [Chuckles]. Muhtemelen merak etti, başka birini bulamadılar mı?

Bu onlar için kişisel olarak çok yoğundu.

Çok fazla. Ve bu İrlandalı bir Katolik şey olabilir, ama işleri bastırmakta çok iyiyiz. Bu bir güç ve zayıflıktır. Oscar'taki tek hedefim, o gece sahnede eğlenmek istiyorum. Zevk almak istiyorum. Çünkü bir şeyin diğerine yol açıp açmadığını bilmediğim kariyerimdeyim.

Ve bunu patolojik veya üzücü bir şekilde söylemiyorum. Mutluyum; Ben kutsanmışım. Yapabileceğim her şeyden ve sahip olduğum çılgın maceralardan, iniş ve çıkışlardan gerçekten keyif aldım. Hiçbir şeyi değiştirmezdim ve eğer eğlenirsem, herkesin eğleneceğini söylemeyeceğim – çünkü internet böyle çalışır – ama iyi vakit geçirirsem, bunun tercüme edileceğini düşünüyorum.

Billy Crystal veya Jimmy Kimmel gibi diğer deneyimli ev sahiplerinden tavsiye aldınız mı?

Billy yangında evini kaybetti ve onu rahatsız etmek istemedim çünkü sadece hayal edebiliyorum. Sonra onu 50. SNL'de gördüm ve uzun bir konuşma yaptık, bu yüzden sanırım ona “İşte bazı şakalar”, bunun gibi şeyler söyleyeceğim bir SMS yazacağım.

Jimmy ve Molly ile kendimi daha fazla ot içine koydum [Kimmel and McNearney, his head writer/producer who is also his wife]. Akşam yemeğine gittik ve böyle bir ansiklopedik bilgiye sahipler – düşünmeyecekleri şeyler. Yasa I'de birine karşı biraz karşı yaparsanız, sahada olduğunuzdan emin olun, çünkü bazen monologdan beş dakika sonra hala insanları yüklersiniz. Dedi Jimmy, sadece üç saat boyunca ayakta durduğunuz ve yıpranıyor çünkü eylemler arasında durduğunuzda oturduğunuzdan emin ol. Bu yüzden birkaç metal bacak yaptım, böylece bir et rengi boyayacak.

Dedin Podcast'inizdeEleştirmenler bir filmde nispeten küçük bir şey harcadıklarında nefret ediyorlar. Adaylar arasında neyi sevdiniz?

NIT toplama döneminde yaşıyoruz. Harika bir film yapmak neredeyse imkansız. Bence bu bir tür mucize – her yıl yapılan binlerce filmi ve 100 yıldır nasıl yapıldıklarını düşünüyorum. Ve yine de gerçekten harika, mükemmel filmler çok az. Benim için bu çabanın bir kutlaması.

[In “A Complete Unknown”]Timothée Chalamet'in Bob Dylan olarak bir şarkı yazmaya çalıştığı bir sahne var – onunla savaştığını görüyorsunuz. Filmde genellikle yanlış yorumlanan yaratıcı sürecin büyük bir temsili buldum. “Anora” da Mikey Madison tarafından bunalmıştım. “Şikayet” i sevdim. Ralph Fiennes'in elektrikli kılavuzdan okuduğunu görürdüm. Sanırım tüm filmleri gördüm ve birçoğunda gerçek hizmetler gördüm. Ve sonra o kadar çılgın olmadığım kişiler hakkında sessiz olacağım, çünkü kimin umurunda?

Neredeyse imkansız bir şey elde etmek için gerçekten çok çalışan bu insanların bir kutlamasıdır. Bu mutlu olduğum kısım. Kazandıklarında A-Listener'leri dört gözle bekliyorum. Ama Letonya'dan gelen bu insanları gördüğümde, kalktıklarında sahneye çıkıyorlar [the animated film] “River” benim için heyecan verici. Birinin hayatının en büyük anına sahip olduğunu görüyorsunuz. Dönüştürücü olabilir.

Siyasi ayaklanmalar döneminde barındırma iğnesini nasıl başlatacaksınız?

İğneyi dişlendirmekle ilgili. Endüstri hakkında konuşmak için bu filmler hakkında konuşmak için gerçekten oradayım. Ve evet, burada ve orada siyasi şakalar olacak; Olmalı. Ama eğer bir puan ise, herkese kötü hizmet veriyorum. Bence, aslında şapı kabul edebilecek insanlara karşı kötü bir hizmet yapıyorum. Ancak haklı olan herkes, şovdan hoşlanıp hoşlanmadıkları için bir ön koşul olmamalıdır. Kendimi çok güçlü hissediyorum.

Gösterinin bir yönü var mı?

Sesi doğru yapın. Los Angeles'ta ses çok değişti. Ve insanlar gündemlerini büyük bir gösteriye yansıtmayı severler. En çok, sizinle konuştuğumda ve gösteri gerçekleştiğinde zeminin nasıl değişebileceği. Ruh halleri değişebilir, akımlar değişebilir. Her şey için antenime sahip olduğumdan emin olmak istiyorum. Ve dışarı çıkmak için omzuma dokunana kadar hemen yapacağım. Umarım bir dalga gibi sürebilirim çünkü şimdi kendimi gösteremeyeceğim çok şey var. Sadece olacak.

Heyecan verici gibi geliyor.

Bana ilham veren ve beni endişelendiren şey bu. Ve bu benim hayatım olduğum anlamına geliyor. Beni korkutan şeyler tarafından giyiniyorum. Beni uyandırıyorlar ve benim tarafımdan korkuyorlar. Onu seviyorum ve ondan korkuyorum ve sadece dönüyor. Ve henüz onaran herhangi bir ilaç yapmadınız.

Sanırım onu sevseydim, ben olmazdım. Ve eğer bundan korkarsam, adımı asla duymazlardı.

Şimdi gençleri söyleyecek kadar yaşlıyım, bu değişmiyor. Senin için bazı kötü haberlerim var: her zaman her ikisi de olmalı. Ve umarım bu sevinçten daha fazlası – bence sahip olduğumu düşünüyorum.

Stokta ne olduğu hakkında paylaşabileceğiniz başka bir şey var mı?

Harika görüneceğim. Bunu dört gözle bekleyebilirsiniz.

Ben formdayım. İnanılmaz bir senaryo dizisi giyeceğim. Elimden gelenin en iyisini yapmak için farklı operasyonlarım vardı. Ne yazık ki, geç saatlere kadar bekledim, bu yüzden hala iyileşiyorum. Umarım yumuşak bir lens kullanırsınız.

Bence Amerika için sürpriz, insanların bakması ve bunun hayatta olan en çekici adamlardan biri olduğunu söylemesidir. Bütün bir AI tartışması olacak çünkü Conan'ın biraz göründüğünü söyleyecekler ile İyi.