“Pitt” gerçek doktorları doğruluğu ile etkiledi

anKeRcKO

Yeni Üye
Max'i seven doktorlar ve hemşireler, “Pitt” i diğer tıbbi şovlar gibi olmadığını fark ettikleri anı hatırlıyorlar.

Milwaukee'de bir hemşire olan Caitlin Dwyer, bir karakterin kararını – mantıksız ama tıbbi olarak doğru – not aldı. Olumsuz Belli bir kalp yetmezliği olan bir hastayı defibril etmek.

Dr. Maryland'de bir avukat olan Elizabeth Rempfer, kaotik ve umutsuz bir bekleme odasının temsil edilmesi hakkında tanınmayı tanıdı.

Dr. için Michigan, Ann Arbor'daki yerel bir doktor olan Tricia Pendergrast, tuvalete bir gezinin bile iptal edildiği o kadar acımasız düşüşe maruz kalan bir karakterdi.

“Onlara baktığımı hissettiğimde ilk kez televizyonda doktorlar gördüm” dedi.

Çoğu tıbbi uzman, uzun zaman önce çalışmalarının dramatizasyonunda bir gerçeklik beklememeyi öğrendi. “Genel Hastane” nin ilk günlerinden “Gray's Anatomy” a ve “İyi Doktor” ve “Parlak Zihinler” gibi yeni hitlere yönelik çeşitli spinofflara, TV tıbbi dramaları dramada, tıbbı ışıkta zor olma eğilimindedir.

Ancak “Pitt”, Pittsburgh'daki kurgusal bir travma merkezinde kıdemli bir doktor olarak “o” kıdemli Noah Wyle ile, bazıları olağandışı doğruluğu nedeniyle paketten ayrıldı. Geçen ay prömiyeri (Perşembe günleri yeni bölümler geldi), şov, birçoğu Tiktok, Linkedin ve Reddit gibi platformlarda sürpriz ve şükran karışımını ifade eden gerçek acil servislerin tutkulu bir destekçisini biriktirdi.

“Gördüğüm diğer tıbbi şovlar gibi berbat olmanı bekliyordum” dedi Dr. San Francisco'da bulunan bir doktor olan Graham Walker bir röportajda. “Ama ben bütün bir bölümden geçtim ve gerçekten hiç yapmadılar.”

“Pitt”, eski bir yazar “He” ve “NCIS: Los Angeles” R. Scott Gemmill tarafından yaratıldı ve John Sites (“He”, “Batı Kanadı”, “Üçüncü Saat”) tarafından üretildi. Pilot bölümü ve sezon finallerini de düzenledi. Bunu “Dr. Robby ”, modern bir acil serviste olağanüstü yoğun ama genellikle makul bir erteleme yoluyla kararlı bir doktor ve hemşire personeline liderlik ettiğinde.

Throrism Thrilizmi “24” i hatırlatan bir modelde, her bölüm bir saatlik vardiya peşinde koşar ve yöneticiler performans metriklerini iyileştirmek için baskı altındayken personelin çeşitli vakaları yönetme çabalarını kaydeder. (Geçtiğimiz Ağustos ayında, 1994'te Warner Bros. Televizyonu, Gemmill, Sites ve Wyle'da kırılmış sözleşmesinden dolayı “yarattığı” romancı ve senarist Michael Crichton'un mülkü.

Bir röportajda Gemmill ve Sites, amacın mümkün olduğunca otantik bir temsil yaratmak olduğunu söyledi. Tıbbın gerçek kültüründeki son değişiklikler ve temel bakımın düşüşü, pandeminin kalıcı travması, başka bir dramın temelli anlayışından ödünç alınan hastanelerin sürünen özelleştirilmesi. Ve şovun Max üzerinde olması, bir radyo ağında mümkün olmayan belirli bir grafik ve görüntü seviyesi sağlayan, yazma için daha iyi bir yaklaşım geliştirdi.

