“Röportaj”: Ben Stiller “Kıdem”in nasıl biteceğini biliyor

anKeRcKO

Yeni Üye
2010 civarında kariyerinizi okuduğumda gerçek bir değişiklik oldu. Daha az büyük komedi yapmaya başladılar ve bunun yerine “Greenberg”, “While We're Young” ve “The Meyerowitz Stories” gibi filmler yaptılar. The Secret Life of Walter Mitty ve Brad's Status filmlerini yaptılar. Bu, büyük sorularla boğuşan orta yaşlı erkeklerle ilgili. Bu, farklı türde bir film yapmaya yönelik bilinçli bir kararın sonucu muydu? Evet. Bu sıralarda New York'a geri döndüm. 20 yıldır Los Angeles'ta yaşıyorum ve evde daha fazla zaman geçirmeyi ve eve daha yakın çalışmayı denemek istedim. Ama benim için tutumum Zoolander 2'den sonra gerçekten değişti. Bu şöyle bir duyguydu: Herkes bunu istiyor ve ben de bunu yapacağım, bundan keyif aldım ama sonra kimse istemedi! “Ama istediğini söylemiştin!” diye düşündüm. Gerçekten o kadar kötü müydü? Sonra bir seçim yapmam gerektiğini düşündüm. Bunları yapmak ve birisi Zoolander 3'ü teklif ettiğinde ertelenmemek istiyorum. Ama “Zoolander 2” bana kimsenin bana vermediği “Zoolander 3” hediyesini verdi. [Laughs.] Üstelik evliliğim pek iyi durumda değildi. Çok şey oluyordu.

Evliliğinizin kötü olduğundan bahsetmiştiniz. Siz ve eşiniz Christine Taylor bir süreliğine ayrıldınız ve sonra barıştınız. Onu Drew Barrymore'un talk şovunda gördüm ve ayrılıkların ve barışmaların yetişkinlerde “büyüme atakları” olarak adlandırdığı durumun sonucu olduğu fikrini ortaya attı. Bu süre zarfında büyüme atağınız neydi? Ayrıldığımızda her şey ilişkimizin nasıl olduğunu, o ilişkide olmadığımızda hayatımın nasıl hissettiğini, aile birimimizi ne kadar sevdiğimi görebilecek bir alana sahip olmakla ilgiliydi. Yaklaşık 3-4 yıldır birlikte değildik ama hep birbirimize bağlıydık. Bana göre hiçbir zaman birlikte olmamızı istemedim. Christine'in nerede olduğunu bilmiyorum, ona sormanız gerekir ama Kovid hepimizi aynı evde bir araya getirdi.

Tanrı'nın bir eylemi. Evet. Gerçekten birlikte olmamız neredeyse bir yılımızı aldı. Ama bunun için çok minnettarım ve pek çok insanın bir ayrılıktan sonra tekrar bir araya geleceğini düşünmüyorum. Geri döndüğünde böyle bir şey olmayacak. Sahip olduklarınızı çok daha fazla takdir ediyorsunuz çünkü onlara sahip olamayacağımızı biliyoruz.

Anladığım kadarıyla anne babanız Anne Meara ve komedi ekibi Jerry Stiller hakkında bir belgesel üzerinde çalışıyorsunuz. Eğer insanlar takımı tanımıyorsa, muhtemelen babanızın “Seinfeld”de George Costanza'nın babasını oynadığını biliyorlardır. Evet.

Belgesel üzerinde çalışmak anne babanıza dair anlayışınız hakkında size ne gösterdi? Bunun, onlarla yaşadığım sorunların bir tür yansıması olduğunu fark ettim. Babamın yaptığı ve sonra benim çektiğim Super 8 filmlerinden ve babamın çektiği tüm ailemin ve ailemin çekimlerine sahip olduğum için çok şanslıyım. Eskizler yazarken veya fikir geliştirirken annemle sadece saatlerce sohbet ettim. Ya da bazen sırf sesimizi istediği için bizi kaydediyordu. Bu sabah şunu düşünüyordum: Babamı ne kadar sevdiğimi ama aynı zamanda onu istememenin getirdiği gerilimi de. Olmak babam ama herkes babamı sever. Ve bir oğul olarak ben de babam gibi sevilmek isterdim çünkü o çok hoş bir insandı. Ama sonra şöyle bir şey var: Ama ben Ben.