Los Angeles'tan bir görüntülü görüşme sırasında Sites'in yanında oturan Gemmill, “İlacı kesmeyerek farklılaştırmak istedik.” Dedi. “Drama her zaman acil servis gibi bir yerin gerçekliğinde orada olacak.”

Sites, hikaye anlatımının gerçekçiliğinin de karakterlerin güvenilir hale getirilmesine katkıda bulunduğunu fark etti.

“Bunlar göz alıcı bir hayat yaşayan ve şık bir araba kullanan insanlar değil” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bunlar bir kamu hizmetine hizmet eden ve kendilerini gerçekten ihtiyacı olan insanların yardımına adamış insanlar.”

İçerik oluşturucular her üretim seviyesinde doktor istihdam ettiler.

Tıbbi vakalar, televizyon programları üretmeden önce acil bir doktor olan “ER” mezunu yazar ve yapımcı Joe Sachs tarafından yazılmıştır. Çoğu aktif olarak pratik yapan bir tıbbi danışman ekibi, hangi tedavinin uygulanacağını ve nasıl uygulanacağını açıklayan ayrıntılı notlar ve koreografi yazın. Sette, danışmanlar ana aktörleri performans ve hat teslimleriyle eğitiyorlar. Ve ekranda görünen arka plan aktörlerinden bazıları aslında gerçek hayatta hemşireler.

“Beklediğimden çok daha fazla hazırlık çalışması var,” dedi Dr. Los Angeles'ta şovda danışman olarak çalışan acil bir doktor olan Elizabeth Ferreira. “Hangi malzemelere ihtiyaç var? Hangi protezler yapılmalıdır? Çıplaklık var mı? Monitörlerin ekranlarında ne olmalı? Vakaları sadakat haline getiren çok fazla nüans var. “

Bazı doktorların açık yanlışlıklar nedeniyle diğer tıbbi şovları gözlemlemesi zor olsa da (sahte terminoloji, saçma hayati işlevler, mantıksız temiz kabuklar), “Pitt” zaman zaman tersi problemi biriktirir – bazı sekanslar duygusal geri dönüşleri tetikleyebilecek kadar gerçekçidir .

Birkaç tıp uzmanı, Wyles karakterinin geçici bir temsilinden bunalmış olduklarını ve pandemik seviyesinde tam vücut atmosferi giydiklerini söyledi. Dr. Robby ve yaşlı bir hastanın yetişkin çocukları ona son nefesi izliyor; Ve bir annenin hastane tabanının dinini deldiği bir diğeri de ev yakınında bir araya geldi.

Acil bir odada çalışan Maryland'den doktor Remper, “Kelimenin tam anlamıyla iş yerinde bir vardiya izlediğimi hissettiğim anlar var.” Dedi. “Bazen onu kapatıp takmalıyım.”

Otantikliğe yönelik tüm çabalarıyla, elbette, şovdaki her şey hayata sadık değil. Hala televizyon. Doktorlar, büyük bir şehirde tek bir vardiyada büyük bir hastanenin bile, bu kadar yüksek bir karmaşık travmaya maruz kalma olasılığının düşük olduğunu söyledi. Ve gösterilen bazı vakaların ve müdahalelerin gerçekte çözülmesi çok daha uzun sürecektir.

Sık sık eleştiri, gerçek hayatta “Pitt” den çok daha şiddetli görünen meme kompresyonlarının temsil edilmesiyle ilgileniyordu.

“Kimse onları hiç anlamıyor,” dedi Pendergrast.

Ancak en yaygın tepki minnettarlıktı. Birçoğu için, karakterler bilmedikleri şovda bir acı çekti.

“Bu senaryoların hepsini kaç doktordan geçirdim, ama düşünmeyi hiç bırakmadım:” Ya cehennemde yeni öğrendim? “Dedi, bu şovun kendimiz için biraz dostça olmasına yardımcı olabilir.”